Muğla alternatif turizmi masaya yatırıldı.

Muğla alternatif turizmi masaya yatırıldı.
Muğla'da 4 mevsim sürdürülebilir alternatif turizm çalışmaları devam ediyor.
Muğla alternatif turizmi masaya yatırıldı.

Bodrum, Milas, Yatağan ve Kavaklıdere İlçelerinin Alternatif Turizm Potansiyeli Değerlendirildi; Bodrum-Milas-Yatağan-Kavaklıdere ilçelerinin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve destinasyonların tanıtımının artırılması amacıyla kurulan “Bodrum-Milas-Yatağan-Kavaklıdere Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu” toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi.

haber arası detay

 
Bodrum Deniz Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Orhan Tavlı, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Kavaklıdere Belediye Başkanı Vekili Mehmet Evran, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erman Akkaya, Bodrum Sahil Güvenlik Komutanı Binbaşı Utku Meral, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, Milas Beçin Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, Iasos Antik Kenti Kazı Başkan Yardımcısı Ernur Öztekin, MSKÜ Yatağan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kerim Bender, Milas Müze Müdürü Mehmet Çelebi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Ürün Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy Dere, Milas-Bodrum Havalimanı Başmüdürü Necati Akgül, Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Yiğit Girgin, Kavaklıdere Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Alper, Kavaklıdere Ziraat Odası Başkanı Saffet Karabıyık ile bölgede faaliyet gösteren otel genel müdürleri ile oda temsilcileri katıldı.


 
Toplantı başlangıcında Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Ürün Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy Dere, Ajansın ülkemizin ve ilimizin tanıtımı konusundaki çalışmaları ile ilgili sunum gerçekleştirdi. 
 
7-10 Nisan 2022 tarihleri arasında Bodrum’da düzenlenecek olan “Slowfood Fuarının” ilimizin tanıtımına katkı sağlayacağı düşüncesiyle gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.
 
Bölgede spor, kültür ve eko turizm gibi alternatif turizm çeşitlerinin desteklenmesi amacıyla, 2 bin 400 yıllık Pedasa Antik Kenti'nin en önemli ticaret yollarından biri olan 185 kilometrelik “Leleg Yolu” gezi rotasının oluşturulması, bisiklet turizminin geliştirilmesi ve yöresel ürünlerin tanıtılması için yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Toplantıda, Kavaklıdere ilçesinde Gökçukur Yaylasının, Yerküpe Mağarasının ve ilçenin diğer zenginliklerinin tanıtılması amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı’na proje sunulması ve ilçesinin “Mermer Müzesi” projesi sayesinde sürdürülebilir turizm ile ilgili görüş ve öneriler dile getirildi. Ayrıca Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından finansal destek sağlanan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ve Bodrum-Milas-Yatağan-Kavaklıdere ilçelerinde uygulanan “Vali Hanım Çileği Projesi” ile bölgenin gelişimine desteğin sürdürüleceği belirtildi. 


 

Yorum Yaz