Sony Level atladı 127.68 megapiksel Geniş Format Sensörle geliyor

Sony Level atladı 127.68 megapiksel Geniş Format Sensörle geliyor

Sony, Global Shutter Fonksiyonlu ve Sektörün 127,68 Megapikselle En Yüksek Etkili Piksel Sayısına Sahip Geniş Format CMOS Görüntü Sensörünü Piyasaya Sürüyor. Artan Piksel Sayısı, Yüksek Hızlı Görüntüleme Performansı Sağlıyor ve Gelişmiş, Çeşitlendirilmiş Endüstriyel Ekipman Alanındaki Çözümlere Katkıda Bulunuyor

haber arası detay

 

Tokyo, Japonya - Sony Corporation, küresel deklanşör işlevine ve 127,68 megapiksellik sektörün en yüksek * 1 etkin piksel sayısına sahip endüstriyel ekipman için geniş formatlı 56,73 mm diyagonal CMOS görüntü sensörü "IMX661" nin yakında piyasaya çıkacağını duyurdu .

* 2 Bu ürün , endüstriyel ekipman için C montajına * 3 karşılık gelen yaygın 1.1 tipi görüntü sensöründen yaklaşık 10 kat daha büyük bir optik boyut sağlayan artırılmış piksel sayısına sahiptir . Ayrıca, hareket bozukluğu olmayan görüntülerin yakalanmasını sağlayan Sony'nin orijinal küresel deklanşör piksel teknolojisi "Pregius ™" özelliğine sahiptir. Ayrıca, Sony'nin kullanılan orijinal cihaz yapılandırması ve arayüz teknolojisi , geleneksel ürünlere göre neredeyse dört kat daha hızlı * 4 veri hızında yüksek hızlı görüntü okumasına olanak tanır .

Sony, yeni sensörün endüstriyel ekipman kameralarında çok çeşitli uygulamalar için kullanıldığında, çeşitli karmaşık zorlukların çözülmesine yardımcı olacağını ve böylelikle endüstrinin gelişimine katkıda bulunacağını umuyor.

* 1    Global bir deklanşör ile donatılmış CMOS görüntü sensörleri arasında. Sony araştırmasına göre (9 Mart 2021 tarihli duyuru itibariyle).
* 2    Görüntü sensörünün etkili piksel özelliği yöntemine dayanmaktadır.
* 3    Lens ve kamera gövdesi arasındaki birleştirme mekanizması.
* 4    Sony'nin "IMX253" 1.1 tipi, küresel deklanşör işlevine sahip 12,37 efektif megapiksel CMOS görüntü sensörü ile karşılaştırıldığında.

※ 5 Numune sevkiyat tarihi (planlanan) için verilen tarihler renk modeli içindir. Siyah beyaz model numuneler yaklaşık bir ay sonra sevkiyata hazır olacaktır.
Otomasyon ihtiyacı, emek tasarrufu ve dijital dönüşümün diğer faydaları, son yıllarda çeşitli endüstriyel ekipman alanlarında artmaya devam ediyor. Bu, çok çeşitli uygulamalar için kameraların benimsenmesini hızlandırarak daha yüksek görüntüleme performansına sahip CMOS görüntü sensörlerine olan talebi artırdı.

Yeni ürün, Sony'nin Pregius teknolojisini 3,6 tipi (56,73 mm diyagonal) büyük optik boyutla birleştirerek artırılmış piksel sayısı ve hareket bozukluğu olmayan görüntüleme sağlar. Sony'nin orijinal arayüz teknolojisi ile birlikte yonga üzerinde çip işlemi kullanan orijinal cihaz yapılandırması, geleneksel ürünlere göre yaklaşık dört kat daha hızlı yüksek hızlı okuma sağlar * 4tam piksel okuma modunda. Bu tasarım, tek bir görüntüleme işleminde hareket bozulması olmadan geniş bir görüntüleme açısını yakalayan yüksek verimli görüntüleme sağlar. Ayrıca, yüksek çözünürlüklü görüntüleme sayesinde tanıma hassasiyetini geliştirir ve yüksek düzeyde işlem performansı sunar. Çeşitli endüstriyel ekipman uygulamalarına yönelik çözümlere katkıda bulunabilir; örneğin, ekranların ve elektronik alt tabakaların üretimi için denetim süreçleri, geniş alan izleme ve gelişmiş hassasiyeti ve daha hızlı okuması, yüksek bir ihtiyaç ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacaktır. verimlilik seviyesi.


Ana Özellikler
Sektörün 127,68 megapikselle en yüksek etkili piksel sayısı
Bu ürün, 3,45 μm piksel boyutuna sahip endüstriyel ekipman için C montaj lensine karşılık gelen yaygın 1,1 tipi görüntü sensöründen yaklaşık 10 kat daha büyük olan 3,6 tipi (56,73 mm diyagonal) büyük bir optik boyuta sahiptir ve bu da muazzam bir 127,68 megapiksel piksel sayısı, bu, global deklanşörle donatılmış bir CMOS görüntü sensörü için sektördeki en yüksek değerdir. Artırılmış piksel sayısı ile geniş bir görüntüleme açısı ve yüksek çözünürlüklü görüntülemeyi ve endüstriyel ekipman için kameralardan talep edilen hareket bozulmasız görüntüleme sağlar, böylece görüntüleme verimliliğini ve tanıma hassasiyetini artırır.

Yüksek hızlı görüntü okuma
Genel olarak, artan piksel sayısı, kare hızında düşüş ve daha uzun okuma süreleri gibi sorunlara neden olan, artan sinyal işleme hacmi anlamına gelir. Yüksek hızlı okumayı gerçekleştirmek için, analog sinyal çıkışını pikselden dijital sinyallere dönüştüren AD dönüştürücünün işleme işlevselliğini geliştirmek ve aynı zamanda çıkış arayüzünün hızını artırmak gerekir.
Bu ürün, Sony'nin, belirli işlevlere sahip yongaların piksel gofretin üzerine yığıldığı ve AD dönüştürücünün optimum konumlandırılmasına olanak tanıyan bir yonga üzerinde çip işlemi kullanan orijinal cihaz yapılandırmasına sahiptir. Bu tasarım, boyutu artırmadan AD dönüştürücü işleme işlevselliğini geliştirir.
Yeni sensör ayrıca Gömülü Saat (SLVS-EC ™) ile Ölçeklenebilir Düşük Voltaj Sinyalini de kullanır.* Çıkış arayüzünü daha hızlı hale getirmek için Sony tarafından geliştirilen 7 yüksek hızlı arayüz standardı. Bu iki orijinal teknoloji, 127,68 megapiksel, 10 bit, 21,8 fps sağlar; bu, geleneksel modellerden neredeyse dört kat daha hızlı yüksek hızlı çıktı veri hızıdır * 4. Çoklu piksel ve okuma hızındaki çarpıcı artış, endüstriyel uygulamalar.

Çeşitli endüstriyel uygulamalar için gerekli sinyal işleme yetenekleriyle donatılmıştır
Yeni ürün, çeşitli uygulamaları ve ihtiyaçları karşılamak için endüstriyel ekipman CMOS görüntü sensörleri için gerekli olan bir dizi sinyal işleme özelliği ile donatılmıştır. Bunlar; yüksek hızlı incelemeler sırasında görüntüleme zamanlamasını kontrol etmek için tetik senkronizasyonu; Yalnızca gerekli bölgeleri okuyarak sinyal sonrası işleme yükünü azaltan İlgi Bölgesi (ROI); gerekli bilgileri çıkarırken veri hacmini azaltan derecelendirme sıkıştırması; hareketli nesnelerin yörüngesini tespit edebilen çoklu pozlama; yüksek hızlarda hareket eden nesnelerin bulanık olmayan görüntülemesi için kısa pozlama süresi; Düşük parlaklık durumlarında hassasiyeti artırabilen piksel gruplama okuması.

Kaynak: Haber Linki

Yorum Yaz