Tugay; “Karşıyakalılar kent yönetiminde aktif olarak söz sahibi!”

Tugay; “Karşıyakalılar kent yönetiminde aktif olarak söz sahibi!”
Belçika ve Hollanda’nın sevilen komşuluk uygulaması Türkiye’de ilk kez Karşıyaka’da 
Tugay; “Karşıyakalılar kent yönetiminde aktif olarak söz sahibi!”

Karşıyaka’da test sürecini tamamlayan Hoplr, ilçenin tamamında hizmet vermeye başladı. Mahalle sakinleri arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan dijital komşuluk uygulaması Hoplr, Belçika ve Hollanda’nın ardından Türkiye’de ilk kez Karşıyaka’da hizmet veriyor. 

haber arası detay

 

Hoplr uygulamasının dayanışma kültürüne katkı sağlayacağının altını çizen Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyakalı yurttaşlarımızın kentin yönetiminde daha da fazla söz sahibi olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Belçika ve Hollanda’nın sevilen komşuluk uygulaması Hoplr artık Karşıyaka’da. Hoplr uygulamasını muhakkak indirin, iletişimimizi daha da güçlendirelim; paylaşalım, sosyalleşelim, ödünç alıp, yardımlaşalım” diye konuştu. 


Yenilikçi bir komşuluk uygulaması olan Hoplr, sadece aynı mahalle ya da ilçede yaşayan yurttaşların birbiri ile iletişim kurmasını ve dayanışmayı sağlamayı hedefliyor. Uygulamayı kullanan üyeler günlük hayatları paylaştıkları gibi mahalle içi sosyalleşme imkanına da sahip oluyor. Ayrıca pandemi ve deprem gibi geniş kapsamlı kriz anlarında ihtiyaç duyulan yardımın en yakından, komşulardan gelmesine olanak sağlıyor.

TEST KULLANIMI TAMAMLANDI
Belçika ve Hollanda’da yaygın şekilde kullanılan ve sevilen sosyal ağ uygulaması Hoplr, Türkiye’de ilk hizmet alanı olarak Karşıyaka’yı tercih etti. Atakent, Bostanlı, Mavişehir ve Yalı mahallelerinde test kullanımı gerçekleştiren uygulama, ilçenin tamamında kullanıma açıldığı için daha kapsamlı bir hizmet alanına erişmiş oldu. Test sürecinde komşular arası güvenli iletişim kurulması sağlandı. Birbiriyle tanışan komşular yardımlaşma ve sosyalleşme şansına erişti. Sivil inisiyatif ile kendi aralarında mahallelerinin sorunlarına çözüm önerileri geliştirip uygulama şansını yakaladılar. Deprem zamanı yardım toplamaktan, kiralık ev bulmaya, uzatma kablodan, tamirci ihtiyacına kadar birçok ihtiyaçta birbirlerine destek oldular. 

TUGAY; “KATILIMCI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI İÇİN SORUMLULUK ALIYORUZ!”
Karşıyakalılara seslenen ve tüm Karşıyakalıların Hoplr uygulamasını indirmesi için çağrıda bulunan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Karşıyaka’mızda verdiğimiz her hizmet, gerçekleştirdiğimiz her projede yurttaşlarımızın fikrini merkeze almayı önemsiyoruz. Verimli ve etkin belediyecilik anlayışı için sorumluluk alıyoruz. Toplumun tüm kesimlerinin sesine kulak veriyor, katılımcı ve insan odaklı yönetim anlayışı çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz birçok çalışma ve yöntemle Karşıyakalıların kent yönetiminde etkin ve aktif bir şekilde söz sahibi olmasını sağlıyoruz. Hoplr uygulaması ile de daha geniş katılımlı anketler ile daha kapsayıcı kararlar alacak, duyurularımızın etkisini de artırmış olacağız. Değerli Karşıyakalılar Hoplr uygulamasını muhakkak indirin iletişimimizi daha da güçlendirelim; paylaşalım, sosyalleşelim, ödünç alıp, yardımlaşalım” diye konuştu. 

KATILIMCI YÖNETİME TAM KATILIM
Karşıyaka Belediyesi bu uygulama üzerinden yapacağı duyuruların daha odaklı ve daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacak. Ayrıca Karşıyaka’da gerçekleştirilecek kent planlamaları, düzenlenecek etkinlikler ve daha birçok konuda mahalle sakinlerinin fikrini alacağı anketler yayınlayarak elde edilen verileri daha etkili hizmet sunmak için kullanacak.

Yorum Yaz