Pandemi ve Küresel Belirsizlikler Tarımsal OSB'ye olan ilgiyi artırdı.

Pandemi ve Küresel Belirsizlikler Tarımsal OSB'ye olan ilgiyi artırdı.
OSB lerde 584 işletme üretim yapıyor.
Pandemi ve Küresel Belirsizlikler Tarımsal OSB'ye olan ilgiyi artırdı.

Gıda fiyatları tüm dünyada yükselirken, Türkiye’de sayıları her geçen yıl artan tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgeleri gıda üretimi, ihracatı ve gıda güvenliği konusunda kritik rol oynayacak.

haber arası detay

 

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye’de Adana, Ağrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Denizli, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Kütahya, Van, Zonguldak gibi 27 şehirde toplam 31 tarıma dayalı ihtisas OSB olduğunu, bu OSB’lerden 8’inin işletmeye geçtiğini söyledi.

TDİ OSB’LERDE ÜRETİM YELPAZESİ GENİŞLEYECEK

İşletmedeki tarıma dayalı ihtisas OSB’lerin 3 binin üzerinde doğrudan istihdam sağladığına dikkat çeken Kütükcü, “İşletme aşamasında olan 8 tarıma dayalı ihtisas OSB’mizdeki 584 işletmede şu an için ağırlıklı olarak et ve süt üretimi yapılıyor. Diğer tarıma dayalı ihtisas OSB’lerimizin de üretime geçmesiyle birlikte, bu OSB’lerimizde et ve süt üretiminin yanı sıra, yaş sebze ve meyveden çiçekçiliğe kadar geniş bir yelpazede tarımsal ve hayvansal üretim yapılacak” dedi.

Başkan Kütükcü, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada Türkiye’nin tarım ve hayvancılıktaki planlı üretimine katkıda bulunan ve gıda güvenliğinin sağlanmasında kritik rol üstlenecek tarıma dayalı ihtisas OSB’lerin tamamının hızla üretime kazandırılması için yeni destek mekanizmaları geliştirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

PANDEMİ VE KÜRESEL BELİRSİZLİKLER TDİ OSB’LERE İLGİYİ ARTIRDI

Pandemi ve küresel belirsizliklerin etkisiyle yükselen gıda fiyatları ve gıda güvenliği ile ilgili endişelerin önüne tarıma dayalı ihtisas OSB’lerle geçilebileceğini vurgulayan Kütükcü, Türkiye’deki 31 tarıma dayalı ihtisas OSB’nin 11’nin 2020 yılı ve sonrasında, yani pandemi döneminde kurulduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Bütün dünyada gıda ile ilgili endişelerin arttığı bu dönemde, tarıma dayalı ihtisas OSB’lerimiz ülkemizin önünde bir fırsat olarak duruyor. Bu yapıyı hep birlikte daha da güçlendirerek, hem sektördeki yerli ve milli üretimimizi güçlendirebilir hem de ihracatımızı artırabiliriz. Ayrıca tarıma dayalı ihtisas OSB’lerimiz planlı yapılarıyla, güvenilir, hijyenik ve kaliteli gıda üretimi için de son derece kritik öneme sahiptir.”

Yorum Yaz