Tüm sorumlular yargı önünde hesap vermelidir

6 Şubat 2023 tarihinde, ilki Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7, ikincisi ise Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremler sonucunda on binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz felakete ilişkin TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından 20 Şubat Pazartesi Günü saat 19.00’da Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

Ülkemizde yaşanan afetlerin felakete dönüşmesinin temel nedeni sermayenin talepleri doğrultusunda kentlerimizde uygulanan rant politikalarıdır. Bu politikalar aracılığıyla doğal ve kültürel varlıklarımız yağmalanmış, kamu kaynakları bir avuç sermayedarın hizmetine sunulmuş, vatandaşlarımız ise sağlıksız kentlerde yaşamaya mahkûm edilmiştir.

Bizler bu ülkenin yurttaşlarıyız! Kamu kaynaklarının, sağlıklı ve yaşanabilir kentler için kullanılmasını istemek hepimizin ortak talebi olmak zorundadır. Basın açıklamamızda ifade ettiğimiz tüm çalışmaların, sadece depremin yaşandığı bölge için değil diğer kentlerimiz için de ivedilikle yapılması gerekmektedir.  TMMOB olarak halkımızın gelecekte de can kayıplarına uğramaması için bugünlerde yaşadığımız felaketin sorumlularından yargı önünde hesap sorulması, sağlıklı ve güvenli bir gelecek için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Tüm halkımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kendi geleceklerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Yorum Yaz