Wingtra ile en zorlu arazi şartlarında bile güvenli uçuşu gerçekleştirebilirsiniz.

Wingtra ile en zorlu arazi şartlarında bile güvenli uçuşu gerçekleştirebilirsiniz.
Wingtra One koridor haritalama ve bir çok dalda sağlam yapısı ile dikkat çeken vtol sabit kanattır.
Wingtra ile en zorlu arazi şartlarında bile güvenli uçuşu gerçekleştirebilirsiniz. Wingtra ile en zorlu arazi şartlarında bile güvenli uçuşu gerçekleştirebilirsiniz.

İsviçre ürünü olan sabit kanat vtol insansız hava aracı Wingtra 70 den fazla ülkede müşterileri oldukça popüler bir insansız hava aracıdır. Özellikle büyük hektarlı işler, kilometrelerce yol projereli, kamulaştırma ve kadastral yenilemelerde, fotogrametrik halihazır harita üretimi, büyük ölçekli ortofotolar, maden ocakları, tarımsal amaçlı bitki analizi ve daha bir çok alanda kullanılmaktadır. Fotogrametrik projelerde WingtraOne sabit kanat vtol hava aracının tercih sebebi, sağlam kompakt yapısı, uzun uçuş süresi, 42 megapiksel full frame sony camera ve tarımsal amaçlı kameralar kullanılması, onotom uçuş yazılımının çok stabil olması, en önemlisi iniş ve kalkışları dikey olması, uçuş için pist istememesi, geniş servis ağı ve bir çok sebep gösterilebilir.

haber arası detay

Fotogrametri firmalarının büyük ilgi gösterdiği İsviçre üretimi olan WingtraOne ülkemizde kadasto yenilemerinde ve belediyelerin halihazır harita, ortofoto üretimi işlerinde halen kullanılmaktadır. Stabil ve hassas uçuşu, görsel tasarımı ile gündemde kalacak ürüne benziyor.

Wingtra nasıl bir cihazdır. WingrtraOne özellikleri nelerdir?
Wingtra daha hızlı ve daha büyük alanı haritalama imkanı sunar.WingtraOne'ın benzersiz özellikleri, ister sahadaki başka bir proje ister ofiste verilerinizi analiz etmek olsun, uçarken zamanınızı en aza indirmenize ve daha fazla iş yapmanıza olanak tanır. Verimli sabit kanatlı uçuş sistemi vardır. Geniş kapsama alanı için uçuş başına 59 dakikaya kadar 16 m / s (36 mph) hızla fotogrametrik uçuş gerçekleştirebilirsiniz. 42 MP kamera, WingtraOne, 20 MP kamerayla sınırlı dronlardan daha yükseğe uçabilir, böylece her fotoğrafta ve uçuş başına daha geniş bir alanla daha fazla yer ve daha fazla ayrıntı yakalayabilirsiniz. Artık GCP yok, yalnızca kontrol noktaları, Yerleşik bir yüksek hassasiyetli PPK GNSS alıcısı ile artık yer kontrol noktaları (GCP'ler) düzenlemenize gerek yok. Harita kalitenizi doğrulamak için en az üç kontrol noktası kullanın.


Alt görüntü örtüşmeleri
Yüksek kaliteli optikler, haritanızı daha düşük örtüşmelerde bile güvenilir şekilde yeniden yapılandırabileceğiniz anlamına gelir. Bu, uçuş hattı başına daha fazla yeni yer kaplaması ve uçuş başına maksimum kapsama anlamına gelir.İster otoyol, ister sanayi kompleksi veya maden olsun, artık daha önce drone ile haritalanması imkansız olan büyük projeleri üstlenebilirsiniz. Ve sadece birkaç saatinizi alır. VTOL tasarımı sayesinde WingtraOne, dar alanlarda veya engebeli arazide bile neredeyse her yere kalkış ve iniş yapabilir. Bu, diğer dronların yapamadığı yerlerde veri toplamanızı sağlar.

WingtraOne'ın kamerası asla zeminle temas etmez, bu da kamera lensinizi çizen döküntü ve dolayısıyla daha uzun bir ekipman ömrü anlamına gelir.

"WingtraOne ile iki saatten daha kısa bir sürede 300 hektarlık (741 dönüm) araştırma yaptık. Bu haritalama projesi, kapsama sınırları veya kalkış ve iniş için ihtiyaç duyulan alan nedeniyle geleneksel dronlarla mümkün olamazdı." Andreas Hoffman, Proje Mühendisi

Sizi farklı kılacak veri kalitesi
42 MP tam çerçeve Sony kamera ile donatılmış WingtraOne, yüksek piksel yoğunluğuna sahip keskin ve bozulmamış nadir görüntüler alarak 0,7 cm / piksel GSD'ye ulaşır. GSD aşağı 0.7 cm / piksel (0,3 inç / piksel)

Yerleşik çok frekanslı PPK GNSS alıcısı ve 42 MP sensörle birlikte WingtraOne, GCP olmadan 1 cm'ye (0,4 inç) kadar sınıfının en iyisi mutlak yatay doğruluğu sunar. Mutlak doğruluk 1 cm / piksel

WingtraOne, koşullar ne olursa olsun güvenli bir şekilde çalışır ve tutarlı bir şekilde yüksek kaliteli veriler sunar. İsviçre'de tasarlanmış ve montajı yapılmıştır. Her bir drone, en yüksek kalite standardını sağlamak için 300'den fazla zorlu teste tabi tutulur.

Rüzgarda bile keskin sonuçlar
Akıllı rüzgar kontrol algoritmaları WingtraOne'ı stabilize eder ve 12 m / s'ye (27 mph) kadar yüzey rüzgarında doğru sonuçlar sağlar .

Tahmine dayalı kendi kendine teşhis
WingtraOne, binlerce uçuşa dayanan gelişmiş makine öğrenimi algoritmalarını kullanarak bileşen arızalarını kendi kendine teşhis eder.
Otomatik güvenlik kontrolleri
WingtraOne, her uçuştan önce, güvenle uçabilmenizi sağlamak için kendi sensörlerini ve aktüatörlerini otomatik olarak kontrol eder.

Her iş için bir kamera
WingtraOne, havadan görüntü kalitesinden ödün vermez. Ortofotolar, 3B modeller veya çokbantlı haritalama için verilere ihtiyacınız olsun, WingtraOne her uygulama için en iyi kamerayı taşır. Sahada kamera alışverişi yaptıkça aynı drone ile çeşitli veri türleri elde edilebilir.

Sony RX1R II
Full frame sensör ve düşük distorsiyon lense sahip ultra yüksek çözünürlüklü 42 MP kamera. PPK ile birlikte bu kamera 1 cm'ye (0,4 inç) kadar mutlak doğruluk sağlar.

RGB kameralar
Havadan ölçme uygulamaları için haritalama kameraları, Qx1 ve RX1 kameralar, Aşağı 0.7 cm / piksel GSD veya 0,3 inç / piksel GSD, Bütün çerçeve 42 MP kamera WingtraOne, yüksek doğrulukta anketler için Sony RX1R II 42 MP kamerayı taşır. Tam çerçeve sensörü, bir drone kamera için üstün görüntü çözünürlüğünü garanti ederken, düşük distorsiyonlu lensler en iyi yeniden yapılandırma sonuçlarını sağlar. Entegre PPK seçeneğiyle birlikte bu paket, 1 cm'ye (0,4 inç) kadar mutlak veri doğruluğu sunar .

Daha uygun fiyatlı Sony QX1 PPK paketi ile 3 cm'ye (1,2 inç) kadar endüstri standardı kesinlik elde edersiniz. Paket ayrıca 120 m (400 ft) rakımda mevcut en geniş kapsama alanını sunar. 

Harita türleri
Ortofoto
3B yeniden yapılandırma ve nokta bulutları
Tek görüntüler
Sony QX1
20 MP APS-C sensörüne göre 120 m (400 fit) rakımda mevcut en geniş kapsama alanını sunar.

MicaSense RedEdge-MX
RGB, NDVI ve gelişmiş bitki örtüsü indeksi katmanlarını tek bir uçuşta yakalamak için beş bantlı multispektral kamera.

MicaSense Altum
Tek uçuşta gelişmiş termal, multispektral ve yüksek çözünürlüklü görüntüler üreten beş yüksek çözünürlüklü dar banda sahip radyometrik termal kamera.

En hassas anket sonuçları için sınıfının en iyisi kameralar

WingtraOne'un ağır yük kapasitesi sayesinde, seçilen kameralar kendi kategorilerinde en iyisidir. Boyut veya ağırlık sınırlamaları nedeniyle dijital hava görüntü kalitesinden ödün verilmez . Yüklerin değiştirilmesi kolaydır, bu nedenle farklı projeler için tek bir drone kullanılabilir. Dahası, pürüzsüz dikey inişler , pahalı kameraları zorlu ortamlarda bile korur.

Cihaza entegre  GPS ile
WingtraOne, tarım, ormancılık veya çevre araştırmaları gibi havadan haritalama uygulamaları için sağlam bir RedEdge-MX multispektral yüke sahiptir. Tam spektrumlu bir kamera ile bu seçenek, RGB, NDVI ve gelişmiş bitki örtüsü indeksi katmanlarını tek bir uçuşta yakalamanıza olanak tanır.

WingtraOne, daha yüksek doğruluk ve birleşik multispektral ve termal yetenekler için MicaSense Altum'a sahiptir . Bu yük özellikle su stresi değerlendirilirken kullanışlıdır ve ihtiyaçlara bağlı olarak daha geniş kapsam veya daha yüksek doğruluk olasılığı sunar.

Harita türleri
NDVI indeks haritası
Klorofil haritası
DSM
RGB
Termal harita

Kameraları kolayca değiştirin

WingtraOne, çeşitli yüklerle uçuş için esnek olacak şekilde tasarlanmıştır. Bunları değiştirmek sadece birkaç dakika sürer. Sony RX1R II ile aşırı yüksek çözünürlük esnekliğini veya aynı drone'da Micasense RedEdge-MX ile multispektral görüntülerin öncüsü olan esnekliği elde edin.

Kamera nasıl değiştirilir
Yükleri değiştirmek için, modüler bloğu sökün ve onu başka bir yükümüzle değiştirin ve mikro USB kablosunu takın.

Akıllı bir görev planlama yazılımıyla anket başarısını artırın

WingtraPilot, WingtraOne'ın veri toplama sürecini yönetmek için kullanılan sezgisel drone yazılımıdır. Uçuş planlarını hazırlamanın yanı sıra uçuş sırasında görevleri izlemek ve revize etmek için çeşitli yollar içerir.

Tamamen otonom görevler
Duraklat ve devam ettir
Manuel devralma
Koridor haritalama
Arazi takibi
Güvenlik kontrol listesi
KML içe aktarma
Çevrimdışı haritalar
Entegre PPK son işlem

Başarılı haritalama görevlerini planlamak ve yürütmek
Tamamen otonom
WingtraPilot ile görevlerinizi planlamak için ekrana dokunun ve haritalamak istediğiniz alanı seçin. Görevi onayladıktan sonra, WingtraOne kalkar, havadan görüntüleri yakalar ve herhangi bir insan etkileşimi olmaksızın iner.

WingtraPilot, tüm uçuş boyunca size WingtraOne'dan 10 km'ye (6 mil) kadar canlı geri bildirim sağlar.

Duraklat ve devam ettir
Uçuş sırasında herhangi bir zamanda, dronun havada kalmasına neden olarak anket görevini duraklatabilir veya eve dönüşü (RTH) tetikleyerek dronun otomatik olarak kalkış konumuna geri dönmesine neden olabilirsiniz.

Bu durumların her ikisinden de istediğiniz zaman anket görevine devam edebilirsiniz ve drone durduğu yerden görüntüleri yakalamaya başlayacaktır.

Manuel devralma
Otomatik iniş sırasında yakın zamanda park edilmiş bir araba gibi herhangi bir engel ortaya çıkarsa, WingtraPilot dronun manuel kontrolünü almanıza izin verir. Konumunu havada ayarlamak ve drone'u güvenli bir şekilde indirmek için tabletteki sezgisel kontrolleri kullanın.

Koridor haritalama
Koridor haritalama özelliği, uzun, dar alanların hızlı ve verimli bir şekilde kapatılmasını sağlar. Özellikle aşağıdaki hava haritalama projeleri için yararlı olduğunu kanıtlıyor: yol yapımı; muayene veya bakım; demiryolu hattı izleme ve denetimi;  boru hattı ve enerji hattı denetimi ve çevresel araştırmalar, örneğin nehir haritalaması.

Koridor haritalama hakkında daha fazla bilgi

Arazi takibi
Arazi izleme işlevi, küresel arazi modellerine dayanır ve en dağlık alanlarda bile sabit rakımlardan güvenli ve etkili haritalama sağlar.

Arazi takibi hakkında daha fazla bilgi

Her uçuş hattının yüksekliği, arazinin yüksekliğine göre ayarlanır.
Çevrimdışı haritalar
Çevrimdışı haritalar
Sahada internet bağlantısı yok mu? Sorun değil. İnternete bağlıyken her zaman çevrimdışı haritaları önceden indirebilirsiniz. Ardından, harita konumuna geldiğinizde bunları kolayca yükleyebilirsiniz.

Kontrol listesi
Uçuş öncesi kontrol listesi
WingtraPilot, pil sağlığı, GPS alımı ve test görüntüleri gibi arka plan kontrolleri yaparak drone uçuş öncesi tam işlevselliğini garanti eder. Ön kontrol süreci boyunca size rehberlik eden ve örneğin kamera kapağını çıkarmamak gibi gözden kaçan noktaları yakalayan etkileşimli bir kontrol listesi göreceksiniz.

KML içe aktarma
KML içe aktarma
Sorunsuz bir görev için, KML dosyalarını doğrudan GIS programlarından içe aktarmanız yeterlidir. WingtraPilot, alanı kapsayacak şekilde en uygun uçuş yolunu inşa edecek

WİNGTRAHUB

Coğrafi etiketleme kolaylaştı
WingtraHub, entegre görüntü coğrafi etiketleme yazılımımızdır. PPK modüllü bir WingtraOne'a sahipseniz, yüksek hassasiyetli PPK işleme, uçuş görüntüleri için size santimetre hassasiyetinde coğrafi etiketler verecektir. WingtraOne görüntüleri, WGS84 gibi herhangi bir Dünya merkezli, Dünya'ya sabitlenmiş koordinat sisteminde coğrafi etiketlenebilir.

Drone coğrafi etiketleme yazılımı Wingtrahub
WİNGTRAPİLOT ÖZELLİKLERİ

Tüm yazılım özellikleri
Emniyet

Operasyonlarda güvenliği ön planda tutun. WingtraPilot, siz ve ekipmanınız için en yüksek güvenlik standartlarını sağlar. Drone uçuş yazılımı, sınırlı uçuş alanları, GPS alımı, pil sağlığı ve çalışma sıcaklıklarını sürekli olarak kontrol eder. Anormal koşullar durumunda, WingtraPilot otomatik olarak anında eve dönüşü (RTH) tetikler, bu durumda WingtraOne görevi iptal eder ve kalkış noktasına iner.

Birden çok uçuş / coğrafi referans

WingtraPilot'un pil değiştirme ve devam ettirme özelliği, bu arada pillerin değiştirilmesi gerekse bile birkaç büyük görevi tek olarak planlamanıza olanak tanır. Sahada geçirilen süreyi en aza indirmek için, günün sonunda birden fazla uçuşun görüntülerine coğrafi referans verme olanağına da sahipsiniz.

Yerinde denetim

Tüm hava görüntüleri ve coğrafi konum bilgileri tek bir SD kartta saklanır ve erken kalite kontrolleri için WingtraPilot tablet üzerinde sahada incelenebilir.

Kaydedilen görevler

Tekrarlayan anketlerden zaman tasarrufu ve tutarlı sonuçlar için, kaydedilen görevler tek bir tıklama ile yüklenebilir.

Artık Wingtra haritalama drone ve kullanıcı dostu koridor haritalama özelliği ile sadece birkaç uçuşta onlarca kilometre / mili kat edebilirsiniz .

En son (1.10) Wingtra uçuş planlama yazılımı sürümündeki yeni koridor haritalama özelliği , WingtraOne'un RX1R II veya QX1 yüklerinden herhangi biri ile uzun, dar alanların hızlı ve verimli bir şekilde kapsanmasını sağlar. Birkaç düğmeye dokunarak, müşteriler artık WingtraOne'un büyük, doğrusal planları çalıştırırken bildiği geniş kapsama alanı ve dikey kalkış ve iniş (VTOL) operasyon esnekliğinin keyfini çıkarabilir .

Wingtra koridoru drone haritalama özellikleri, aşağıdaki hava haritalama projelerine yeni bir verimlilik düzeyi, yüksek doğruluk ve çözünürlük getiriyor:

Yol yapımı, muayenesi veya bakımı
Demiryolu hattı izleme ve denetimi
Boru hattı ve güç hattı denetimi
Çevresel araştırma, örneğin nehir haritalama
Yeni koridor haritalama yazılımı özelliği, yerel düzenlemelere bağlı olarak, görsel görüş hattının ötesinde (BVLOS) veya görsel görüş hattı (VLOS) çalıştırma seçenekleri sunar. BVLOS koridor haritalama planları için, WingtraOne bir uçuşta 6-8 km yol kat edebilir ve VLOS için her bir etap yaklaşık 2-3 km uzunluğunda olacaktır.

Uzun koridor haritalama
WingtraOne'ın koridor haritalama özellikleri, geniş kapsamı, çarpıcı görüntü sonuçlarını ve uzun, dar haritalama projeleri için kolay planlamayı birleştirir. Bu haritanın tamamı tek bir BVLOS uçuşunda WingtraOne'ı ele geçirdi. 

Uçuş planlaması basittir: Genel uçuş planını programlayın, anketinizin ilk ayağını uçurun, inin ve tekrar başlamak için bir sonraki ayağın başlangıcına gidin. Dikey kalkış ve iniş (VTOL) dahil olmak üzere Wingtra'nın tam otomatik işlevselliği ile tüm bunlar daha da kolay hale geliyor. Kalkış ve iniş için geniş açık alanları keşfetmek yerine, kullanıcılar yollar, hendekler veya çalışma sahaları boyunca ve kayalık arazide sınırlı alanlardan uçuş yapabilir.

WingtraOne'ın VTOL ve sabit kanat yetenekleri , hemen hemen her yerden yüksek doğruluk ve geniş kapsama alanı sunar. Zorlu, kırsal veya endüstriyel ortamlarda koridorları haritalayanlar için bu çözüm, kolay uçuş planlaması ve tekrar etüdü için olanaklar sağlar. WingtraPilot, uçuş planlamasını daha da kolaylaştırmak için KML dosyalarından koridor haritalama planlarının tasarlanmasını da sağlar.

Bu Wingtra Bilgi Bankası makalesi ve eğitim videosu aracılığıyla bir koridor uçuş planı oluşturmak, sorunsuz görevler yürütmek ve yüksek doğrulukta verileri yakalamak için bilmeniz gereken her şeyi öğrenin .Bu en son 1.10 Wingtra sürümünde ayrıca iyileştirilmiş, daha yumuşak inişler bulunur; PPK durumu ve yüksek rakımlar etrafında gelişmiş kullanıcı-drone iletişimi; Dünyanın manyetik kutuplarına yakın uçuş için özel kontrol ve daha kusursuz bir uçuş sırasında ekrana sahip daha yalın bir WingtraPilot planlama sayfası.

Wingtra vtol drone ile ilgili resmi internet sitesinden daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. https://wingtra.com/

wingtra uçağı ile koridor haritalama, yol projesi ve zorlu coğrafi şartlarda yapılmış testlerini aşağıdaki video da izleyebilirsiniz.

Yorum Yaz