SwissDrones RTE operasyonu başarılı geçti

SwissDrones RTE operasyonu başarılı geçti
Fransız enerji hattı şirketi RTE tarafından yayınlandı
SwissDrones RTE operasyonu başarılı geçti SwissDrones RTE operasyonu başarılı geçti

SwissDrones, RTE Mücadelesini Başarıyla Tamamladı. Teknoloji 2020'de her zamankinden daha hızlı hızlandı ve insansız hava araçları pazarı da bir istisna değil. Önemli kazanımların elde edildiği alanlardan biri de elektrik hattı denetimleridir. Geleneksel olarak tehlikeli ve maliyetli bir girişim olan teftişler, uzun menzilli drone teknolojisi ile devrim yarattı. Önde gelen İHA çözümleri, karbon emisyonlarını düşürürken ve insanlı uçakların operasyonel risklerini azaltırken otomatik hata tanıma sağlamak için yüksek çözünürlüklü kameralar ve sensörler için birden fazla yük kapasitesine sahip istikrarlı bir platform sunar.

haber arası detay

Bu ruhla, SwissDrones , yakın zamanda gerçekleştirilen otomatik güç hattı denetim görevini başarıyla tamamladığını duyurmaktan heyecan duyuyor. Meydan okumaya birkaç şirket katılmış olsa da, SwissDrones sahadaki gerçek uçuşlarla projenin son aşamasına ulaştı ve istenen sonuçları başarıyla teslim etti. 

Zorluk, Fransız enerji hattı şirketi RTE tarafından yayınlandı. İnsansız hava hizmeti ve teknoloji sağlayıcılarından Eguzon ile Rueyres arasındaki 1-2 km'lik bir elektrik hattının yüksek çözünürlüklü görüntülerini üretmeleri istendi. Daha sonra, bu resimler RTE'nin otomatik denetim algoritmaları kullanılarak analiz edildi. Amaç, drone üreticilerinin ve hizmet sağlayıcılarının otomatik, üst düzey denetimlerle ilgili yeteneklerini değerlendirmekti. Katılımcılardan habersiz olarak, kablonun belirli bir kısmında bir kablo teli kesildi. Sadece RTE, kesiğin nerede olduğunu veya var olduğunu biliyordu. Zorluğu tamamlamak için, kesilen kablonun drone tarafından sürekli bir uçuş sırasında toplanan görüntülerde görünmesi gerekiyordu.

Zorluk için SwissDrones, uzun özerkliğe ve çoklu yüksek çözünürlüklü sensörlere sahip bir VTOL helikopter uçağı kullandı. İnsansız helikopter, bir adet 150 mp kamera, iki adet 100 mp kamera ve iki termal kamera taşıdı. Önceden programlanmış, otonom bir uçuş planını takip etti.

Başarılı uçuş, SwissDrones, Phase One, GGS, CNER-STH Research and Development, GMR Massif Central Ouest ve Fransız Sivil Havacılık Otoritesi (DGAC) arasındaki işbirliğinin sonucuydu.

SwissDrones , yüksek taşıma kapasitesi ve uzun menzilli otonomiye sahip İsviçre kalitesinde insansız helikopterler üretmektedir. Bu teknoloji teftiş, gözetim ve arama-kurtarma işlemlerinde kullanılır ve önemli ölçüde azaltılmış CO2 emisyonlarıyla insanlı uçaklara düşük riskli, uygun maliyetli bir alternatif sunar. 

Havadan Gözetleme
Eşsiz esneklik ve verimlilik, stabilize IR / optik kameralar ve insanlı operasyonların mümkün olmadığı zor veya tehlikeli koşullar altındaki görevler (örn. Kötü hava, karanlık, düşmanca veya başka türlü güvenli olmayan alanlarda uçma) dahil olmak üzere bireysel yük yapılandırmalarına izin veren benzersiz esneklik ve verimlilik.

SDO 50 V2 onun sınıfının lideri yük kapasitesi ile kullanıcı görev için en iyi kamera sistemi seçmenize olanak verir. Yüksek yük kapasitesi, birden fazla sensör taşıyabileceğiniz ve / veya piyasada bulunan çoğu alternatif drone platformundan çok daha uzun bir dayanıklılık elde edebileceğiniz anlamına gelir.

SDO 50 V2'nin önemli bir avantajı, karar vericiler için keşif veya hızlı durumsal farkındalık için ideal olan yüksek çözünürlüklü videolar ve görüntüler toplama, hedef nesneleri gerçek zamanlı olarak izleme ve potansiyel tehditleri tespit etme, izleme ve bunlara karşı harekete geçme becerisidir. güvenli bir mesafeden.

ISR

İHA'ların İstihbarat, Gözetleme ve Keşif (ISR) misyonları için konuşlandırılması, bir süredir sivil ve askeri operasyonların bir parçası olmuştur. Sistemler, tipik olarak MWIR taşıyan uzun menzilli gözetim, istihbarat toplama ve taktik savaş operasyonları için hedefe yöneliktir. EO / IR (elektro optik ve kızılötesi) ve LRF sensörleri.

HİPER SPEKTRAL

İHA-hiperspektral sensör sistemlerinden gelen yakın dünya spektroskopisi, geleneksel havadan veya uydu platformlarından çözünürlük, bulut örtüsü ve sinyal-gürültü oranı sınırlamalarını ele alır.

Hava Lazer Metan Değerlendirmesi

Kaçaklar için genişletilmiş gaz iletim ve gaz dağıtım tesislerinin operasyonel teşhisini sağlamak. Sistem aynı zamanda gaz sahalarının araştırılması için de kullanılmaktadır.

RADYOAKTİF PARÇACIK TESPİTİ

Doğru sensörlerle donatılmış İHA'lar, nükleer tesislerdeki olayların yanı sıra düzenli rutin izleme sırasında radyasyon seviyelerinin belirlenmesine önemli ölçüde yardımcı olabilir.

LiDAR

Işık algılama ve mesafe (LiDAR) sensörleri, zemini ve değişken mesafeleri taramak için bir lazerden kaynaklanan ışık enerjisini kullanır. Sonuç, doğal ve insan yapımı nesnelerin yüksek çözünürlüklü haritalarını ve 3B modellerini oluşturmak için kullanılabilecek zengin bir yükseklik verileri kümesidir.

 

 

Yorum Yaz