Photomod nasıl bir yazılımdır

Photomod nasıl bir yazılımdır
PHOTOMOD modüler bir sistemdir. Bu, kullanıcıların yüksek esneklik seviyesinden maksimum fayda sağlamasına olanak tanır.
Photomod nasıl bir yazılımdır Photomod nasıl bir yazılımdır

Geniş formatlı fotogrametri yazılım olan Photomod fotogrametri sektöründe iyi bir ivme yakalamaştır. Hemen hemen çoğu uydu sensörlerini desteklemektedir. İnsanlı ve insansız hava araçlarından çekilen hava fotoğraflarını oldukçak yüksek kalitede işleyen bir programdır. Hava nirengi  ölçümlerinde büyük başarı sağlayan fotomod 10 modülü bulunur. bu modüllerin hepsinin kendine has görevleri vardır.

haber arası detay

PHOTOMOD modüler bir sistemdir. Bu, kullanıcıların yüksek esneklik seviyesinden maksimum fayda sağlamasına olanak tanır. Her modül, işlemenin belirli bir aşamasında belirli işlemleri gerçekleştirir. Optimum sistem üretimi için yapılandırın. Yalnızca belirli iş akışınız için ihtiyacınız olan modülleri satın alın. Kolay operasyon. Her modülün kullanıcı arayüzü, modül işlevleri için optimize edilmiştir. Yine de, genel arayüz öğeleri sistem genelinde aynı kalır.

PHOTOMOD'un temel konsepti, bir dizi iyi tanımlanmış adımla (veri hazırlama, blok ayarlama, işleme) proje çalışmasını sağlamak ve her aşamada esnek bir araç setinin desteğini sağlamaktır.

PHOTOMOD Core - ana sistem kabuğu

Ana sistem kabuğu, PHOTOMOD modüllerini başlatmak, projeleri yönetmek, görüntüleri yüklemek, kamera parametrelerini girmek, DTM'yi görüntülemek / almak / vermek, çeşitli kaynak veri kümelerine dayalı blok düzenleri oluşturmak, mono- vektörleştirme, nesneleri 3B pencerede çalıştırma, rapor oluşturma vb.

PHOTOMOD AT - havadan nirengi ölçümleri

Havadan nirengi veri toplama, iç / göreceli yönelim ve yer kontrol noktaları ölçümünü içerir. Kapsamlı bir doğruluk kontrol araçları seti ile tam otomatik bağlantı noktaları ölçüm algoritması mevcuttur. AT otomatik prosedürünü takiben neredeyse hiçbir manuel bağlantı noktası düzenlemesine gerek yoktur.

PHOTOMOD SolverA  - merkezi projeksiyon görüntüleri için blok ayarı

PHOTOMOD Çözücüler  - uydu tarayıcı görüntüleri

için blok ayarı ÇözücüA ve Çözücü modülleri, sırasıyla merkezi projeksiyon ve tarayıcı uydu görüntülerinin blok ayarlaması için kullanılır. Gelişmiş ayarlama ve hata algılama algoritmaları, başarılı havadan nirengi ve son derece hassas DTM, ortomosaik ve vektör harita çıktısı sağlar. Havadan üçgenleme sonuçlarının PAT-B formatında içe / dışa aktarılması, PHOTOMOD yazılımının diğer sistemlerle kolayca entegre olmasını sağlar.

PHOTOMOD DTM  - DTM ve DEM oluşturma

Modül, DTM'ler oluşturmak için bir dizi araç sağlar. Triangulated Irregular Network (TIN) ve Digital Elevation Model (DEM) üretir. Yardımcı programlar, kazıklar ve kontur çizgileriyle ayrıntılı çalışmaya izin verir, otomatik DTM oluşturma algoritmalarını içerir, TIN'i yeniden oluşturma ve "anında" kontur çizgileri içerir, bir dizi güçlü DTM filtresi ve manuel düzenleme aracı içerir. Final DTM, özel bir 3D pencerede görüntülenebilir ve analiz edilebilir.

PHOTOMOD dDSM  - yoğun DSM oluşturma algoritması

PHOTOMOD dDSM, 1 piksel görüntüye (Yarı Küresel Eşleştirme (SGM) yöntemi) karşılık gelen bir hücre boyutuna sahip yoğun dijital yüzey modelleri oluşturmaya olanak tanır.

PHOTOMOD StereoDraw  - Stereo modda ve 3B modellemede

3B özellik çıkarma Bu modül, 3B özellik çıkarma için kullanılır. StereoDraw bir dizi kullanışlı özellik içerir: otomatik arazi izleme, sabit imleç Z koordinatı, 2B ve 3B vektör öğelerine yakalama, çizgi parçalarının dik açılı çizimi, ortak parçalar oluşturarak vektör nesnelerini birleştirme, tampon bölgeleri oluşturma ve daha fazlası. Sınıflandırıcı tablo nitelikleri vektör nesnelerine atanabilir. İçe / dışa aktarma, bir dizi popüler veri biçimi için desteklenir. Ek olarak modül, nesneleri DXF formatına aktarmadan önce kullanılan bir 3D modelleme programını içerir.

PHOTOMOD Mosaic  - orthomosaicking

Mosaic modülü, havadan veya uydu görüntülerinin ortorektifikasyon ve mozaikleme için kullanılır. Modül, ya PHOTOMOD DTM modülündeki arazi modellerini ya da popüler formatlardan içe aktarılan DEM'i kullanır. Kullanımı kolay kesme çizgisi editörü, mozaiğe yerleştirilecek görüntü parçalarını ana hatlarıyla belirtir. Renk dengeleme ve dikiş yumuşatma algoritmaları, oluşturulan mozaiğin yüksek radyometrik kalitesini sağlar. PHOTOMOD Mosaic, üçgenleme noktalarının kullanılmasıyla ortomosaik doğruluğu otomatik olarak kontrol eder. Çıktı ortomosaik, GeoTIFF formatında kaydedilebilir veya MapInfo ve ArcINFO tarafından kabul edilebilir metin dosyalarıyla coğrafi referans gösterilebilir. Ortomosiklerin harita sayfalarına bölünmesi de desteklenmektedir.

PHOTOMOD StereoMeasure  - orman değerlendirmesi

PHOTOMOD StereoMeasure - orman değerlendirmesi için bir araç seti: orman özelliklerinin stereo yorumlanması ve stereometresinin yanı sıra uzaktan algılama verilerine dayalı orman meşcerelerinin stereovektorizasyonu. Karşılıklı örtüşmeye sahip mevcut PHOTOMOD projeleri ve coğrafi referanslı ortorektifleştirilmiş görüntü çiftleri (hava ve itme odası tarayıcı olanlar) StereoMeasure modülünün girdi verileridir.

PHOTOMOD ScanCorrect  - masaüstü yayıncılık tarayıcılarının geometrik kalibrasyonu

Bu bağımsız modül, masaüstü yayıncılık (DTP) tarayıcılarının geometrik kalibrasyonu için tasarlanmıştır. Geliştirilmiş tarayıcı kalibrasyon prosedürü sayesinde program, hassas dijital fotogrametri uygulamalarında pahalı olmayan tarayıcıların kullanılmasını sağlar. Taranan görüntüler, aynı tarayıcı tarafından taranan bir referans şablon görüntüsüne (çalışan görüntünün üzerine yerleştirilmiş bir çarpı ızgarası) çelişecek şekilde geometrik olarak düzeltilir. Bu süreçte düşük maliyetli tarayıcı optikleri ve mekaniklerinin neden olduğu bozulma ortadan kaldırılır ve neredeyse hatasız görüntüler üretilir.

DPW FOTOĞRAF

PHOTOMOD, kapalı bir üretim döngüsü sağlar ve birçok türde katma değerli ürünün üretilmesini içerir: dijital haritalar, DEM, ortomozikler, üçüncü taraf çözümleri kullanılmadan 3B vektörler. PHOTOMOD yazılım kompleksi, Dünya ile ilgili metrik bilginin maksimum hassasiyetle gerekli olduğu tüm alanlarda kullanılır.

PHOTOMOD özellikleri

Çok çeşitli desteklenen sensörler. Diğer üreticilerin fotogrametrik ve GIS ürünleriyle uyumluluk için çoklu veri değişim formatları. Veri işlemenin tüm aşamalarında kapsamlı kalite kontrolü. Geniş stereo görüntüleme seçenekleri: LCD gözlükler veya çeşitli satıcıların sayfa çevirme modlarına sahip ekranları ve basit anaglif gözlükler. Çeşitli giriş aygıtları için destek: 3 ve 5 düğmeli fareler, özel 3D denetleyiciler.

PHOTOMOD avantajları

Üçüncü taraf ürünler olmadan eksiksiz görüntü verisi işleme iş akışı.

Ana fotogrametrik işlemler için yüksek düzeyde otomasyon.

Esnek modüler mimari: Yalnızca ihtiyacınız olanı satın alırsınız.

Büyük projelerin uygulanması için dağıtılmış ağ yapılandırmaları.

Yüksek verimlilik ve güvenilirlik.

Çok uygun fiyatlar.

Destek ve Eğitim

Kullanım kolaylığı: Proje işlemenin tüm aşamalarında adım adım yönlendirilirsiniz.

Hızlı ve etkili teknik destek.

Çince, İngilizce, Yunanca, Rusça, İspanyolca yerelleştirmeleri.

Tam kullanım kılavuzu.

Uluslararası bir bayi ağı, ürünlerimizi 80 ülkede pazarlamamıza, satmamıza ve desteklememize yardımcı oluyor.

Uzaysal havadan nirengi

PHOTOMOD'daki havadan üçgenlemenin işlevleri, görüntülerin yönelim parametrelerini doğru bir şekilde hesaplamak ve çıktı ürünlerinin yüksek geometrik doğruluğunu sağlamak için gereklidir: DEM, ortomosikler, dijital haritalar. Arial üçgenleme sonuçları (oryantasyon parametreleri) otomatik olarak hesaplanır ve sistem, doğruluk değerlendirmesi, görsel kontrol ve hata analizi için eksiksiz bir araç yelpazesi sunar.

Dijital arazi modelleri

PHOTOMOD, kullanıcının hava ve uydu görüntülerinden otomatik olarak dijital yükseklik modelleri ve dijital yüzey modelleri oluşturmasına olanak tanır. PHOTOMOD'da oluşturulan dijital arazi modeli, yüksek kalitede ortomosaik sağlar ve ayrıca arazi rahatlaması hakkında ayrıntılı bilgi kaynağı olarak hizmet eder ve analitik görevleri çözmek için kullanılır.

2D ve 3D vektörleştirme

PHOTOMOD sistemi, kullanıcıya çizilmiş arazi nesnelerinin 2D ve 3D vektörleştirilmesi ve düzenlenmesi için eksiksiz bir araç seti sağlar. Vektörize edilmiş nesneleri kartografik ürünlerin topografik temeli olarak kullanabilir veya arazi 3B modelleme sırasında matematik (geometrik) model sahnesi oluşturmak için bunları başlangıç ​​verileri olarak girebilirsiniz.

Ortorektifikasyon ve mozaik oluşturma

PHOTOMOD araçlarını kullanarak mozaik oluşturma sırasında, ayrı görüntülerden yüksek doğrulukla sürekli, renk dengeli ve parlaklık homojen ortomosik oluşturabilirsiniz. Oluşturma işlemi sırasında geometrik ve fotometrik bozulmalar ayarlanır. Çıktı ürünü (ortomosaik), marjinalia ile belirtilen kartografik projeksiyonda tek bir çerçeve veya bir dizi sayfa olarak sunulabilir.

3D modelleme

PHOTOMOD yazılım paketi, stereovektorizasyon sonuçlarını kullanarak 3D modellerin oluşturulması için özellikler içerir. Elde edilen model, yüksek kalite ölçüsü nedeniyle, uygulanan analitik problemleri çözmek için kullanılabilir. Görsel çekicilik ve netlik sayesinde, canlı ve ilgi çekici multimedya sunumları ve videolar oluştururken faydalı olabilirler.

................................................................................................................................................................................................

DİĞER BİR YAZILIM OLAN PHOTOMODELER NASIL BİR YAZILIMDIR.

Fotogrametri nedir? Fotogrametri Çeşitleri nelerdir? Fotogrametride hangi hava araçlarını, hangi yazılımları kullanmam gerekmektedir gibi soruların yanıtını verelim. Basın dünyasından gelen bir arkadaşınız olarak meslekteki tecbürelerimi aktaran bir makale kalema aldım.
Fotogrametri dilimize eski yunancadan gelme bir terimdir. Photos(ışık), Grama(Çizgi), Metron ( ölçme ) yani ışık ve çizgi yöntemiyle ölçme anlamında kullanılmaktadır. 

Kanada fotogrametri yazılım şirketi Photomodeler fotogrametrik yazılımların içinde en önemli yazılımdan biridir. 

PhotoModeler nedir?
PhotoModeler, fotoğrafların kullanımıyla gerçek dünya nesnelerini ve sahnelerini ölçmek ve modellemek için bir yazılım paketidir. Eos Systems Inc. (PhotoModeler Technologies) tarafından geliştirilen PhotoModeler, kendi sınıfında dünya lideridir. PhotoModeler, 'fotoğraflardan ölçüm yapmak' anlamına gelen fotogrametri bilimine dayanmaktadır. PhotoModeler, fotogrametrinin güçlü yeteneklerini basit, kullanımı kolay bir Windows ortamında sunar.
PhotoModeler Ürünleri
İki PhotoModeler ürünü vardır:

PhotoModeler  Standard  temel üründür.
PhotoModeler Premium  , PhotoModeler Standard'ın tüm özelliklerini içerir ve SmartMatch, yoğun yüzey modelleme (DSM), hareket izleme, fotoğrafları idealleştirme, coğrafi sistem desteği ve İHA / drone desteği ekler.  

PhotoModeler'ı kim kullanır?
PhotoModeler, gerçek dünyanın ölçümü ve modellemesinin gerekli olduğu bir dizi uygulama alanında kullanılmaktadır. Bunlar imalat, kaza yeniden yapılanma, adli tıp, denizcilik üretimi, film ve oyun yapımı, mimari modelleme, mühendislik ve bilimsel uygulamalar ve haritacılıktır.
Paradan ve zamandan tasarruf edin
Diğer yöntemlerle imkansız olan projeleri tamamlayın
Birçok sektördeki profesyoneller, kritik ölçüm ve modelleme çalışmaları yapmak için vazgeçilmez bir araç olarak PhotoModeler'a güveniyor. PhotoModeler, fotogrametri teknolojisini kullanarak doğru 3D verileri yakalamak için standart bir dijital kamera kullanır, bu da onu profesyonel sonuçlar elde etmek için herkesin kullanabileceği bir çözüm haline getirir.

Neden PhotoModeler?
Dünyada buna benzer bir ürün yok - fiyat, özellik ve profesyonel desteğin mükemmel bir kombinasyonu.
Bir süredir sektörün içindeyiz ve müşterilerimizi dinleyerek gerçek ihtiyaçları çözen bir ürün teslim ettik.
Teknik desteğimiz örnek niteliğindedir.
Ölçüm ve modelleme görevlerinizde PhotoModeler kullanmanın ek avantajları şunları içerir:

Pahalı donanım veya ekipman yok
Verimli - özellikle sahada zaman tasarrufu
Standart kamera ekipmanı sağlamdır ve kolayca taşınabilir
Temassız
Büyük oranda kesin
Küçük veya büyük nesneleri ve sahneleri ölçün
Hareketli ve titreyen konuları yakalayın
Diğer ölçüm veri kaynaklarının (lazer tarayıcılar, toplam istasyonlar) kolay entegrasyonu
PhotoModeler'ı hangi işletim sistemleri çalıştırır?
PhotoModeler, 64 bit bir Windows programıdır. Windows 7 64-bit ve sonrasında başarıyla çalışır.  

Parallels gibi bir Mac emülatöründe başarıyla çalışabilir. Bazıları Linux Windows öykünücüleriyle başarılı oldu, ancak bu daha yanıltıcı olabilir. 
PhotoModeler ile hangi Kameralar kullanılabilir?
PhotoModeler, çok çeşitli dijital, taranmış film ve video kameralardan fotoğrafları kabul eder. Zemin tabanlı çalışmalar için en sık kullanılan standart bir dijital kameradır - en iyi sonuçlar DSLR ile elde edilir. Hakkında Kameralar sayfa fotoğraf makinelerinde iyi bir zemin oluşturuyor. Özetlemek gerekirse: birçok kamera kullanılabilir, ancak modern bir dijital kamera en yaygın olanıdır. En iyisi, sabit (yakınlaştırmasız) geniş açılı lense sahip bir dijital SLR'dir, ancak daha düşük maliyetli bas-çek dijital kameralar da iyi çalışır - bazıları diğerlerinden daha iyidir. İyi çalışan düşük maliyetli kameralar, sabit bir lense veya sabit ve tekrarlanabilir bir zum lense sahiptir ve görüntü sabitleme, yön algılama ve manuel odaklama gibi ayarlar üzerinde kontrole sahiptir.

Bazen cep telefonunuzun kamerası bile çalışabilir, ancak tüm cep telefonu kameraları da aynı şekilde çalışmaz.
Animasyonlar
PhotoModeler, 3B Görünümün animasyonlu videolarını oluşturabilir. Bu animasyon videoları GIF veya AVI dosyaları olarak dışa aktarılabilir. Ayrıca animasyonlar doğrudan YouTube'a yüklenebilir.

Orthophotos
PhotoModeler ortofotolar oluşturabilir ve dışa aktarabilir (şekil ve perspektif bozulmasını gidermek için fotoğraflar yeniden eşlenir). Bunlar aşağıdaki görüntü formatlarında dışa aktarılabilir: jpg, tif, bmp, pcx, tga, png, pct, psd, iff, cal, sgi ve rgb.

Tablolar
Çeşitli sayısal ve metinsel veri tabloları (fotoğraflar, noktalar, çizgiler, eğriler, yüzeyler vb.) Ayrıca boşluk, sekme veya virgülle sınırlanmış metin dosyaları (txt, csv) olarak dışa aktarılabilir.

PDF
Dahili proje dokümantasyonu veya bir müşteriyle paylaşmak için çok sayıda yapılandırma seçeneği içeren bir PDF raporu oluşturun. Yalnızca PhotoModeler Premium.

API / Programlanabilirlik
PhotoModeler'a Windows standart DDE arayüzü üzerinden harici bir uygulama ile erişilebilir. DDE arayüzü hem program üzerinde kontrol hem de veri alma ve verme yetenekleri sağlar. Daha fazla ayrıntı için yardım dosyasına bakın.

İçe Aktarma Biçimleri:
PhotoModeler Standard ve PhotoModeler Premium'un yükleyebileceği görüntü formatları

JPEG (.jpg)
Tiff (.tif)
Windows BMP (.bmp)
PC Boya Fırçası (.pcx)
Targa (.tga)
Taşınabilir Ağ Grafikleri (.png)
Pict (.pct)
Photoshop (.psd)
Taşınabilir Pixmap (.ppm)
Macintosh Paint (.mac)
EA Değişim Dosyası Biçimi (.iff)
CALS Raster (.cal)
PhotoCD (.pcd)
Silikon Grafik Resmi (.sgi)
Silikon Grafik RGB (.rgb)
Jpeg2000 (.jp2 / .jpx)
MS HD fotoğraf (.hpd / .wdp)
PhotoModeler Premium'un yükleyebileceği video formatları

MOV
MP4 (mpeg 4)
AVI
WMV
3GP
MPEG
Yukarıdakilerden herhangi birini yükleme becerisinin videonun nasıl kodlandığına ve bilgisayarınızda eşleşen bir codec bulunup bulunmadığına bağlı olduğunu unutmayın. PhotoModeler, mp4 ve mov sürümlerinde sıklıkla kullanılan H.264 codec bileşenini içerir.
3B dosya içe aktarma formatları (kontrol noktaları, koordinat sistemi dönüştürmeleri ve perspektif modeli eşleştirmesi için kullanılır):

DXF
Wavefront OBJ
3D Stüdyo
Ham Metin dosyası
CSV
3B nokta bulutu içe aktarma formatları (yalnızca Premium):

LAS
STL
OBJ
KAT
BYU
FACET
DAT
Txt

Drone'lar için kamera seçimi sınırlı olabilir, ancak bazı kameralar diğerlerinden daha iyi performans gösterir (daha yüksek çözünürlük, düşük sıkıştırma, kaliteli lens, belki de çerçeve deklanşörü).
Fotogrametri ve PhotoModeler ile Hangi Kameranın Kullanılacağı
PhotoModeler, dijital sabit kameralar, video kameralar (analog ve dijital) ve film kameraları dahil çoğu kameranın fotoğraflarını kabul eder. Her kamera türünün avantajları ve dezavantajları vardır, ancak hepsinin PhotoModeler'da bir yeri vardır.

PhotoModeler müşterileri DSLR, Point and Shoot, Akıllı Telefonlar ve Drone / UAS kameralar gibi birçok farklı kamera türünü başarıyla kullanıyor.
Fotogrametri İçin En İyi Kamera Hangisidir?
Kamera seçerken proje gereksinimlerinizi ve bütçenizi göz önünde bulundurmalısınız. En yaygın seçenek bir dijital SLR kameradır. Bas-çek tüketici dijital kameraları da yaygındır. Adli tıp ve kaza rekonstrüksiyonu gibi bazı alanlarda film tek seçenek olabilir çünkü elimizdeki kanıt budur. PhotoModeler, sahne hakkında bilinen bazı bilgiler olması koşuluyla, bilinmeyen kameralarla çekilmiş fotoğraflarla da çalışabilir. 

Tüketici Dijital Kameraları, PhotoModeler için iyi bir eştir. Tipik bir proje, yüksek kaliteli fotoğraf dokularına sahip 3B modeller için 2000 doğrulukta 1 parça veya daha azını gerektirebilir. Tüketici sınıfı dijital kameralar kullanışlı, ekonomiktir ve iyi sonuçlar verir. Yeni bir tüketici dijital kamerası için 200-600 ABD Doları arasında herhangi bir yere ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz. Mümkünse, fotogrametri için sabit veya birincil (yakınlaştırmasız) lensli bir kamera kullanmanızı öneririz - bunlar daha kararlıdır ve kalibrasyonla ilgili daha az sorun oluşur.

Dijital SLR'ler, bütçeniz dahilindeyse daha da iyi bir seçimdir. Bir DSLR ile ayarlar üzerinde daha fazla kontrole sahip olursunuz, en iyi lensi seçersiniz (genellikle sabit, yakınlaştırmasız, geniş açılı) ve genellikle daha yüksek çözünürlüğe sahip olursunuz. İyi bir DSLR ve lens için 800 ila 8.000 ABD Doları arasında bir ücret ödemeyi bekleyebilirsiniz.

Dronlar ve UAS üzerindeki kameralar hafiftir, bu yüzden yukarı taşınabilirler. Bazı kameralar dronun içine yerleştirilmiştir, bazıları GoPro gibi spor kameralarıdır, bazıları küçük nokta ve çekimdir ve bazıları tam DSLR'lerdir.

Video Kameralar ayrıca PhotoModeler ile uyumludur. Analog video, bir çerçeve arabelleği ile sayısallaştırılabilir ve PhotoModeler'da kullanılabilir. Analog video kameralar düşük çözünürlüklü görüntüler sağlar ve sonuçta ortaya çıkan PhotoModeler projeleri genellikle 500'de 1 veya daha az doğrudur. HD dijital video kameralar artık yaygındır - daha yüksek çözünürlük, çerçeveden çerçeveye daha fazla görüntü kararlılığı ve PC'nize (USB, firewire veya SD Kart) daha kolay aktarımla standart videoyu iyileştirirler. Çözünürlük, fotoğraf makinesi kadar yüksek değil.

Görüntü (negatif, pozitif veya baskıdan) dijital olarak tarandığında Film Kameraları PhotoModeler tarafından kullanılabilir. Kaliteli bir tarayıcıya ihtiyaç vardır. Dijital kamera çözünürlüğü sürekli arttığı için film kameraları yaygın olarak kullanılmamaktadır. Film, adli durumlarda olduğu gibi mevcut olan her şey olduğunda PhotoModeler'da kullanılır.

En İyi Dijital Fotoğraf Makinesi Nedir?
Piyasada o kadar çok dijital fotoğraf makinesi var ki yenileri o kadar hızlı bir şekilde satışa sunuluyor ki, belirli bir marka veya modeli tavsiye edemeyiz (bunu şirket içinde kapsamlı bir şekilde test etmedikçe, örneğin birkaç Nikon ile yaptığımız gibi). Örneğin D90 ve D7000).

Bir dijital kamerada aranacak en önemli öğeler şunlardır:

Yüksek çözünürlük: çoğu yüksek kaliteli kamera, 80 mega piksel veya daha iyi çözünürlükleri destekler.
Yüksek kaliteli yakınlaştırmasız lensler: neredeyse tüm dijital tüketici kameraları bir yakınlaştırma lensi ile birlikte gelir, bu nedenle bunu önlemek zordur. Bir yakınlaştırma lensi kullanıyorsanız, tüm PhotoModeler projeleriniz için optik yakınlaştırmayı bir ayara getirmelisiniz. Dijital yakınlaştırma ayarlarını kullanmaktan kaçının - dijital yakınlaştırma, odak uzunluğunu gerçekten ayarlamadan fotoğrafı yönetir. Öte yandan DSLR'ler, lensinizi seçmenize izin verir ve geniş açılı, yakınlaştırmasız bir lens (ana lens olarak adlandırılır) öneririz. Titreşim azaltma veya görüntü sabitleme lensleri kullanmayın.
Ayarları kontrol edin: Kameranızın görüntü sabitleme veya yön algılama gibi otomatik özellikleri varsa, bu özellikleri kapatmak için menü ayarları bulunduğundan emin olun. Diğer iyi kontroller, manuel odaklama ve keskinleştirme içindir (ve bazı durumlarda diyafram açıklığı ve deklanşör hızı). Yüksek kontrastlı hedeflere sahip projeler yaparken, kenar yumuşatma filtreli (çoğu kamerada vardır) kameralar kullanmanızı ve keskinleştirme ayarını kapatmanızı veya azaltmanızı öneririz.
Bilgisayarınıza kolay, hızlı resim indirme: en iyi yöntemler Flash kart (PC için SDCard okuyuculu SDCard) veya bir USB arabirim kablosudur.
Zoom Lensli Bir Kamera Kullanabilir miyim?
Normalde PhotoModeler ile sabit lensler öneririz (yani yakınlaştırma yok), ancak yakınlaştırma lensleri ekstra özen gösterilmesi durumunda PhotoModeler ile kullanılabilir. PhotoModeler'ın çekilen her resim için lensin odak uzunluğunu bilmesi gerekir. Bazı kameralar odak uzaklığı bilgilerini saklamaz, bu nedenle çekime başlamadan önce yakınlaştırmayı bilinen bir odak uzunluğunda (örneğin en geniş açı, en telefoto veya varsayılan güç ayarlı yakınlaştırma) sabitlemek isteyeceksiniz. Fotoğraf çekimi sırasında zumu değiştirmemeye dikkat edin, aksi takdirde doğruluğunuz etkilenecektir. Bazı tüketici kameraları diğerlerinden daha sabit bir yakınlaştırmaya sahiptir (yani odak uzaklığı siz kamerayı tutarken değişmez) - bu kameralar tercih edilir.
Kamera Kalibrasyonu Nedir?
Kamera Kalibrasyonu, bir kameranın dahili değerlerini belirleme işlemidir (fotogrametride 'iç yönelim' olarak adlandırılır). Bu değerler odak uzaklığı, format boyutu, esas nokta ve lens distorsiyonudur.

Bir kamera için dahili değerleri almanın birkaç farklı yolu vardır:

EXIF başlık verileri - dijital kameralar genellikle temel değerleri görüntü başlıklarına yazar. Bazen bu yeterli olabilir.
Ters Kamera - genellikle fotoğraf hakkında hiçbir şey bilmediğiniz adli durumlarda kullanın. Kontrol noktaları gerektirir.
Bağımsız Kamera Kalibrasyonu - PhotoModeler, bir kameranın doğru ön kalibrasyonuna izin veren bir Kalibrasyon proje türüne sahiptir.
Alan Kalibrasyonu - PhotoModeler, belirli proje türlerini çözerken bir kamerayı kalibre edebilir (veya bir ön kalibrasyona ince ayar yapabilir). Genellikle bu, projede oldukça güçlü bir kamera konumu geometrisi gerektirir.
Otomatik Kalibrasyon - Otomatik kalibrasyon, Saha Kalibrasyonunun bir çeşididir ve SmartMatch ve UAS projelerinde kullanılır ve işleme sırasında yapılır. Kameraların proje mesafesinde kalibre edilmesinin zor olduğu drone projeleri için kullanışlıdır.
PhotoModeler'ın maliyeti nedir?
PhotoModeler Standard'ın Kuzey Amerika'daki perakende liste fiyatı 995 milyon ABD doları, PhotoModeler Premium ise 2995 ABD dolarıdır. Yurtdışı satıcılar, daha yüksek maliyetleri (nakliye, gümrük vergileri, vergiler ve destek) hesaba katmak için farklı bir fiyattan satış yapabilirler. Ek olarak, daha düşük giriş maliyeti noktalarında aylık ve yıllık abonelikler vardır. Tüm fiyatlar mağazada görülebilir . Ayrıca eğitim amaçlı kullanım için daha düşük fiyatların mevcut olduğunu unutmayın .
PhotoModeler rekabete kıyasla nasıldır?
Birkaç masaüstü yakın mesafe fotogrametri sistemi satıcısı vardır. PhotoModeler en uzun geçmişlerden birine sahiptir ve PhotoModeler ürünleri uzun yıllar boyunca çok sayıda müşteri girdisi ile geliştirilmiştir.

Diğer satıcılardan temin edilebilen fotogrametri sistemlerinin çoğu, drone ve UAV çalışmalarına odaklanıyor. PhotoModeler, drone fotoğraflarıyla (özellikle inşaat, madencilik, stok hacimleri ve kamu güvenliği / adli tıp) çalışmak için harika yeteneklere sahip olsa da, bu diğer paketlerin sahip olmadığı birçok başka özelliğe sahiptir. 
UAS ve Drone Uygulamaları
PhotoModeler, kamera platformu insansız bir uçak sistemi (UAS / UAV / drone) olduğunda harika bir ölçüm aracıdır. UAS belirli bir uygulama olmasa da, bu sayfa bir dizi uygulama alanını tek bir yerde bir araya getirir.

UAS, geniş alanları yukarıdan yakalamak ve yerden yüksekte bulunan nesneleri incelemek için idealdir. Maliyetleri düşüren ve kameraları iyileştiren modern UAS, PhotoModeler'ın sunabileceği havadan fotogrametrik ölçüm için mükemmeldir.

PhotoModeler müşterileri, birçok farklı üreticiden quadcopter, hexacopter ve sabit kanatlı UAS kullanıyor.

PhotoModeler ile olası UAS uygulamaları:

Stok sahası şekli ve hacim ölçümü
Kaya eğimi araştırması
Kaza Mahalli Haritalama ve Adli Tıp
Jeolojik çalışma
Saha hasar denetimi
Köprü ve yol muayenesi
Tarım analizi
Mülkiyet, bina ve yeniden geliştirme araştırması
Küçük alan topo ve kontur haritalama

www.haritahaber.com Olarak Hizmetlerimiz

  • İnsanlı ve İnsansız Hava Araçlarından Çekilen Fotoğraflardan
  • Fotogrametrik Nirengi ölçümü ve blok dengelemesi
  • Hava fotoğraflarından her ölçekte Sayısal Harita üretimi
  • DTM-DEM (Sayısal Yükseklik Modeli) üretimi
  • Ortofoto harita üretimi
  • Fotomozaik görüntüleri üretimi
  • Uydu görüntülerinden faydalanarak Sayısal Harita üretimi
  • Uydu görüntülerinden Ortofoto, Ortomozaik ve TrueOrtho üretimi
  • Uydu görüntüleri yardımıyla sayısal görüntü işleme, görüntü zenginleştirme ve sınıflandırma uygulamaları
  • Stereo Uydu görüntüleri yada Hava Fotoğraflarından DEM üretimi ve Editi
  • Beytullah Yılmaz 0 544 608 84 80

 

 

Yorum Yaz