Vali Şahin 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'nda

Vali Hulusi ŞAHİN, Diyarbakır’da bu yıl ilki düzenlenen ‘1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda açılan Batman standını ziyaret etti.    Mezopotamya’nın turizm potansiyelini geliştirmek, bölgenin; ülkemiz ve dünya turizminin vazgeçilmez bir destinasyonu haline gelmesini sağlamak amacıyla Diyarbakır Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen ‘1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nda Batman Valiliği ve Batman Belediyesi stant açtı. 

  Valiliğimizin koordinasyonunda, Batman Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün işbirliği ile hazırlanan ve Batman’ın turizm ve gastronomi ürünlerinin sergilendiği standı ziyaret eden Vali Şahin, konuklarla yakından ilgilendi.    Ziyaret sırasında, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan ASLANLI ve müdürlük çalışanları hazır bulundu.    1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı 27 Mart Pazar günü sona erecek.

Mezopotamya Turizm Ve Gastronomi Fuarı Fuar Hakkında Genel Bilgi T.C. Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. ve Diyarbakır Fuarcılık ve Ticaret A.Ş. tarafından organize edilecek olan fuar, yurt içi ve yurt dışından profesyonel turizm katılımcıları ve ziyaretçilerini ağırlayacaktır.

Mezopotamya bölgesinin benzersiz coğrafyasını yansıtan Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’ın turistik değerlerinin yanı sıra bölgenin sahip olduğu kültürel, tarihi, inanç ve gastronomik varlıklarını ön plana çıkaran stand alanları, bölgenin eşsiz turizm potansiyelini gözler önüne serecek.

Fuarın Amacı Efsanevi bir uygarlık mirasına sahip olan Mezopotamya bölgesi, aynı zamanda onlarca dil, inanç, kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmaktadır. Fuarın düzenlenme amacı; eşsiz bir tarih ve kültür deneyimi sunan bölgenin ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtımını yaparak turizmde vazgeçilmez bir marka haline gelmesini sağlamaktır.

Fuarda, Mezopotamya’nın tarih, kültür, doğa, yaban hayatı ve lezzetleriyle öne çıkması, insanlık tarihinin başlangıcına şahit olan bu özel toprakların benzersiz bir turizm destinasyonu olarak benimsenmesi hedeflenmektedir.

Bölgeyi “Mezopotamya” olarak tek bir isimle markalaştırıp, önemli bir sürdürülebilir turizm destinasyonu yapmayı amaçlayan fuar, tüm dünyaya 9 ilin (Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak) tanıtımını yapmayı hedeflemektedir.

Yorum Yaz