Leica Geosystem robot LİDAR tarama cihazını duyurdu

Leica Geosystem robot LİDAR tarama cihazını duyurdu
İnsanların ulaşamadığı zorlu şartlarda iş kaybını önleyecek
Leica Geosystem robot LİDAR tarama cihazını duyurdu

Leica Geosystems, Boston Dynamics Spot için Mobil, Çevik 3D Gerçeklik Yakalama Çözümü Sunuyor
Lazer Tarama Sektör Lideri, Hızlı ve Kullanımı Kolay Gerçeklik Yakalama için RTC360 Görsel SLAM ve LiDAR'ı Spot Çevik Mobil Robot ile Birleştiriyor

haber arası detay

(Heerbrugg, İsviçre, 25 Şubat 2021) Hexagon'un bir parçası olan ve 3D tarama teknolojisinde lider olan Leica Geosystems, bugün çeşitli endüstriler için bir gerçeklik yakalama çözümü duyurdu. Boston Dynamics çevik mobil robot Spot'u sektörde kanıtlanmış Leica RTC360 ile birleştirerek3D lazer tarayıcı, insan operatörler tarafından harcanan tarama süresi, cihazların siteler üzerinden otomatik tarama yollarını tekrar edecek şekilde programlanmasıyla önemli ölçüde azaltılır. Bu, kullanıcı tarafından minimum izleme gerektirir ve gerçeklik yakalama görevlerini planlarken artan tarama verimliliği, üretkenlik ve esneklik sağlar. İnşaat, imalat, tesis yönetimi, kamu güvenliği, savunma, medya ve eğlence gibi birçok farklı sektördeki veya otonom tarama ihtiyaçları olan diğer herhangi bir sektördeki profesyoneller, özellikle üst düzey için tekrar tekrar taranması gereken yerler için programlanmış tarama görevlerinden yararlanabilir. tarih dijital ikizler.

Doğru, güvenilir ve güncel 3D verilere ihtiyaç duyulduğunda, Leica Geosystems'in RTC360 teknolojisinin Spot mobil robota entegrasyonu, esnek ve çevik lazer tarama iş akışlarının olduğu çeşitli sektörlerde ve şantiye senaryolarında önemli bir ek müşteri değeri sağlar. gereklidir. Spot'un birçok arazi türünü kapsama yeteneği ve RTC360'ın VIS'i (Görsel Eylemsiz Sistem) bu çözümü oluşturur. Leica RTC360'ın VIS teknolojisi , Spot üstüne monte edilirkenTaramalar arasında tarayıcının site içindeki hareketini izlemek için beş kamera kullanır. VIS sistemi, gerçeklik yakalama sürecini kolaylaştırmak için benzersiz düzeyde doğru ve otomatikleştirilmiş saha içi ön kayıt sağlar. Tarama sırasında, Spot ve RTC360 programlanmış tarama yolunda gezinirken, kullanıcının yalnızca her taramayı mobil cihaz aracılığıyla uzaktan tetiklemesi gerekir.

RTC360'ın VIS teknolojisi, daha kolay ve daha hızlı bir tarama iş akışı oluşturur. Örneğin, kullanıcılar RTC360 tarayıcısını kontrol etmek için bir mobil cihaz kullanarak esasen bir sitede "Spot" gezebilir. Bu, kullanıcıların rutin yerleşik dokümantasyon görevlerini hızlandırmalarına ve verileri doğru, hızlı ve sık sık yakalamalarına olanak tanır. Ayrıca, uzaydaki konumunu bildiği için yakalanan tarama verilerini istasyondan istasyona otomatik olarak birleştirerek taranan sitenin tamamının tamamen önceden kaydedilmiş bir nokta bulutu oluşturarak ofiste son veri işlemeyi çok daha kolay hale getirir.

Leica Geosystems CEO'su Thomas Harring, "" RTC360 ve VIS teknolojisini Spot'ta kullanılabilir hale getirmek, Leica Geosystems'ten otonom gerçeklik yakalama çözümleri sağlamak için ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır, "dedi Leica Geosystems CEO'su Thomas Harring," Müşterilerimiz her iki cihazın kullanıcı dostu kombinasyonundan yararlanıyor, bizim Önde gelen teknoloji uzmanlarıyla ilişkilerimiz, bu teknolojileri sunmamızı hızlandırmamızı sağlarken, artan özerklik, inşaat süreçlerinin otomasyonu ve 3B taramadaki hassasiyet ihtiyacını ele alıyor.

Boston Dynamics Spot'u RTC360 ile birleştirmek, Spot kullanıcı yerine tek tek taramaların yürümesini ve konumlandırılmasını gerçekleştirdiği için zamandan tasarruf sağlayan bir mobil tarama çözümü oluşturur. Spot ve RTC360 bir konum üzerinden programlanmış bir tarama rotasını öğrendikten sonra, bu rotayı normal tarama için daha kolay ve hızlı bir şekilde tekrar edebilirler. Leica RTC360'ın bir mobil cihaz aracılığıyla uzaktan kumandası, Spot'un çevikliğinin ve hareketliliğinin, bir insan operatör için zor veya tehlikeli olabilecek araziyi kapsamasına olanak tanır.

Spot için yeni Leica RTC360, tüm gerekli kurulum aksesuarlarını, tarayıcı kameraları için bir koruma çubuğunu ve kullanıcıların dakikalar içinde çalışmaya başlamasını sağlayan Leica Geosystems yazılımını içerir. Spot için RTC360 kurulum kiti Leica Geosystems dağıtım kanalları ve Spot Boston Dynamics aracılığıyla mevcuttur.

Daha fazla bilgi şu adreste bulunabilir: Leica RTC360 3D Lazer Tarayıcı | Leica Geosystems (leica-geosystems.com)

Hexagon'un bir parçası olan Leica Geosystems, 200 yıldır ölçüm ve anket dünyasında devrim yaratarak dünyanın her yerindeki profesyoneller için eksiksiz çözümler yaratır. Birinci sınıf ürünler ve yenilikçi çözüm geliştirmeyle tanınan, havacılık ve savunma, güvenlik ve güvenlik, inşaat ve imalat gibi çeşitli sektörlerdeki profesyoneller, tüm jeo-uzamsal ihtiyaçları için Leica Geosystems'e güveniyor. Hassas ve doğru enstrümanlar, gelişmiş yazılım ve güvenilir hizmetlerle Leica Geosystems, dünyamızın geleceğini şekillendirenlere her gün değer katar.

Hexagon, sensör, yazılım ve otonom çözümlerde dünya lideridir. Endüstriyel, üretim, altyapı, güvenlik ve mobilite uygulamalarında verimliliği, üretkenliği ve kaliteyi artırmak için verileri işe koyuyoruz.

Teknolojilerimiz, kentsel ve üretim ekosistemlerini giderek daha bağlantılı ve özerk hale gelecek şekilde şekillendiriyor - ölçeklenebilir, sürdürülebilir bir gelecek sağlıyor.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) 50 ülkede yaklaşık 21.000 çalışana ve yaklaşık 3.8 milyar EUR tutarında net satışa sahiptir. Daha fazla bilgi edinin hexagon.com ve bize izleyin @HexagonAB

Yorum Yaz