Menderes Tekstil, Akça RES’te kapasite artışı için türbin anlaşması imzaladı

Akça Holding’in bağlı iştiraklerinden  Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., İzmir’in Aliağa ve Bergama ilçelerinde faaliyet gösteren Akça RES tesisinde kapasite artışı için türbin tedarik anlaşması imzaladığını açıkladı.

 

Buna göre mevcut 5 türbine ilave olarak, yüksek verimli 3 adet yeni rüzgar türbini kurulması için Nordex Enerji firması ile sözleşme imzalandığı belirtildi.

Kapasite artış yatırımının 2023 yılı son çeyreğinde tamamlanması ile 22,5 MW gücünde olan tesisin toplam kurulu gücünün 36,9 MW değerine yükseleceği bildirildi.

Türkiye’nin önde gelen sanayi şirketlerinden  Menderes Tekstil’in bünyesinde halen, 42.5 MW Rüzgar, 23.4 MW Jeotermal ve 32 MW Kojenerasyon-Güneşe dayalı yenilenebilir enerji kapasitesi bulunuyor. Rüzgar enerjisindeki 14,4 MW kapasite artışı ile birlikte firmanın toplam kurulu gücü 111 MW seviyesine ulaşacaktır. 

Menderes Tekstil, yeni yatırım planları ile yenilenebilir enerji kapasitesini 5 yıl içinde iki katı yükseltmeyi hedefleyerek, ülkemizin sürdürülebilir büyümesine ve karbon nötr geleceğine katkıda bulunabilmeyi amaçlıyor.   

Yorum Yaz