Phase One koridor haritalamada 4 bantlı çözüm

Phase One koridor haritalamada 4 bantlı çözüm
Phase One koridor haritalamada 4 bantlı çözüm

Yol Hakkı Haritalama için Eksiksiz 4 Bantlı Çözüm; 2018 yılında, Hava Veri Çözümleri, petrol ve gaz orta akış boru hatlarının verilerini yakalamak için Total Midstream Integration (TMI) tarafından atandı. Boru hattı kurulumu ve bakımı için Geçiş Hakkı (ROW) haritalamasını ve sulak alan tanımlamasını belirlemek için havadan görüntüler kullanılacaktı. 4 bantlı çözümden elde edilen birleşik NIR ve RGB hava görüntüleri, rotaları planlamak, Geçiş Hakkı Alanı boyunca yapıları tanımlamak ve petrol ve gaz sızıntılarını gösterebilecek bitki örtüsü stresini tanımlamaya yardımcı olmak için kullanılacaktır.

haber arası detay

 

Phase One Endüstriyel 100MP hava sistemi, tarım uygulamaları için mükemmel bir çözüm sunar ve tek bir uçuşta NIR ve RGB verilerini aynı anda yakalamak için kullanılabilir. RGB (sağ) ve CIR (sol), Natch, ABD'deki görüntü. - ADS 2019 ©.
 

ADS, anket verilerini yakalamak için DSLR kameralar kullanıyordu, ancak kısa süre sonra daha kaliteli görüntüler sunmaları gerektiğini ve mevcut teknolojinin gerekli sonuçları üretemediğini fark ettiler. Müşteri taleplerini karşılamak ve ADS'nin mevcut sabit kanat platformunun kullanımını sürdürmek için üretkenliği artıracak, havada çalışma saatlerini azaltacak ve görüntü işleme hızını artıracak bir çözüme ihtiyaçları vardı. Phase One 100MP hava sistemi, yüksek çözünürlüklü görüntüler için daha büyük format sensörü, mevcut ADS uçak filosuna kolay kurulum ve mevcut platformlarıyla uyumluluk sayesinde üretkenlikte% 43 artış sağladı.

Yeni satın alınan Birinci Aşama Hava Sistemi ile, TMI için veri toplama uçuşu beklenen planlanan uçuş saatlerini ve geri dönüş süresini aştı. Sistemden daha geniş alan kapsama alanıyla, yalnızca bir geçişte ADS, müşterilerine önceki işlem sürelerinin yarısından daha azıyla daha yüksek kaliteli veriler sağladı.

Hızlı Gerçekler
UÇUŞ 3500 FİT: GSD 4 İNÇ
3.500 fit uçuş yüksekliği ve 4 inçlik bir zemin örnekleme mesafesi (GSD) sağladı

SADECE 3 SAATTE 100.000 DÖNÜMLÜK ARAZİ
iXU-RS1000 büyük bir görüntü üretir (uçuş hattında 11.608 piksel).
Geniş resim kapsamı =% 43 daha fazla üretkenlik

FAZ BİR 100MP ANTEN SİSTEMİ - 4 BANTLI YAPILANDIRMA
100MP sistemi, iki senkronize kamera (RGB ve NIR) içerir. Kompakt ve hafif bir sistemde
olağanüstü doğruluk ve görüntü kalitesi

Verimliliği Artırmak, İşi Artırmak
Don Cummins, hava fotoğrafçılığı görevlerinden gerçek uygulanabilir veriler sunması için Air Data Solutions (ADS) Başkanına ilham veren tarım ve uçma konusunda tutkulu. Şirket, mülk yönetimi için çiftçilere ve arazi sahiplerine basit hava fotoğrafçılığı sağlayarak başladı ve doğal kaynaklara ve petrol ve gaz paydaşlarına 4 bantlı görüntüler gibi daha sofistike veri toplama hizmetleri sunmaya başladı. Don, hava sistemlerine yatırım yaparak görüntü kalitesini ve işleme verimliliğini artırmanın, işini büyütmenin ve daha önce ulaşılamayan fırsatları açmanın anahtarı olduğunu anlıyor.

Bir Günde Daha Fazla Saat Uçun
Faz Bir Hava Sisteminin ISO değeri 50-6400, inanılmaz dinamik aralığı 83dB'dir, bu da daha uzun uçuş saatleri anlamına gelir ve gerekirse zayıf ışık koşullarında yine de mükemmel görüntüler sağlar. Orta formatlı 100MP kameralarla 100.000 dönümlük bir alanın veri toplanması, 3.500 fitlik bir uçuş yüksekliğinde tamamlanması yaklaşık 3 saat sürdü ve 4 inçlik bir yer örnekleme mesafesi (GSD) sağladı. Önceki yıl eski DSLR kamera sistemini kullanan benzer bir projenin 3.000 fitlik daha düşük bir rakımda tamamlanması 8 saat sürdü ve 6 inçlik bir GSD sağladı.

“Çoğu ışık koşulunda daha hızlı ve daha alçak uçabiliyoruz ve aslında 2 derecelik bir güneş açısı kadar alçak olan görevler yaptık ve yine de görsel analiz için kabul edilebilir görüntüler ürettik. Artık koridor haritalaması için daha az uçuş hattında uçuyoruz ve havada geçirdiğimiz zamanı azaltıyoruz. "yy

Eksiksiz Çözüm: Görüntü İşlemeye Uçuş Planlama
Birinci Aşama Hava sistemleri, ADS'nin mevcut sabit kanat platformlarının kullanımını sürdürmek için ihtiyaç duyduğu donanımdan daha fazlasıdır, aynı zamanda görev verimliliğini artıran, havada çalışma saatlerini azaltan ve görüntü işleme hızını artıran yazılımları da içerir.

iX Plan ve iX Flight, hava fotoğrafçılığı görevlerinin hassas bir şekilde yürütülmesini yönetmek ve yönlendirmek ve pilot ve operatör iş yükünü daha da azaltmak için gereken ek kaynakları sağlar.

İnişten sonra veriler, coğrafi referanslı endüstri standardı formatlarına kolayca işlenir. iX Capture, farklı endüstri standardı formatlarda çıktılar sağlar; Son kullanıcı gereksinimlerini karşılamak için 4 bant TIFF, CIR, NDVI veya diğerleri.

Birinci Aşama Hava Sistemi
Phase One 100MP hava sistemi şunları içerir:

İki senkronize iXU-RS1000 kamera (RGB ve NIR)
Güvenli veri aktarımı için çıkarılabilir SSD tepsili iX Denetleyici
SOMAG DSM400 jiroskop sabitleyici
Applanix GNSS / IMU sistemi
iX Capture Yazılımı
ADS ayrıca şunları da satın aldı:

iX Flight - uçuş yönetim sistemi
iX Plan - uçuş planlama yazılımı

Geniş Formatlı Hava Çözümleri Gelir Akışını Genişletiyor.
Atlantic, Kuzey Amerika'da faaliyet gösteren bir havadan uzaktan algılama, anket ve danışmanlık şirketidir. Müşterileri daha sofistike, daha yüksek beklentilere ve daha iyi standartlara sahip. Bu beklentileri karşılamalarına ve aşmalarına yardımcı olabilecek ekipmana sahip olmak, şirket için çok kritik ve anahtar.

Şirket, 100 megapiksel orta formatlı bir Faz Bir Anten Çözümü satın almıştı ve ilk deneyimlerini o kadar çok takdir etmişti ki, sonunda iki ek orta format kamera satın aldılar. İki yıldan biraz daha kısa bir süre sonra Atlantic, 280mp geniş formatlı multispektral kamera sistemini satın alarak Phase One ile olan ortaklığını genişletti.

"Yeni sisteme dayalı görüntülerinin kaliteli gece ve gündür. Biz genel olman malzemelerini elde edebilir, daha az puslu, az pozlanmış görüntü” Scott Jones, Atlantik Başkan Yardımcısı açıklıyor.

En büyük formatlı çözümü satın alabilir olmak Makul bir fiyat, müşterileri için rekabetçi bir fiyatla veri toplama hizmetleri sağlayabilecekleri anlamına gelir. Şirket daha iyi bir ürün sunabilir ve önerebileceklerini, toplayabileceklerini gerçekten genişletebilir. Bu, Atlantic'in farklı pazarlara girmesine olanak tanır. ve kameranın yüksek kapasitesine bağlı olarak kendilerini farklı bölgelere genişletir.


 

Yorum Yaz