Sony Airpeak Fotogrametrik drone özellikleri

Sony Airpeak Fotogrametrik drone özellikleri
Sony Airpeak Drone direkt full frame kamera taşıyabilmesi ile dikkat çekti.
Sony Airpeak Fotogrametrik drone özellikleri Sony Airpeak Fotogrametrik drone özellikleri

Dünya devi Sony bu zamana kadar ürettiği herhangi bir üründe hiçbir zaman kaliteden taviz vermemiştir. Sony Airpeak tanıtım filmini defalarca izledim. önemli yerleri  durdurup dron hakkında incelemelerde bulundum.  Kesin olmamakla birlikte Sony drone teknolojisinde bir çok köklü markları bir anda gecerek artı puan önde başlayabilir. Çünkü Airpeak uçarken bir kartal gibi süzülüp, gimbal hassasiyeti ve kamera açısını hiç bozmuyor. mükemmel kalkış ve inişleri var. Full frame kameraları online ekrandan programlayabiliyorsun. sensörleri oldukça etkili, Alpha kamera kullanılması sizi aldatmasin, çok hızlı bir şekilde kamera ve lens değişimi yapabiliyorsun ve bunu diğer dronelerde yapınca, her kamera ve lens değişiminde  gimbal kalibre etmen gerekir. hatta gimbal kalibrede lensin kapak ağırlığını bile hesaplaman gerekir. Airpeak dronun  tüm sony full frame kameraları uçuracak güce sahip olacağını düşünüyorum. Fotogrametri dünyasından da Airpeak drona adı  gibi pek iyi alabilir.

haber arası detay

Sony Airpeak Drone direkt full frame kamera taşıyabilmesi ile dikkat çekti. CES2021 Fuarında tanıtalan Airpeak drone büyük ilgi gördü. Sony 'nin bu dronunda bizi ilgilendiren fotogrametride kullanılabilirliği; fotogrametri baz almamızın sebebi www.haritahaber.com sitesinde haber yapılan bütün insansız hava araçları fotogrametri amaçlı üretilen dronların haberleri yapılıyor olmasıdır, bu nedenle yeni çıkan bir dronu nasıl fotogrametriye adapte edebiliriz onun kritiğini yapmak zorundayız.

öncelikle sony dünyanın en büyük full frame sensör üreticisi firmalarından biridir. Biz diğer insansız hava araçlarında sony nin kamerasını zaten kullanıyoruz. Sony bu sefer kendi kameralarını, kendi dronunda kolay kullanılabilir olmasını sağlamak amacıyla Sony Airpeak ürünü üretti.

Airpeak'te kullanılan hassas  ve birden fazla kamera tak çıkar kullan özelliği ile dikkat çekiyor.  Demek oluyor ki elinizdeki full frame kamerayı da sony airpeak dronda kullanabilirsiniz. bunun için kesin konuşmamakla birlikte fotogrametrik projelerde çok güzel verim elde edilebileceğini düşünüyorum.

Fiyat ve fotogrametrik projeler için performans bilgilerini araştırmalarıma göre önümüzde günlerde paylaşacağım. Fotogrametrik projelerimizde önümüzdeki günlerde sony airpeak görebiliriz. Sony Airpeak üzerindeki Full Frame Alpha kamera aslında dronun kendi orjinal kamerası değil, demek oluyor ki Sony esnek bir gimbal yaparak Sony'nin tüm full frame kameralarında kullanılabilirliği düşünülmüş olabilir. Teknik detaylar geldikçe fotogrametri açısından kullanılabilirliğini burada anlatacağım. ( haberin buraya kadar olan kısmı ayrıntılar gelmeden önce yazılmıştır )

 

Sony'nin ilk dronu olan Airpeak modelinin havada uçuş fotoğrafı , görüldüğü gibi dronda gayet stabil duran ronin mx ten daha dengeli ve kolay kurulumlu gimbal kullanılmış, otomatik açılan ve kapanan ayaklar, hız çarpma sensörleri ve daha bir çok özelliği mevcut.

 

Dikkat edersek gimbal da Sony A7S3 kamera modeli kullanılmıştır. gimbal boşluklarından da anlayacağımız üzeri bu dronda daha büyük medium format Sony veya başka marka full frame sensörlü kızılötesi shutter olan kameralar kullanabileceğimizi gösteriyor.

Sony Airpeak dronda kendine ait ön izleme kamerası var, bu kamera ile aynı zamanda dronun uçuş yönünü görüyorsunuz. gözlem amaçlı ikinci bir kamerası da var. kamera altında yine sensörler bulunuyor. Yapı mimarisi ve malzeme yönünden de çok sağlam malzemeden üretildiğini gösteriyor.

EK1. İLAVE HABER

Sony Airpeak drone ile ilgili daha önce 100 megapiksel medium format ile başlayabilir diye bir haber yapmıştım. Bu söylemde sadece küçük bir vide demoda motor çapından böyle bir drone ortaya çıkacağını sezmişmiştim. ürün çıkmadan önceki haberimiz. http://www.haritahaber.com/sony-airpeak-100-megapiksel-drone-ile-atak-yapmaya-hazirlaniyor_27.html linkten okuyabilirsiniz.

Gelişmeleri inceledikçe Sony açıklama yapmadan kullandığı gimbal markasına ulaşarak gimbal hakkında bilgileri ve kullanacağı kameraları sunuyorum.

sony Airpeak Drone modelinde Gremsy T3 orta büyüklükte bir tasarıma sahip 3 eksenli gimbal kullanıldığını görüyoruz

AĞIRLIK VE BOYUT
 
Gremsy T3 orta büyüklükte bir tasarıma sahiptir ve maksimum 3,7 lb maksimum yük için 2,65 lbs ağırlığındadır.

AĞIRLIK / MAKSİMUM YÜK

2,65 lb / 3,7 lb

BOYUT (G x D x Y):

237 x 184 x 288 mm

KAMERA DURUMU (G x U x Y):

152 x 100 x 120 mm

Gremsy T3 Gimbal desteklediği kamera modelleri

Sony Airpeak dronun kamera desteklerinin içinde İXM50 ve İXM100 Phase One markasını gördükten sonra artık Sony Airpeak ürün özelliklerini sunmasını beklemeden  metrik kamerayı destekleyen fotogrametrik drondur diyebiliriz.

Phase One 100 megapiksel İXM-100 sayısal hava kamerasını desteklediğini görüyoruz. Sony bu tericihiyle fotogrametri sektörünü de unutmamış.

 

wwww.haritahaber.com olarak Hizmetlerimiz

  • İnsanlı ve İnsansız Hava Araçlarından Çekilen Fotoğraflardan; 
  • Fotogrametrik Nirengi ölçümü ve blok dengelemesi
  • Hava fotoğraflarından her ölçekte Sayısal Harita üretimi
  • DTM-DEM (Sayısal Yükseklik Modeli) üretimi
  • Ortofoto harita üretimi
  • Fotomozaik görüntüleri üretimi
  • Uydu görüntülerinden faydalanarak Sayısal Harita üretimi
  • Uydu görüntülerinden Ortofoto, Ortomozaik ve TrueOrtho üretimi
  • Uydu görüntüleri yardımıyla sayısal görüntü işleme, görüntü zenginleştirme ve sınıflandırma uygulamaları
  • Stereo Uydu görüntüleri yada Hava Fotoğraflarından DEM üretimi ve Editi

Beytullah Yılmaz 0 544 608 84 80

(BALIKESİR) Merkezi Balıkesir'de olan GeoEye Fotogrametri Hizmetleri yerel ve ulusal çapta projelere imza atmaya devam ediyor. Halihazır Harita ve ortofotoları uygun fiyata yapıyoruz; Resmi kurum ve özel firmaların halihazır haritalarını iller bankası halihazır yönetmeliğine uygun olarak profesyonel kadromuz ile yapmaktayız. Belediye Halihazır Harita ve ortofoto Yenilemeleri, Karayolları Yol Projeleri ve sayısal ortofotolar, Şehir ve Bölge Plancılarının geniş ölçekteki halihazır haritalarını ve ortofotolarını, Özel Harita firmalarına uygun fiyata halihazır harita ve ortofotalarını, Orman Bölge Müdürlükleri Meşcere haritaları ve sayısal Ortofoto haritalarını, en hızlı iş bitirme ile yapmaktayız.

İnsanlı ve insansız hava araçlarımız hızlı bir şekilde, profesyonel kadromuz ile hizmet vermekteyiz. Aynı zamanda 30 cm çözünürlük uydu sensörleri hava fotoğraflarından sayısal ortofoto yapmaktayız.

GeoEye ( Coğrafi Göz ) firması olarak Neler Yapmaktayız?
İnsanlı ve İnsansız Hava Araçlarından Çekilen Fotoğraflardan
Fotogrametrik Nirengi ölçümü ve blok dengelemesi
Hava fotoğraflarından her ölçekte Sayısal Harita üretimi
DTM-DEM (Sayısal Yükseklik Modeli) üretimi
Ortofoto harita üretimi
Fotomozaik görüntüleri üretimi
Uydu görüntülerinden faydalanarak Sayısal Harita üretimi
Uydu görüntülerinden Ortofoto, Ortomozaik ve TrueOrtho üretimi
Uydu görüntüleri yardımıyla sayısal görüntü işleme, görüntü zenginleştirme ve sınıflandırma uygulamaları
Stereo Uydu görüntüleri yada Hava Fotoğraflarından DEM üretimi ve Editi

Halihazır harita uygun fiyat ve hızlı iş bitirme için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Beytullah Yılmaz ( 0 544 608 84 80 )

İnsanlı Hava Aracı 1/1000 ölçekli sayısal true ortofoto örneğimiz.

İnsanlı Hava aracından çekilen hava fotoğraflarından üretilen 1/1000 ölçekli sayısal halihazır harita örneği

Fotogrametrik halihazır harita üretiminde kullandığımız ekipmanlar.

GeoEye Fotogrametri Hizmeleri firması olarak yerel ve ulusal projelerimiz ile sizlerleyiz.

 

Oblik fotogrametri ile web server üzerinden havai nirengi dengeleme değerlerini girerek. Ortofoto üzerinden x,y çizimi Oblik fotograflardan x,y,z çizim ve ölçüm yapabilirsiniz.

GeoEye Fotogrametri Çizim Sezonunu açtık.

 

Yorumlar
haritahaber.com

Profesyonel bir drone olacağı için fiyat aralığı net değil. Opsiyonlu olacaktır.

haritahaber.com

15 Mayıs 2021 18:20

Yorumlar
Yüksel Kemal Yavuz

Sony gerçekten bilindik iyi bir marka.Fiyat aralığı nedir ?

Yüksel Kemal Yavuz

15 Mayıs 2021 01:45

Yorum Yaz