Marmaris Bayık Mahallesi'ne Ekoturizm destekleri sürecek...

Muğla Valiliği ile Yerli ve Milli firmamız OPET işbirliğinde Muğla’da 9 köyde uygulanacak olan Örnek köy projesi Marmaris Bayır Mahallesinde başladı. OPET’in Marmaris Bayır Mahallesinde yaptığı çalışmalar Turizm Haftasında Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından yerinde incelendi.

 

Bayır Mahallesindeki incelemelerinde Vali Orhan Tavlı’nın yanı sıra eşi Ayşe Tavlı Hanımefendi, OPET Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Fatma Bulut Hacıalioğlu ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler bulundu.

Bayır mahallesinde başlatılan çalışmalar hakkında Vali Orhan Tavlı’ya bilgi veren OPET Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörü Fatma Bulut Hacıalioğlu 1 Martta başlayan çalışmalarda oldukça yol alındığını Projenin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi danışmanlığında ilerlediğini belirtti.

Projede yapılacak işler hakkında da bilgi veren Hacıalioğlu, Proje kapsamında mahalleye girişten itibaren tüm güzergâhın yeni bir çevre düzenlemesine ve peyzaja kavuşturulacağı, restorasyon ve renovasyon uygulamaları ile yapıların yerel kimliklerinin güçlendirileceği, köy meydanı düzenlemesinin yapılacağı, kültür merkezi ve yöreye özgü gıda, elişi ve dokumaların satılacağı satış stantları oluşturulacağı. Köyün otoparkı ve meydanına engelli vatandaşların da kullanabileceği OPET standartlarında tuvalet ve abdesthane yapılacağı, ayrıca esnaf ve mahalle sakinlerine İngilizce, pansiyonculuk, temizlik, hijyen ve hizmet standartları gibi konularda kurslar düzenleneceğini ifade etti.

Örnek köy projesinin Ekoturizm ve Agroturizm açısından Marmaris Bayır mahallesine ekonomik ve sosyal yönden büyük katkı sağlayacağını belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı Kurulduğu günden bu yana eğitime, sağlığa, çevreye ve tarihi değerlere sahip çıkarak daha bilinçli bir toplum oluşmasına katkıda bulunma vizyonuyla çalışan yerli ve milli akaryakıt firmamız OPET Petrolcülük Anonim Şirketi Yönetim Kurulu kurucu üyesi Nurten Öztürk Hanımefendi’ye ve OPET ailesinin kıymetli üyelerine gösterdikleri duyarlılık nedeniyle teşekkür etti.

Örnek köy projesi Bodrum’da Pınarlıbelen, İrmene, Çamlık mahallelerinde, Marmaris’te Bayır ve Osmaniye mahallelerinde, Milas’ta Çökertme, Gökbel, Bozalan mahallelerinde ve Köyceğiz’de Otmanlar Mahallesinde olmak üzere toplam dokuz mahallede uygulanacak.

Yorum Yaz