Yılın Gastronomi Ödülü Gaziantep'e verildi.

Ülke içerisinde turizmi geliştirmeye yönelik çalışmalar yürüten Rotahane’nin düzenlediği Yıldızlar Ödülleri Gecesi’nde “Gaziantep Yılın Gastronomi Şehri” seçildi. 

 

İstanbul’da özel bir otelde gerçekleşen ödül töreni ‘Her Şehri Ünlülerle Geziyoruz’ projesiyle Türkiye’nin 81 şehrini ziyaret eden Rotahane Kurucuları Pervin Ersoy ve Bilge Kuru tarafından organize edildi. Gazi şehrin ismi ile özdeşleşen gastronomi alanında kazanılan ödülü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı GAZİBEL Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Tural aldı. 

Siyaset, iş ve sanat dünyasından birçok katılımcının olduğu gecenin tüm geliri üniversitelerde turizm bölümünde okuyan ihtiyaç sahibi gençlere burs olarak aktarıldı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep’te Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde eşsiz yemek kültürünün dünyaya tanıtılması için çalışmalar yürütülüyor.

Yorum Yaz