Çameli Ekoturizm Projesi Protokolü İmzalandı

Çameli Ekoturizm Projesi Protokolü İmzalandı
“Çameli Doğa Yürüyüşü Ve Bisiklet Parkuru Ekoturizm Projesi İş Birliği Protokolü” İmzalandı
Çameli Ekoturizm Projesi Protokolü İmzalandı

Çameli’nin Doğal Güzellikleri “ Ekoturizm” Projesiyle Turizme Kazandırılacak, Çameli Doğa Yürüyüşü ve Bisiklet Parkuru Eko turizm alanı projesi işbirliği protokol imzalandı.

haber arası detay


Denizli Orman Bölge Müdürlüğünde imzalanan Protokole Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya, Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Orman İşletme Müdürü Erol Güner katılımı ile gerçekleşti.
Çameli’nin büyüleyici doğasının tahrip etmeden Eko turizme kazandırılması projesinde "Güzergâh boyunca yapılacak, yürüyüş yolu, ahşap köprüler, korkuluklar, çeşme, oturma bankları, masalar, kamelyalar, seyir terasları, ağaç, bitki ve hayvan tanıtım tabelaları ile yerli ve yabancı turistlere büyüleyici bir parkur olacak.
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Çameli’nin yeşil doğasında ve zengin Ormanlarında Sosyal ve Kültürel, Sportif Turizmine kazandırmak Ekoturizm güzergahında Çameli Doğa Yürüyüşü ve Bisiklet Parkuru Eko turizm alanı projesine kazandırılacak çevrenin bozulmadan veya değişmeden korunacak kültürel bütünlüğün, ekolojik yaşamın ve biyolojik çeşitliliğin korunması amacıyla eko turizm projesinde Hem bisiklet hem de yürüyüş parkuru üzerinde yönlendirme tabelaları ve bilgilendirme panoları yer alacak.

Çameli Belediyesi ile Bölge Müdürlüğümüz arasında “Çameli Doğa Yürüyüşü Ve Bisiklet Parkuru Ekoturizm Projesi İş Birliği Protokolü” İmzalandı
​İlimizin doğa ve kültürel açıdan zengin coğrafyası olan Çameli İlçesinde; bu güzelliklerden yerli ve yabancı turistlerin de faydalanması amacıyla son yıllarda rağbet görmeye başlayan, doğa, tarih ve kültürü birbirine bağlayan Ekoturizm projesi uygulamaya konuldu.

2020 yılında Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ve Çameli Belediye Başkanlığı birlikteliği ile başlayan ve 2021 yılında tamamlanan “Çameli Doğa Yürüyüşü ve Bisiklet Parkuru Ekoturizm Projesi"nin uygulaması ile ilgili yapılan iş birliği Protokolü 19.01.2022 tarihinde Denizli Orman Bölge Müdürlüğünde, Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya ile Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan arasında imzalandı. İmza töreninde Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün, Odun Dışı Ürünler Şube Müdürü Cafer Özden ve Çameli Orman İşletme Müdürü Erol GÜNER de hazır bulundu. İmza sonrası yapılan ortak açıklamada: Çameli yöresinde, var olan Ekoturizmi daha da geliştirmek adına her türlü katkının sağlanacağı belirtildi.

Çameli yöresi son yıllarda yerli ve yabancı turistin sık uğradığı yerlerden biri olarak, toplam 311 km uzunluğa ve 65 km Yürüyüş Parkuruna sahip Ekoturizm rotası; Yöreye ait taş ve ahşap kullanılarak inşa edilen Elmalı Bağ Evleri ve Taş Konaklar ve Alabalık üretim çiftliklerinin bulunduğu, Dağ Bisikleti, Yamaç Paraşütü,  Doğa ve Kar Yürüyüşü, Doğa Fotoğrafçılığı, Olta Balıkçılığı gibi birçok alternatif spor dalları için ideal ve bakir bir bölgedir.

Yorum Yaz