ZENMUSE P1 Oblik ve Fotogrametrik projeler için gün sayıyor

ZENMUSE P1 Oblik ve Fotogrametrik projeler için gün sayıyor
Zenmuse P1 hem oblik hem de hava fotogrametrisi için sabit kanatlar ile yarışacak.
ZENMUSE P1 Oblik ve Fotogrametrik projeler için gün sayıyor ZENMUSE P1 Oblik ve Fotogrametrik projeler için gün sayıyor

Dji firmasının fotogrametrik harita üretimi için özel ürettiği 45 megapiksel Zenmuse P1 fotogrametrik kamerası raflarda yerini almak için gün sayıyor. Dji bu güne kadar fotogrametri üzerine ürettiği en akıcı ve akılcı kamerası Zenmuse P1 dir diyebiliriz. Zenmus P1 fotogrametri açısından ele acak olursak; Lens distorsiyon bozulmalarında İnspire 2 'den sonra en iyisi diyebiliriz. Zenmuse P1 45 megapiksel tam çerçeve sensörü, 4.4. mikron piksel boyutu, düşük gürültü ve yüksek hassasiyetli görüntüleme ile 0.7 saniye bir fotoğraf alma özelliğine sahiptir. 

haber arası detay

 

Smart Obliqe Capture Yazılımı ile Eğik uçuş yapabilirsiniz

Zenmuse P1 Smart Oblique Capture yazılımı ile oblik kameralarda olduğu gibi hatta daha kalitesi ve cm hassasiyeti ile eğik fotoğraflar alarak, profesyonel 3B şehir ve arazi modellemesi yapabilirsiniz. 

Ortofoto ve Fotogrametrik Projeler için büyük zaman kazanın.

Zenmuse P1 Matrice 300 ile birlikte kullanıldığında 50 dakika gibi havada kalma süresiyle , sabit kanat vtol insansız hava araçları ile adeta başa baş bir performans sergilemektedir. Zenmuse P1 diğer full frame kameralara karşı lens distorsiyonu ve ppx , ppy değerleri , 4 mikronluk piksel boyutu ile fotogrametri yazılımlarında kusursuz bir işlem yapılmasını sağlamaktdarı.

Zenmus P1 Matrice 300 RTK ile tek uçuşta büyük çapta kadastral altlık haritaları yapabilirsiniz. 50 dakika gibi tek pille uçuş süresi , tam çerçeve 45 mp kamera ile 500 metreden bile yüksek kalitede hava fotoğraları elde etmenizi sağlamaktadır.

Zenmuse P1 ve Matrice 300 RTK modelinin gelecekte sabit kanat İHA lardan daha fazla piyasada tutunacığını tahmin ediyorum. Bunun nedenleri uzun uçuş süresi, tam çerçeve fotogrametrik kamera, Oblik uçuş imkanı, ağır lidar sensörlerini rahat taşıma, uygun fiyatı, servis ağı , kullanım kolaylığı ve daha bir çok nedenden dolayı fotogrametri sektörünün tercihi olacaktır diyorum.

Matrice 300 RTK ve Zenmuse P1 kamera sadece fotogrametri değil, arazi etüdü ve araştırmasında, küresel iklim değişikliği araştırmaları, arama kurtarma, yaban hayatı izleme, orman yangınları izleme ve daha bir çok sektörde rahatlıkla kullanılabilen bir ürün olacaktır.

Tek uçuşta bile büyük alanların ortofoto çalışmalarını yapabileceğiniz bir ürün olacaktır.

Otonom akıllı sezgisel yazılımı ile cm konumsal doğruluk ile uçuş yapmanız mümkün olacaktır.

Yorum Yaz