Üniversite öğrencileri drone ile küresel kuraklığın etkilerini araştırdılar.

Üniversite öğrencileri drone ile küresel kuraklığın etkilerini araştırdılar.
Green Drone AZ ekibi projenin büyüklüğünü göz önüne alarak Pix4Dmatic fotogrametri yazılımını tercih etti
Üniversite öğrencileri drone ile küresel kuraklığın etkilerini araştırdılar. Üniversite öğrencileri drone ile küresel kuraklığın etkilerini araştırdılar.

Kuzey Arizona Üniversitesi öğrencileri , Arizona'da kuraklık ve küresel ısınmanın etkilerini ortaya çıkarmak için belirli zamanlarda drone ile hava fotoğrafları alarak bölgenin iklim koridor haritasını çıkardılar.

haber arası detay

Arizona küresel iklim değişikliğinden en çok etkilenen bölgelerden biridir. Küresel iklim değişikliği ve etkilerini incelemek için hava fotoğrafları Pix4d fotogrametri yazılımında işlenerek bilimsel veri haline getiriliyor.Üniversite öğrencilerinin küresel iklim değişikliği araştırmaları üzerine Green Drone AZ adında grupları da var. Bu gurup iklim ve çevre faktörelerinin araştırılması üzerine tezler hazırlayıp gerekli yerlere sunum yapıyorlar.

Arizona iklim değişikliğinden muzdariptir. Yerel projeler ortamı geri yüklemeye çalışırken, fotogrametri değişiklikleri izlemeye yardımcı olur. İklim değişikliği, dünyadaki en büyük endişelerden biri ve gençleri giderek daha fazla aktivizme çekiyor. ABD'deki Arizona eyaleti , 1970'lerden beri iklimde gözle görülür bir değişiklikle, ülkenin en hızlı ısınan 4. eyaletidir . Arizona büyük ölçüde bir çöl ortamından oluştuğundan, bu endişe verici eğilim Büyük Kanyon Eyaleti için felaket olabilir.

Bununla birlikte, iklim değişikliğinin etkilerini hafifletmek mümkündür ve insansız hava araçları bu çabanın bir parçası olabilir. Bilgi Güçtür; çevrenin nasıl değiştiğini ve hangi alanların en çok risk altında olduğunu anlamak, yetkililerin orman yangınları gibi artan tehditleri ve etkileri en aza indirmek için çalışabileceği anlamına gelir . Fotogrametri, yüksek çözünürlüklü 3D veriler sağlayarak bunu başarmanıza yardımcı olabilir. Sulak alanlar ve nehirler gibi ortamları korumaya çalışırken de restorasyon çabalarını değerlendirebilir.

Kurutulmuş toprak ve kuru bitkiler
Arizona ortamı kuru ve su kıtlığı büyüyen bir sorun Kuzey Arizona Üniversitesi, Tonto Ulusal Ormanı, Arizona Eyalet Üniversitesi, Ulusal Orman Vakfı ve Boeing: Green Drone AZ arasındaki işbirliğinden kolektif bir proje doğdu . Bu kuruluş, Phoenix metropolitan bölgesindeki öğrencilere ve öğretmenlere topluluğun çevresel zorluklarını ele alan müfredat ve etkinlikler sağlayan bir bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) programını yönetir. Adından da anlaşılacağı gibi, İHA'lar ve insansız hava araçları bunda CBS gibi büyük rol oynuyor. Ekip, projenin boyutu için büyük ölçekte çalışmak için güçlü bir ürün seçti: Pix4Dmatic.

Proje detayları
yer    Arizona, ABD
Kullanıcılar    Green Drone AZ
Yazılım    Pix4Dmatic, ESRI ArcGIS
Donanım    DJI Phantom 4 Pro
Yakalanan görüntüler    10.000
İşlem süresi    23 saat 30 dakika



STEM konuları iklim değişikliğiyle mücadelede kritik öneme sahiptir. Öğrencileri bu alanları anlamaya ve bunlarla çalışmaya teşvik etmek, yeni nesil bilim insanlarına ve aktivistlere ilham verecektir. Green Drone AZ şu anda beş okulla ortaklaşa çalışıyor ve 2020/2021 öğretim yılı için yıl boyunca bir program başlattı. Öğrenciler, İHA pilotları ve profesyoneller tarafından eğitilir ve eğitilir. Bu gençlere, kamu arazisi ve doğal kaynak yönetiminin bir parçası olmalarına yardımcı olmak için dronlar ve GIS gibi en son teknolojiler sağlanıyor.

Green Drone tarafından temel olarak aşağıdakilere odaklanan birkaç temel modül öğretiliyor:

Koruma ve nehir kıyısı restorasyonu
Uzaktan / İHA veri toplama
Veri işleme
CBS'yi anlama ve kullanma
Yanında büyüyen bitkilerin olduğu bir nehir kanalı
Nehrin havadan incelenmesi, ekibin verileri çok daha hızlı toplayabileceği anlamına gelir
Bir drone eğitim programı neye benziyor?
Green Drone AZ, 2020 sonbaharında iki yılda bir drone görüntüleri veri setini toplamaya başladı. Üç günlük havadan görüntü koleksiyonundan sonra, yaklaşık 10.000 fotoğraf toplandı.

Öğrencilere şunları anlamaları ve yorumlamaları öğretilir:

Ortomozikler
Sayısal Yüzey Modelleri / Sayısal Yükseklik Modelleri
Dijital Arazi Modelleri
Nokta bulutları
Nehir kanalının koridor haritası ile Pix4Dmatic arayüzü
Pix4Dmatic, büyük ölçekli proje için mükemmel bir platform sağladı
Pix4Dmatic ile çalışmak Green Drone AZ için çok faydalıdır, çünkü pilotlar ve analistler drone verilerini etkili bir şekilde yorumlayabilir ve aynı zamanda orijinal görüntüler ile nokta bulutu yeniden yapılandırması arasındaki bağlantı sayesinde öğrencilere fotogrametri prensiplerini öğretirler. Pix4Dmatic'in büyük veri kümelerini işleme yeteneği nedeniyle , görüntüler bir gün içinde işlendi. Green Drone AZ daha sonra proje sahasını analiz etmeye başlayabilir ve etkilenen ekosistemin mevcut koşullarına en uygun yönetim planlarını derhal geliştirebilir.


Pix4Dmatic'in işleme hızı nedeniyle, öğrenciler veri toplandıktan hemen sonra ortomosayı görüntüleyebilirler. Daha sonra, eğitimli profesyonellerle birlikte yönetim planlarının beyin fırtınası yapmasına yardımcı olabilirler. Hızla ulaşılabilen veri kümeleri aynı zamanda çevresel baskılara yönelik çözümlerin tartışılabileceği ve belirlendikten hemen sonra Green Drone AZ ortaklarına sunulabileceği anlamına geliyor. Bu hazır veri setine sahip olmak, zaman gecikmelerini azaltır ve çevresel restorasyon ve yönetimin etkinliğini artırır.

"Green Drone AZ, gelecek nesillere kendi toplulukları ve genel olarak dünyamızdaki çevresel zorlukların üstesinden gelmek için gerekli teknik becerileri sağlarken, koruma ve teknolojinin kesişme noktasında olmaktan heyecan duyuyor." 
Green Drone AZ'nin bu girişimi sayesinde, farklı geçmişlere sahip öğrenciler, iklim değişikliğine karşı daha büyük mücadelenin bir parçası olarak drone ve GIS teknolojisi ile çalışma şansı elde ediyor. Pix4Dmatic, daha az güçlü yazılımların işlenmesi için daha küçük, yönetilebilir parçalara bölünmesi gerekmediğinden, yılda iki kez veri toplamalarını daha verimli hale getiren büyük bir veri kümesini işlemelerine yardımcı oldu. Sonuç olarak, Green Drone ve ortakları, Arizona'daki Lower Salt River boyunca çevreyi korumak ve onarmak için stratejiler geliştirerek ilerliyor.

........................................................................................................................................................................................

Yorum Yaz