Yaban Mersini Goji Berry ve Aronya dikimi yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi ‘Aydın Çiftçi Merkezi’nde Aydın tarımına yeni soluk getirmeye devam ediyor. Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan Aydinli üreticilere hizmet vermek üzere hayata geçirilen "Aydin Çiftçi Merkezi"nde her geçen gün yeni ve alternatif tarim ürünlerinin arastirma dikimlerine ve üretimlerine devam ediliyor.

 

Geçen yillarda narenciye çesitleri, çesitli meyveler ve sakiz agaci dikimi yapilan merkezde bu kez ekonomik degeri yüksek yaban mersini, goji berry ve aronya dikimi yapildi. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin tarimini alternatif ürünlerle bulusturmaya devam edeceklerini söyledi.

Aydin'in verimli topraklarinda üretilen tarim ürünlerinin yaninda alternatif ve ekonomik degeri yüksek yeni tarim ürünlerinin deneme dikimlerinin yapildigi "Aydin Çiftçi Merkezi", Türkiye’de sadece sinirli bölgelerde üretimi yapilan bitkilere ev sahipligi yapmaya devam ediyor. Alternatif ürünlerin üretilmesi konusunda Aydin çiftçisine önderlik yapmaya devam edeceklerini ifade eden Baskan Çerçioglu, yakin zamanda isteyen çiftçilere uygulamali egitimler de verilecegini söyledi.

“Aydin Çiftçi Merkezi”nde Ata Tohumlarindan sebze üretimi de yapildiginin altini çizen Baskan Çerçioglu, Aydin tarimini daha da ileriye tasimak için çalismaya devam ettiklerini söyledi. Aydin'da üretilen tarim ürünü yelpazesini daha da genisletmek istediklerini ifade eden Baskan Çerçioglu; yaban mersini, goji berry ve aronyanin yapilacak arastirma ve deneme üretimlerinden sonra çiftçilere alternatif ürün olacagini ümit ettiklerini belirtti.

Yorum Yaz