Phoenix LiDAR ; '' Lidar konusunda ciddi firmayız. ''

Phoenix LiDAR ; '' Lidar konusunda ciddi firmayız. ''
Öne Çıkan Phoenix İHA LiDAR Sistemleri

LiDAR Konusunda Ciddiyiz; Phoenix LiDAR, ticari bir İHA LiDAR sistemini başlatan ilk şirketti ve deneyimlerimizi dünya çapındaki müşterilerimize hizmet etmek için kullanıyoruz.
Her zaman küresel anket uzmanlarından oluşan topluluğumuzdan gelen geri bildirimlere dayanarak öğreniyor ve uyarlıyoruz. Onların işbirliğiyle, bir dizi sektör "ilkini" geliştirmeye devam ettik ve LiDAR zorluklarınızı çözmenize yardımcı olmak için sabırsızlanıyoruz.

haber arası detay

Eğer bir anket zorluğunuz varsa ... bir anket çözümümüz var. Her Phoenix çözüm paketi, doğruluk, çevre, bütçe ve genel kapasite kriterlerinize uyacak şekilde

Öne Çıkan Phoenix İHA LiDAR Sistemleri
Tüm Phoenix LiDAR çözümleri, kişisel kriterlerinizi karşılamak için entegre edilmiştir ve çeşitli aksesuarlarla geliştirilebilir. Yüksek çözünürlüklü fotoğraf, termal, hiperspektral algılama ve daha fazlası için görüntüleme seçenekleri, GNSS referans istasyonları, yer kontrol dizüstü bilgisayar paketi ve çeşitli İHA'lar ve diğer aksesuarlar sunuyoruz. Sisteminizin uygun şekilde kalibre edildiğinden ve uçmaya hazır olduğundan emin olmak için her sistemi test ediyoruz.

Phoenix LiDAR paketleri, müşterilerinize güvenle hizmet vermenizi sağlar. Sistemlerimiz esnekliği, gerçek zamanlı geri bildirimi, özerkliği ve tasarrufu en üst düzeye çıkarır.
Phoenix müşterileri esnekliği sever. Uçaklara, dronlara, araçlara, gemilere ve hatta sırt çantalarına monte edilebilen LiDAR haritalama sistemleri kurarak yatırımınızı en üst düzeye çıkarıyoruz.
Her Phoenix LiDAR Sistemi, LiDAR haritalama, çoklu / hiper spektral algılama, hibrit-SLAM, fotogrametri ve daha yüksek yoğunluk ve daha yüksek doğruluk için daha fazla seçenek için modüler bileşenler içerebilir.
Phoenix müşterileri gerçek zamanlı verileri sever. Yazılımımız, taradığınız sırada verilerinizi canlı olarak görmenizi sağlar ve gün için hazırlamadan önce ihtiyacınız olan bilgileri topladığınızdan emin olmanızı sağlar. Üst düzey Phoenix sistemleri, canlı 3B renk noktası bulutlarını da destekler!
Daha hızlı işlem süreleriyle geleneksel fotogrametri yöntemlerinden daha fazla zaman kazanın.
Phoenix müşterileri özerkliği sever. Sisteminiz ve verileriniz. Daha fazla müşteriye hizmet vermek için LiDAR yeteneklerinizden nasıl yararlanacağınızı bilmeniz için eğitim veriyoruz. Ve eğer sıkışırsan, bir mesaj uzağız.


Phoenix müşterileri para biriktirmeyi sever. Veri elde etmek işin sadece yarısıdır. Sonradan işleme, on binlerce dolarlık bir yatırım olabilir. Phoenix LiDARMill'e abone olarak, temel işlem sonrası işlemlerde binlerce tasarruf edebilirsiniz.
Eğer bir anket zorluğunuz varsa… bir anket çözümümüz var. Her Phoenix çözüm paketi, doğruluk, çevre, bütçe ve genel kapasite kriterlerinize uyacak şekilde özelleştirilir

Mirasımız
İlk ticari İHA LiDAR sistemi
Velodyne LiDAR sensörünün ilk İHA entegrasyonu
İlk gerçek zamanlı 3B nokta bulutu görselleştirme yazılımı
İlk VTOL sabit kanatlı İHA LiDAR çözümü
İlk bulut tabanlı LiDAR son işlem platformu
İlk İHA LiDAR uçuş planlama aracı

Gerçek 3D gösterimi için güçlü post-işleme ile birleştirilmiş, lazer doğruluğuna sahip hassas, anket dereceli veriler
Gerçek zamanlı 3B nokta bulutu görselleştirme, sahadayken uçuş ayarlamaları ve ölçümler yapmanızı sağlar
Bitki örtüsünü görmek veya altyapıyı elektrik şebekesi hatları kadar zorlu belirlemek için lazer teknolojisinden yararlanın

LiDAR'ı Anlamak
LiDAR 3D haritalama, fotogrametri gibi pasif algılama yöntemlerinden farklı olarak bitki örtüsüne nüfuz edebilen ve karanlık aydınlatma koşullarında çalışabilen çok yönlü bir teknolojidir. LiDAR, daha hızlı ve daha kolay işlenebilen veriler sağlayan daha uygulanabilir, kullanıcı dostu bir teknolojidir.
Phoenix LiDAR'ın hava çözümleri, ister karasal ister mobil haritalama yöntemlerini kullanıyor olsun, mevcut zemin tarama teknolojilerini kullanmaktan daha hızlı ve daha tutarlı sonuçlarla alan alanlarını taramanıza olanak tanır.

Bu bölümü, müşterilerimizin ve halkın LiDAR hakkında bilgi edinmesine ve çözümlerimizi çeşitli uygulamalar için benzersiz, çığır açan bir araç yapan şeylere yardımcı olmak için oluşturduk.

LiDAR'ın Temelleri

Light Detection and Ranging'in kısaltması olan LiDAR LiDAR'ın Temelleri, bir dizi uygulama için kullanılan aktif, uzaktan algılama yöntemidir. Bitki örtüsünden Dünya'ya olan aralıkları (değişken mesafeler) ölçmek için darbeli lazer şeklinde ışık kullanır. Sistem, lazerin kaynağına dönmesi için geçen süreyi ölçerek doğru yüzey verilerini yakalayabilir.

LiDAR'ın çalışması için dört temel parça gerekir:
Işık darbeleri yayan LiDAR ünitesinin kendisi, aşağıdaki önceden tanımlanmış bir alanı tarayan bir İHA'ya monte edildiğinde.
Birimin x, y, z koordinatlarını izleyen bir GPS alıcısı.
Doğru yükseklik ölçümleri elde etmek için birimin uzayda eğimini izleyen Atalet Ölçüm Birimi anlamına gelen bir IMU.
Tüm iletilen verileri kaydeden bir bilgisayar.
Bu ışık atımları ve çoklu dönüş üretme yetenekleri - bir sistem tarafından kaydedilen diğer verilerle birlikte - tarandığı yüzey hakkında oldukça doğru, üç boyutlu bilgiler oluşturmak için işlenir.

LiDAR Nasıl Çalışır?

Santimetre düzeyinde hassasiyet elde etmek için kullandığımız teknik, Gerçek Zamanlı Kinematik Küresel Navigasyon Uydu Sistemi (RTK GNSS) olarak adlandırılır. Bu sistem, sinyalin bilgi içeriğine ek olarak uydu sinyalinin taşıyıcı dalgasını kullanır ve gerçek zamanlı düzeltmeler sağlamak için tek bir GNSS referans istasyonuna dayanır. Şimdi kısa süreli GNSS kesintilerinde ne olur? Ataletsel Navigasyon Sistemini (INS) girin: INS, sistemin konumunu, yönünü ve hızını sürekli olarak hesaplamak için bir bilgisayar, hareket sensörleri (ivmeölçerler) ve dönüş sensörleri (jiroskoplar) kullanır. İki sistemi birleştirmek için, doğrusal ikinci dereceden tahmin (LQE) olarak bilinen çok karmaşık bir algoritma, herhangi bir zamanda sistemin konumunun istatistiksel olarak optimum bir tahminini üretmek için gürültülü sensör verilerinin akışları üzerinde çalışır.

GNSS referans istasyonundan gerçek zamanlı düzeltmelerin mevcut olmaması veya daha uzun süreli kesintilerin Rover'a veri aktarımını engellemesi durumunda, Inertial Explorer ™ adı verilen üçüncü taraf bir yazılım paketi, işlem sonrası kesin bir yörünge oluşturmaya devam edebilir. Her iki yörünge türü (ya INS'den gerçek zamanlı olarak ya da işlem sonrası Inertial Explorer ™ 'dan oluşturulan), LAS formatında nokta bulutları oluşturmak için Phoenix Aerial SpatialFuser ile LiDAR verileriyle birleştirilebilir.

Phoenix Aerial LiDAR çözümleri hemen hemen her araca takılacak şekilde tasarlanmıştır ve ilk kez birlikte verilen yazılım modül kadar esnektir. Sensör kontrolünü ve kullanıcı arayüzünü ayrı parçalara bölerek, birden fazla haritalama seçeneği mümkündür:

Havadan Haritalama
Phoenix Aerial LiDAR çözümleri, İHA'lar, jiroskoplar, sabit kanatlı uçaklar, vb. Gibi birçok farklı araçla haritalamak için kullanılabilir. Yukarıdaki resimde gösterildiği gibi, operatör tipik olarak yerdedir ve doğrudan GNSS referans istasyonuna bağlıdır. Phoenix Aerial SpatialExplorer yazılımını kullanarak operatör, düzeltme verilerini uzun menzilli bir WiFi sistemi aracılığıyla Rover'a iletir. Rover daha sonra bu verileri gerçek zamanlı olarak birleştirir ve aşağı örneklenmiş bir nokta bulutu operatöre geri gönderir.

Yer Haritalama
Operatör, Rover ile bir araba, tekne veya ATV ile seyahat ettiğinde, WiFi veya ethernet kablosu kullanarak doğrudan Rover'a bağlanabilir. Düzeltme verileri daha sonra GNSS referans istasyonundan SpatialExplorer yazılımına uzun menzilli WiFi veya genel bir IP adresi (örneğin 3G / 4G kullanılarak) aracılığıyla iletilebilir. Yerleşik 240 gig SSD sabit sürücü ile operatör, verileri indirmeyi durdurmak zorunda kalmadan 6 saat boyunca tarama yapabilir.

Gerçek Zamanlı Nokta Bulutu Avantajları
Gerçek zamanlı nokta bulutlarını görselleştirme yeteneği birkaç önemli avantaj sağlar:

1) Operatör, sonuçların beklentileri karşılayıp karşılamadığını hemen belirleyebilir. Daha önce, sonuçlar yalnızca inişten sonra alınıyordu ve bu durumda herhangi bir değişiklik yapmak çok zaman alıcı ve pahalı hale geliyordu.

2) Operatör büyüyen nokta bulutunu gerçek zamanlı olarak bir bilgisayar ekranında görselleştirebilir ve bu verilerle henüz taranacak alanları bulabilir ve İHA'nın rotasını hızlı bir şekilde değiştirebilir.

3) Operatör, 4G ağı aracılığıyla LiDAR nokta bulutunu onaylamak / değiştirmek için ekranını gerçek zamanlı olarak müşterileriyle uzaktan paylaşabilir.

UAV ile LiDAR Taraması için Parametreler

Phoenix LiDAR Systems, mobil haritalamaya yönelik sistemler oluşturur. Hareket eden bir nesneden yapılan araştırmaya, operatörün hesaba katması gereken belirli parametreler eşlik eder: hız, tarama alanı, yükseklik, frekans, nabız hızı, tarama açısı ve nokta yoğunluğu, verilerin yakalanmasında önemli bir rol oynar. Bu parametrelere bağlı olarak değişen aralık ve yoğunluklarda bir tarama alanı elde edeceğinizi unutmayın. Asıl doğruluk, GPS işleme seçeneklerine (RTK, PPK, WAAS), iyonosfer koşullarına, uydu görünürlüğüne, uçuş yüksekliğine (AGL) ve diğer faktörlere bağlıdır.

Yorum Yaz