Uruk şehrinde Fotogrametrik yöntemle Nuh Tufanı'nın izlerini buluyorlar

Uruk şehrinde Fotogrametrik yöntemle Nuh Tufanı'nın izlerini buluyorlar
Nuh Tufanı'nın izlerini araştırıyorlar
Uruk şehrinde Fotogrametrik yöntemle Nuh Tufanı'nın izlerini buluyorlar

Uruk şehrinde Nuh Tufanı'nın izlerini buluyorlar. Yaklaşık 640 km uzunluğunda ve 160 km genişliğinde, 2.5 m kalınlığında tortul tabaka yapıların üzerine kaplıyordu. Bu durum küresel bir afet değil lokal bir afet olan Nuh Tufanı zamanına geldiği tahmin ediliyor.

haber arası detay

 

Antik sümer şehri Uruk'un 3B fotogrametrik projesi üretildi. Uruk Antik Sümer şehirdir. Babil döneminde de ihtişamını korumuş bir şehirdir. Kutsal kitaplarda Erek şehri olarak geçmektedir. DeltaQuad Pro ile unesco dünya mirası listesinde yer alan Uruk antik kentinin 3B haritasının yapılmasına karar verildi.

 ilk aşamada 40 km2 lik bir alan tercih edildi. 260m yükseklikten hava fotoğrafları alındı, uçuş 75 km yi kapsayacak şekilde ayarlandı. her uçuş 1 saat 15 dakika sürdü. %70 ileri bindirme ile 1200 hava fotoğrafı elde edildi. Kamera olarak Sony RX1R2 kullanılarak toplamda 30 bin adet fotoğraf çekilmiştir. GSD oranı 3cm olarak hesaplanmıştır. 

DeltaQuad Pro Vtol insansız hava aracı ve büyük projelerde kullanılması

DronesLab Vertical Technologies firması Hollanda merkezli DeltaQuad modelleri ile dikkat çekmektedir. Fotogrametri veya Harita firması iseniz DeltaQuad Pro Map vtol insansız hava aracı tam size göre bir seçenek olabilir. Çünkü bu cihaz 61 megapiksellik Sony kamera ile 1200 hektarlık alanı tek uçuşta kapatabiliyor. Özellikle büyük hektarlı iş yapan firmalar için mutlaka değerlenidirilmesi gereken bir cihazdır diyebilirim. Bu cihaz ile fotogrametrik halihazır harita ve ortofoto, maden ocakları hafriyat ölçümleri, kadastro yenilemeleri ve daha bir çok alanda rahatlıkla kullanabileceğiniz bir vtol insansız hava aracıdır.

DeltaQuad Modelleri ; 4 adet modeli bulunmaktadır.;DeltaQuad Pro #CARGO, DeltaQuad Pro #MAP, DeltaQuad Pro #VIEW, DeltaQuad Pro #INSPECT modelleri bulunmuktadır.

Sony A7R 61 MP kamerası ile True Ortofoto yapımında cm hassasiyetinde fotogrametrik projeler üretebilirisiniz. 

DeltaQuad Pro MAP VTOL haritalama drone medium format sony kamera ile en güzel sonuçları elde eden hava aracıdır., çeşitli yüksek dereceli kamera sistemleri için tam entegre bir haritalama montajı ile birlikte gelir. Sistem, bir tetik mekanizması ve seçilen kamera ile uyumlu, kullanımı kolay, çıkarılabilir bir montaj aparatıyla donatılmıştır. Kalkış ve iniş sırasında kamerayı toz veya hasardan korumak için Asahi Dragontail camı takılmıştır. DeltaQuad Pro büyük ölçekli fotogrametri ve harita firmalarının tercihi olmalıdır.

 

Yorum Yaz