Sakarya'nın Ekoturizm alanı Resmi Gazete'de yayımlandı

Karapürçek'teki jeotermal için sunulan rapor kabul edildi ve bölge, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla turizm bölgesi ilan edildi. Müjdeyi paylaşan Yüce, "Sakarya'mızın içinde sağlık, spor, binicilik, rekreasyon, otel, günlük gezi alanlarının bulunacağı bir termal cennete kavuşması için ilk onayı aldık, kurduğumuz hayal gerçekleştiğinde Türkiye'nin termal destinasyonu olacağız" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, turizm alanında tarihi bir adımı daha attı. Karapürçek'te yüksek kapasiteli bir jeotermal kaynağın tespit edildiği bölge için yürütülen çalışmalarda güzel haber geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin talimatıyla Sakarya'nın termal destinasyon haline gelmesi için hazırlanan değerlendirme raporu Turizm Bakanlığı'na sunulmuştu. Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü bölgenin jeopolitik konumu, doğal avantajları, iklim-toprak yapısını ve yeni projelere uygunluğunu inceleyen değerlendirmeyi onayladı. Sonraki aşamada termal projelerin hayata geçirilebilmesi için konu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Gerekli işlemler yapıldı ve Karapürçek'teki jeotermal kaynağın yer aldığı bölge Erdoğan'ın imzasıyla turizm alanı ilan edilerek Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Büyükşehir bölgeyi karış karış işledi

Konuyla ilgili müjdenin detaylarını Başkan Ekrem Yüce paylaştı. Uzun zamandır üzerinde çalıştıkları raporda Sakarya için tarihi nitelikte olan bir projeye hayat verdiklerini ifade eden Yüce, hayata geçirilmesi halinde bölgenin Türkiye'deki en önemli termal destinasyonlarından bir tanesine dönüşebileceğini ifade etti. Büyükşehir'de görevli işin uzmanları tarafından bölgeyi ilgilendiren tüm parametrelerin ve faktörlerin incelendiği, turizm yatırımına uygunluğunun tüm ayrıntılarına kadar işlendiği raporda termal kür, tedavi-rehabilitasyon, yaşlı tedavi, fitoterapi, apiterapi müzikterapi, homoterapi, aromaterapi uygulama merkezlerini içeren dev bir proje sunuldu. Ayrıca termal alanın yanında spor, binicilik, kulüp evi tesisleri, açık yüzme havuzu, otel, tatil, butik ve tatil evleri projelerinin hayata geçirilebileceğine dair ön projeler yer aldı.

Kuş gözlemi, fotoasafari, kamping, dağ bisikleti

Başkan Ekrem Yüce Kayalar, Teketaban, Memduhiye, Reşitbey, Yazılı, Ekinli bölgelerini ilgilendiren dev çalışmanın tamamlanması halinde Karapürçek, Akyazı ve Taraklı üçgeniyle Sakarya'nın termal destinasyon olarak Türkiye'nin gözbebeği olabileceğine vurgu yaptı. Öte yandan Yüce, projelerin raporda yer verildiği gibi işlenmesi halinde bölgede yapılacak dev yatırımlarla bölgenin ekonomik istihdam alanında ve ekonomik olarak ciddi bir kalkınma sağlanacağını söyledi. Bakanlığa, tesislerin yanı sıra bölgede trekking, dağ bisikleti, atlı doğa yürüyüşü, yaban hayatı ve kuş gözlemciliği, fotosafari, kamping, oryantiring, karavan turizmi, kırsal ve ekoturizm, günübirlik aktiviteler içinde uygun bir bölgeye sahip olduklarını ilettiklerini söyleyen Yüce, "Sakarya'mızı termal bir cennet haline dönüştürmek için bakanlığımız ve cumhurbaşkanlığımız nezdinde gerekli tüm adımları attık, hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

"Dev bir çalışma için ilk adım atıldı"

Başkan Yüce, dev bir yatırım için ilk adımın atıldığını ifade ederek, "Karapürçek'teki yüksek kapasiteli jeotermal kaynağımızı Sakarya'mızın kazanacağı şekilde en iyi nasıl değerlendirebiliriz diye düşünürken çok ciddi bir çalışmanın da başlangıcını yapmış olduk. A'dan Z'ye tüm birimlerimiz çalıştı. Bölgenin termal ve sağlık merkezi için uygunluğunu ve ayrıca içinde tüm turizm alanlarını barındıracak bir potansiyele sahip olduğunu raporumuzda anlattık. Bakanlığımız yaptığımız değerlendirmeleri olumlu buldu ve çalışmayı onayladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da tensipleriyle Sakarya'nın bir termal turizm cenneti olabilmesi için ilk adımı attık. Burası artık turizm alanı ilan edildi. İlerleyen süreçte bölgenin nasıl değerlendirileceğine bakanlık karar verecek. Hayalimizde kurduğumuz proje gerçekleşirse, bizim için bir milat olacak. İstihdam sağlanacak, ekonomi canlanacak ve Sakarya kazanacak" diye konuştu.

"Sakarya'nın termal cennet olması için çabalıyoruz"

Turizm alanında birçok aktivitenin yer alabileceğini ifade eden Yüce, "Bu kaynağı, üzerinde çok sıkı çalıştığımız seracılık alanında da değerlendirmeyi arzu ediyoruz. Sakarya'mızın içinde termal sağlık, spor, binicilik tesisleri, rekreasyon alanların, otel, günlük gezi alanlarının bulunacağı bir termal cennete kavuşması için gerekli çabayı veriyoruz, hayal ettiğimiz gibi olursa Türkiye'nin termal destinasyonu olacağız inşallah. Yaptığımız çalışmada trekking, dağ bisikleti, atlı doğa yürüyüşü, yaban hayatı ve kuş gözlemciliği, fotosafari, kamping, oryantiring, karavan turizmi, kırsal ve ekoturizm, günübirlik aktiviteler için de planlarımızı paylaştık. Raporda yer alan projelerin hayata geçirilmesinde Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sakarya'da bir ilke daha imza atmayı, tarihe iz bırakmayı istiyoruz, hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yorum Yaz