Zorlu süreçten geçen '' Silifke Yoğurdu" Coğrafi işaretini aldı

Zorlu süreçten geçen '' Silifke Yoğurdu
Coğrafi işaret almak kolay değil
Zorlu süreçten geçen '' Silifke Yoğurdu" Coğrafi işaretini aldı

Tadı ve lezzetinin yanı sıra türkülere de konu olan Silifke yoğurdunun coğrafi işaret tescil belgesi aldığı öğrenildi.

haber arası detay

Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptıkları başvurunun sonuçlandığına değinen  Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar düzenlenen kutlama programında bir konuşma yaptı. Oda Başkanı Kaynar konuşmasında, “Oda olarak Silifke’mizin markalaşması ve kentleşmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. 2019 yılında Silifke Çileğinin tescil işlemlerini tamamlayarak bu ürünümüzün Coğrafi İşaret tescil belgesini aldık. 2015 yılında başladığımız Silifke Yoğurdumuzun tescil işlemleri, zorlu süreç neticesinde sonuca kavuşmuş ve bu ürünümüzde tescil belgesini almaya hak kazanmıştır.

Bu çalışmamızla birlikte Silifke Çileğimiz ve Silifke Yoğurdumuz odamız öncülüğünde bir dünya markası haline getirilmiştir. Oda olarak çilek ve yoğurtla ilgili olarak başlattığımız coğrafi işaret tescil belgesinin  alınmasına öncülük ederek bu süreci başarıyla tamamlamış bulunmaktayız. Elde edilen bu başarılar ve coğrafi işaret tescilleri artık tüm Silifkeli hemşehrilerimizindir.  Bundan sonraki süreçte, üreticilerimizin Silifke Yoğurdu Coğrafi İşaret Tescilini kullanabilmesi için Odamız, Silifke Belediyesi ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzün onayı neticesinde işlemler yürütebilecektir. Hızla büyüyen ve gelişen Silifke’mizi tarımda, sanayide, turizmde ve yatırımda daha gelişmiş, daha modern bir şehir statüsü yakalamış bir kent haline getirebilmek için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Silifke çileğimizden sonra bugünde sevinç ve özlemle kutladığımız yoğurdumuzun tescillenmesi tüm Silifkeli hemşehrilerimizi de önemli ölçüde mutlu etmiştir. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bu süreçte bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte  ilçenin kalkınması, gelişmesi ve tanıtılması yönünde bir çok ortak proje yürüttüklerini bildiren Belediye Başkanı Sadık Altunok’ta konuşmasında, “İlçemizin kaynak değerlerini hem tanıtma hem de turizme kazandırmaya ve onları geliştirmenin önemli araçlarından birisi olan coğrafi işaretle ilgili yapılan mücadelenin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Coğrafi işaret almış ürünlerimizin sayısını arttırmaya yönelik yapılan  çalışmalarımızın meyvelerini yavaş yavaş alıyoruz. Silifke çileğimizin ardından tescil işlemi tamamlanan Silifke yoğurdumuzla birlikte Coğrafi işareti olan ürün sayımız 2’ye çıkmıştır. Ticaret ve Sanayi Odamızın yanı sıra diğer kurum ve kuruluşlarımızla yapacağımız ortak çalışmalarla bu sayıyı daha da  artırmayı  düşünüyoruz. Bu konuda hazırlayacağımız projelerle Silifke’mizin sahip olduğu diğer değerlerimizin Avrupa Birliği Coğrafi İşaret listesinde yer alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyerek çilekten sonra yoğurtla ilgili olarak alınan tescil belgesinin üreticilere ve tüm Silifkelilere hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Silifke Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen kutlama programına katılan İlçe Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Sadık Altunok, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, PTT Mersin Başmüdürü Kağan Uysal, MHP 23. Dönem Mersin Milletvekili Kadir Ural, Oda Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum Müdürleri ve vatandaşlara kurulan yörük çadırlarında sıkma, çilek ve yoğurt ikram edildi. Silifke Belediyesi Halk Oyunları gurubunun yaptığı folklor gösterileri ile katılımcılar ve vatandaşlar da coşkulu anlar yaşadılar.

Yorum Yaz