VR sanal gerçeklik gözlükleri ile fotogrametride level atlayabilirsiniz.

VR sanal gerçeklik gözlükleri ile fotogrametride level atlayabilirsiniz.
Rift'in içinde Dört Tamponlu Stereo görüntüleyebiliriz
VR sanal gerçeklik gözlükleri ile fotogrametride level atlayabilirsiniz.

Sanal Gerçekliğin (VR) geleceğiniz için neden önemli olduğunu öğrenin. Oculus Rift'in artık sevk edildiğinin farkında mısınız? Fotogrametristler ve büyük nokta bulutları ile çalışan insanlar için sanal gerçeklik görüntüleme cihazlarının neler sakladığını merak ediyor musunuz? DAT / EM, VR teknolojisinin en ön saflarında yer alır. DAT / EM kıdemli yazılım mühendisi Will Klechka ile bu soru ve cevap oturumunda nedenini öğrenin.

haber arası detay

S: Oculus Rift, bir 3B ekranın yerini alabilir mi?

Evet. Rift'in içinde sanal bir masaüstü görünecek. Bu sanal masaüstü, gerçek bir monitördeki normal masaüstünüz gibi davranır. İşin güzel yanı, bu sanal ekranı istediğiniz şekilde boyutlandırabilir ve hatta etrafınızda dolaştırabilirsiniz. Ancak, masaüstünü 3B olarak çoğaltmak, Summit Evolution'ın görüntülerini stereo olarak göstermesini sağlamak için yeterli değildir. Zirve, görüntülerini göstermek için "Dört arabelleğe alınmış OpenGL stereo" kullanır. Rift'te görüntülemek için, DirectX 11 doku paylaşım özelliğini Summit'in dahili OpenGL dokularını VR Masaüstü uygulamasıyla 'paylaşmak' için kullanıyoruz. Bunun yanı sıra süreçler arası küçük bir iletişimle, Rift'in içinde Dört Tamponlu Stereo görüntüleyebiliriz. Tüm sihir GPU'da gerçekleşir, bu nedenle Zirve performansında herhangi bir kayıp olmaz. Dört Tamponlu Stereo uygulamaları görüntüleme yeteneği, VR Masaüstümüzü Rift için diğer masaüstü görüntüleyicilerden ayıran şeydir.

DAT / EM Sanal Gerçeklik (VR) teknolojisi, 3D ekrana evrimsel bir alternatiftir ve 3D stereo yazılım çözümlerinin deneyimini sonsuza kadar değiştirecektir. DAT / EM'nin en yeni yazılım tutkusu, milyarlarca noktalı nokta bulutu projelerinin son derece hızlı stereo görüntülenmesi için sürükleyici gözlük ve en yeni DirectX 11 teknolojisi aracılığıyla tüm bir projeyi ve 3D ölçümleri görmenizi sağlar. Noktalar arasında sanal olarak uçarken masaüstünü ve CAD veya GIS penceresini görüntüleyebildiğinizi, noktalara ve yüzeylere yapışabildiğinizi ve 3D vektörleri dijitalleştirebildiğinizi hayal edin.

Sürükleyici VR deneyimi, vektör verilerini yakalamanıza ve bunlarla etkileşim kurmanıza olanak tanır.
Devasa nokta projelerini hızla halledin; milyarlarca noktayı kolaylıkla kaydırın ve yakınlaştırın.
Fareyi kontrol etmek için sanal elleri kullanarak masaüstü ile etkileşim kurun. VR modundayken LiDAR verileri veya Masaüstü ile etkileşim kurmak için cihazları değiştirmeye gerek yok.
İsteğe bağlı bir nokta ağı oluşturun.
Otomatik yakalama gibi yerleşik araçlar aracılığıyla özellikleri seçmek ve toplamak için doğal el hareketlerini kullanın.
LAS, LAZ, BIN, ASC, DEM, DXF, SHP, IMG, TIF ve daha fazlası dahil olmak üzere desteklenen birçok nokta biçimi.
Vektör verilerini AutoCAD® DXF formatında okuyun ve yazın.
En sevdiğiniz CAD paketindeki özellikleri toplamak için DAT / EM Photogrammetric Suite'e bağlanın: ArcGIS®, AutoCAD®, MicroStation® ve DAT / EM Capture ve SuperImposition aracılığıyla CAD araçlarını kullanın.

S: Summit Evolution, imleç ve 3B haritalama verilerinin VR görüntüsünde görülebildiği verileri yakalamak için kullanılabilir mi?

Evet. Summit VR, VR olmayanlarla aynı yeteneklere sahiptir.

S: Rift'i bu şekilde kullanmanın avantajları nelerdir?

Bir daha asla gölgelenme yok. Kepenk camlarında her zaman biraz gölgelenme olur. Çoğu, tüm 3D stereo ekranlarda bir tür gölgelenme var, ancak Rift'te değil.
Her boyutta ekrana sahip olma yeteneği.
En son teknolojiye ayak uydurur. VR oyun için benimsendikçe, kesinlikle NVIDIA'nın 3DVision'ının yerini alacak. Sonunda, bu daha az ve daha az 3D monitöre yol açacaktır. Sadece sanal olanları yapabildiğimiz halde neden özel 3D monitörlere sahibiz? Her neyse, 3D monitörlerin sonunda VR cihazlarıyla değiştirileceğini tahmin edebiliriz. Ayrıca Microsoft'un HoloLens'i Summit gibi bir uygulama için kullanılabilir. Teknolojinin gidişatı budur ve biz onun ilerlemesini takip ediyoruz.
Rift, 600 ABD doları civarında nispeten ucuzdur.
DAT / EM ayrıca en son teknolojileri kullanarak VR LiDAR üzerinde çalışıyor. Öyleyse umarım Rift Zirveden daha fazlası için kullanılabilir.

S: Rift'te bir 3B ekranı ve 2B ekranı yan yana etkili bir şekilde görüntülemek mümkün müdür?

Evet, bu mümkün. Birden çok monitörü destekliyoruz. Şu anda iki seçenek var. Birincisi, bir seferde sadece tek bir monitör göstermek, ancak imleç girdiğinde otomatik olarak diğer monitöre geçmek. İkinci seçenek, tüm monitörleri aynı anda göstermektir, bu da oldukça büyük tek bir ekranla sonuçlanır. Yani sahip olduğunuz fiziksel monitörlerin tümü VR olarak mevcuttur. Gelecekte, sanal alandaki çoklu monitörlerin konumlarını ve açılarını ayarlamanıza izin verebilecek üçüncü bir seçenek eklemeyi düşünebilirim.

Önünüzde bir monitör ve sağınızda (veya başınızın üstünde veya ayaklarınızın dibinde) bir monitör olabilir. Bu, ne kadar iyi çalışacağını görmek için test edebileceğimiz ve ardından bunun için bir seçenek ekleyebileceğimiz bir şey. Şu an itibariyle, bunu desteklemenin tek yolu birden fazla fiziksel monitöre sahip olmaktır; Sanal gerçeklikte sadece masaüstü yapamazdık. Microsoft'un Windows 10'da sanal masaüstleri (VR masaüstleri değil) yeteneğine sahip olduğunu, ancak bu tür masaüstlerinin aynı anda görüntülenmediğini ve kullanıcı tarafından değiştirilmeleri gerektiğini unutmayın. Daha çok açık pencerelerden oluşan bir koleksiyon gibidirler. Masaüstü, performans kaybı olmadan doğrudan video kartından VR'de görüntülenir.

www.haritahaber.com Olarak Hizmetlerimiz

İnsanlı ve İnsansız Hava Araçlarından Çekilen Fotoğraflardan
Fotogrametrik Nirengi ölçümü ve blok dengelemesi
Hava fotoğraflarından her ölçekte Sayısal Harita üretimi
DTM-DEM (Sayısal Yükseklik Modeli) üretimi
Ortofoto harita üretimi
Fotomozaik görüntüleri üretimi
Uydu görüntülerinden faydalanarak Sayısal Harita üretimi
Uydu görüntülerinden Ortofoto, Ortomozaik ve TrueOrtho üretimi
Uydu görüntüleri yardımıyla sayısal görüntü işleme, görüntü zenginleştirme ve sınıflandırma uygulamaları
Stereo Uydu görüntüleri yada Hava Fotoğraflarından DEM üretimi ve Editi
Beytullah Yılmaz 0 544 608 84 80

Yorum Yaz