DJI Matrice 200/210/300/600 Drone için Jeodezik PPK Yükseltmesi

DJI Matrice 200/210/300/600 Drone için Jeodezik PPK Yükseltmesi
İnternet erişimine ihtiyaç duymadan PPK modunda çalışın
DJI Matrice 200/210/300/600 Drone için Jeodezik PPK Yükseltmesi DJI Matrice 200/210/300/600 Drone için Jeodezik PPK Yükseltmesi

25 km kadar PPK kiti ile internet ortamına ihtiyaç duymadan ve cihazınızda 60 gramlık artı yük ile, GNSS alıcısına ihtiyaç duymadan en hassas projelere imza atabilirsiniz.

haber arası detay

Sony RX1RII 42Mp Kameralı DJI Matrice 200/210/300/600 Drones için Jeodezik PPK Yükseltmesi
Özellikleri:
Profesyonel bir kamera kurulumu Sony RX1RII 42Mp
Endüstriyel drone desteği:
DJI Matrice 300 RTK
DJI Matrice 200/200 V2
DJI Matrice 210/210 V2 / 210 RTK
DJI Matrice 600 Pro

Kontrol noktaları olmadan yüksek hassasiyetli hava fotoğrafçılığı gerçekleştirme; İnternet erişimine ihtiyaç duymadan PPK modunda çalışın, Baz istasyonlarından 25 km'ye kadar mesafedeki sabit çözümlerin elde edilmesi, Wi-Fi aracılığıyla yerleşik GNSS alıcısına bağlanmaya gerek kalmadan bir hafıza kartına veri kaydı , Fotoğraf merkezlerinin yüksek hassasiyetli koordinatlarının yerel koordinat sistemine otomatik dönüşümü gerçekleştirebilirsiniz.

Endüstriyel dronlar için TOPODRONE PPK jeodezik kitleri, yalnızca entegre bir IMU'ya sahip kendi üretimimiz olan yerleşik bir çoklu sistem L1 / L2 GNSS alıcısı TOPODRONE PPK'yı değil, aynı zamanda endüstriyel dronlara kurulum için 3 eksenli yivleri ve jeodezik hava fotoğrafçılığı için çeşitli yükleri içerir. referans noktası kullanmadan planda ve yükseklikte 2-3 cm hassasiyet. Jeodezik kitlerin montajı bağımsız olarak yapılabilir, 15-20 dakikadan fazla sürmez. Sunulan kitler, drone'nuzu değiştirmenize ve onu 1: 500 ölçekli topografik planlar, atıl malzeme hacimlerinin doğru ölçümü, tasarım ve diğer araştırmalar oluşturmak için kullanmanıza olanak tanır.

Endüstriyel jeodezik dronlara kurulum için Sony kameralar.

Desteklenen modeller:
TOPODRONE DJI Matrice 200 V2 / 210 V2 PPK
TOPODRONE DJI Matrice 300 RTK PPK
TOPODRONE DJI Matrice 600 Pro PPK
TOPODRONE Supercam S150 / S350 / SX350 PPK
 


Ekipman
Yerleşik çoklu sistem L1 / L2 GNSS alıcısı TOPODRONE PPK - 1 adet.
Modifiye edilmiş profesyonel Sony RX1RII 42Mp kamera - 1 adet
Değiştirilmiş 3 eksenli kamera için süspansiyon - 1 parça
Çıkarılabilir GNSS L1 / L2 anteni - 1 adet.
GNSS anteni için katlanır ayak - 1 adet
DJI Matrice 200/210/300/600 üzerine kurulum için GNSS alıcı muhafazası - 1 adet
Bir GNSS alıcısını değiştirilmiş bir kameraya bağlamak için kablo - 1 adet
Anteni TOPODRONE PPK alıcısına bağlamak için kablo - 1 adet
GNSS verilerini kaydetmek için 16 Gb hafıza kartı - 1 adet
TOPOSETTER 2.0 Pro yazılımı  , Kalıcı Lisans, 1 Yıllık Destek  - 1 adet.
Kullanım kılavuzları ve video eğitimleri


Çalışma sıcaklıkları, ° С    -15 ° C ... 40 ° C
Garanti    12 ay
Menşei ülke    Rusya
GNSS alıcı tipi    L1 / L2 çoklu sistem
Kanal Sayısı    184
Desteklenen uydular    GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo, SBAS
Çalışma frekansı, Hz    10 Hz
XYZ veri doğruluğu, cm    80 m'ye kadar 2-4 cm XYZ
Kamera çözünürlüğü, Mp    42 megapiksel

Kendi üretimi. Önerilen tüm jeodezik çözümleri bağımsız olarak geliştiriyor ve üretiyoruz, ekipman fabrikada üretiliyor ve tüm dünyada satılıyor: Rusya ve EAC ülkelerinde Moskova şubesi https://topodrone.ru/ ve yurtdışında ürünlerimiz üzerinden sipariş edilebilir  İsviçre alt bölümü https://topodrone.org/ üzerinden satın alınabilir  .
Yüksek kalite ve hassasiyet. Jeodezik dronlarımız, şu anda piyasadaki en iyi dronlar olan DJI cihazlarına dayanıyor, onlar için yapılan yükseltmeler yüksek kaliteli malzeme ve işçiliğe sahip. U-Blox ZED-F9P çipini temel alan kendi üretimimiz olan kompakt yerleşik çoklu sistem L1 / L2 GNSS alıcısı, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo ve SBAS'tan gelen uydu sinyallerinin istikrarlı bir şekilde alınmasını, elektronik kamera panjurları nedeniyle bile inanılmaz senkronizasyon doğruluğu sağlar. Veri aktarım protokollerinin kodunun çözülmesi ve bağlantı yükseltmelerinin özel olarak tasarlanmış kablolarla doğrudan dronun kendi kartına bağlanması, bu da kameranın deklanşör hakkında herhangi bir gecikme olmaksızın bilgi almanıza ve yüksek hassasiyetli fotoğraf merkezleri elde etmek için anında işaretler kaydetmenize olanak tanır. 20 Hz'ye kadar frekansta işaretlerin kaydedilmesini sağlar, 


Eşsiz tasarım. Temel özellik, yükseltmelerin dron gövdesi üzerindeki konumu ve içinde değil - dronun temel tasarımını değiştirmiyoruz ve dahası, yükseltmelerin endüstriyel tasarımı tekrarlanırken standart elektronik bileşenleri değiştirmiyoruz. stil ve dronların tasarım özelliklerini ve 3D yazıcılara baskı yapmak yerine döküm teknolojisine göre yapılan gövdeleri dikkate alır, GNSS alıcısını olası mekanik hasarlardan tamamen korur. Anten her zaman kameranın merkezinin yukarısında bulunur ve GNSS verilerini işlerken, drone'nun atalet navigasyon sisteminden gelen veriler, uçuş sırasında anten eğimini düzeltmek için kullanılır ve bu da daha fazla doğruluk sağlar. Kullanılan tüm elektronik bileşenlerin kompakt boyutları, son derece düşük ağırlıkta hazır yükseltmeler sağlar (örneğin, DJI Mavic 2 Pro için bir yükseltmenin ağırlığı 60 gramdan azdır), bu nedenle, dronun aerodinamik özellikleri üzerinde hiçbir etkisi yoktur ve uzun bir uçuş süresi korunur. Çözümlerimizden herhangi birini uygularken, yer kontrol noktalarını yerleştirmeye ve koordine etmeye gerek yoktur - saha çalışması gerçekleştirirken zamandan ve paradan tasarruf edersiniz.

Ücretsiz çalışma materyalleri. Sitede "İndirmeler" bölümünde , uçuş planlaması, GNSS verilerinin işlenmesi ve alınan verilerin fotogrametrik işlem için önerilen tüm ürünlerde ve her bir jeodezik drone için işlenmesine ilişkin veri setleri, kılavuzlar ve video eğitimleri kamuya açık alanda düzenlenmiştir. Tüm içerik ücretsiz olarak indirilebilir ve satın alınmadan önce incelenebilir.
Eğitim Kursları.  Tüm müşteriler için ücretsiz eğitimin yanı sıra ticari olarak ileri düzey kurslar sağlıyoruz. Eğitim bölümünden eğitim kurslarının programını görebilir ve bunlara kaydolabilirsiniz .

Donanım garantisi.  Yalnızca ücretsiz veya başka bir eğitim kursunu tamamlayan müşterilere verilir. Ekipmanın teşhisi ücretsiz olarak, tamir ve bakımı ise kendi profesyonel servis merkezimizde yapılmaktadır. Satılan tüm ekipmanlar için bir garanti veriyoruz: dronlar için 12 ay veya 200 uçuş, uçaklar için 12 ay veya 100 uçuş, herhangi bir pil için 6 ay, aksesuarlar için 12 ay. Garanti, dronun düşme nedenlerine bakılmaksızın, çalışma koşulları ihlal edilen ekipmanı ve yükte mekanik hasarı kapsamaz.
Teknik Destek.  Yalnızca ücretsiz veya başka bir eğitim kursunu tamamlayan müşterilere verilir. Personel, yüksek hassasiyetli jeodezik ölçüm teknolojisi ve ekipman ve yazılımın çalıştırılmasıyla ilgili herhangi bir soruyu yanıtlamak için gerekli niteliklere sahip profesyonel pilotlar ve araştırmacılar istihdam etmektedir. Tüm talepler [email protected] e-posta ile  ve +7 (499) 938-79-18  dahili telefon  ile kabul edilir . 2 iş saatlerinde. Kabul edilen bir başvuru için yaklaşık yanıt süresi, başvurudan sonra 48 saattir.

Otomatik görevler. Ekipmanlarımızın yardımıyla jeodezik hava fotoğrafçılığı, önceden oluşturulmuş görevlere göre tam otomatik olarak gerçekleştirilir ve özel pilotluk becerileri gerektirmezken, alansal, doğrusal, destekli olanlar da dahil olmak üzere seçtiğiniz herhangi bir görev planlama yazılımını kesinlikle kullanabilirsiniz. UgCS Pro gibi araziyi dikkate alan cephe araştırmaları ve uçuşlar .
Rahatlık ve kolay kullanım. Ekipman tamamen bağımsız olarak çalışır, yerleşik GNSS alıcısının ön ayarını ve çalışma sırasında düzenli ek eylemleri gerektirmez. GNSS verileri, yüksek yazma hızı ve güvenilirliği ile hafıza kartına kaydedilir; alıcıya bir Wi-Fi bağlantısı gerektiren çözümlerin aksine, sonraki işlemler için veri alımı anlıktır. Ek olarak, kurulu yükseltmeler, standart drone taşıma kasalarının kullanımına izin verir.

GNSS veri eşitleme için ücretsiz yazılım. Her jeodezik drone ve yükseltme kiti , bir baz istasyonundan (veya baz istasyonu ağlarından) GNSS verilerini eşitlemenize, yerel bir koordinat sistemine dönüştürmenize, fotoğraflama merkezlerinin yüksek hassasiyetli koordinatlarını kaydetmenize olanak tanıyan TOPOSETTER 2.0 Pro GNSS veri işleme yazılımı ile birlikte gelir . birkaç tıklama ve daha fazlasıyla fotoğrafların meta verilerine dönüştürün . 
Fotogrametrik işleme yazılımı. Ekipmanımız Pix4Dmapper, Pix4Dcloud ve tüm Pix4D ürün serisi, Agisoft Metashape, Bentley Context Capture, LIDAR360 ve diğerleri gibi modern fotogrametrik ürünleri destekler. Bu ürünler drone ve yükseltme fiyatına dahil değildir ve ayrıca satın alınmalıdır .

Jeodezik yükseltmelerimizin kendi kendine kurulumu yalnızca 10-15 dakika sürer , dronun elektronik bileşenlerini tehlikeye atmaz ve standart tasarımını değiştirmez - tüm yükseltmeler hazır kablolarla standart drone konektörlerine bağlanır, buna gerek yoktur lehimleme. Jeodezik yükseltmelerin kendi kendine kurulumuyla ilgili eğitim videoları Youtube kanalımızda mevcuttur . Ancak, kurulumu kendiniz yapmak istemiyorsanız drone'u bize gönderebilirsiniz - bu, yükseltme maliyetini etkilemeyecektir veya

Sipariş prosedürü. Ekipman ve / veya hizmet sipariş etmek için "Sepete ekle" butonuna tıklayabilir, verileri doldurup sipariş verebilir veya sitenin herhangi bir yerinde bir geri bildirim formu doldurabilir, geri arama siparişi verebilir, +7 (499) numaralı telefonu arayabilirsiniz 938-79-18 veya bize [email protected] e-posta ile  yazın . Birkaç saat içinde danışma ve ticari bir teklifin oluşturulması için sizinle iletişime geçeceğiz. Ticari teklif 14 gün geçerlidir. Mal ve hizmetlerin fiyatı, döviz kurları ve tedarikçi fiyatları gibi birçok faktöre bağlıdır, bu nedenle, ticari bir teklifin sona ermesinden sonra fiyatların geçerliliğini garanti edemeyiz.
Sözleşmenin uygulanması ve ödeme. Ekipman konfigürasyonunun ayrıntılı bir danışma ve onayından sonra, ekipmanın satın alınacağı bireysel girişimci veya tüzel kişiliğin ayrıntılarını göndermeniz gerekir. Yanıt olarak size bir imza sözleşmesi ve ödeme için bir fatura gönderilecektir. Ekipmanla birlikte yazılım satın alınırsa, yazılımı kullanmak için münhasır olmayan hakların devri için bunun için ayrı bir alt lisans sözleşmesi yapılır.
Teslimat süresi. Fonların alınmasından sonra sipariş üretime başlar, teslim süresi sitedeki malların durumuna bağlıdır ve ödeme anından itibaren hesaplanır:
"Stokta" : 5 iş gününe kadar;
"Beklenen" : 15 iş gününe kadar;
"Sipariş üzerine" : 30 iş gününe kadar; 
"Stokta yok" : bireysel teslimat süresi veya üretim dışı.
Sevkiyat ve teslimat.  115280 , Moskova, m.Avtozavodskaya , st adresindeki TOPODRONE deposundan yapılmıştır . Leninskaya Sloboda, 26, BC Omega-2, bina C, kat 3, ofis 313 . Yazılımın teslimi, lisans anahtarlarının e-postaya gönderilmesi ve dağıtım kitinin üreticinin web sitesinden indirilmesi şeklinde gerçekleştirilir. Rusya Federasyonu sınırları içindeki teslimat nakliye şirketleri tarafından yapılır ve TOPODRONE tarafından üretilen ekipman satın alınırken fiyata dahildir, diğer ekipmanların teslimi masrafları alıcıya aittir. Teslim süresi alışveriş merkezinin çalışmasına bağlıdır. Ayrıca nakliye firmanızın kuryesi ile kargo teslimini sipariş edebilir veya depomuzdan kendi kendinize teslim alabilirsiniz.

TOPODRONE DJI MATRICE 200 / 210'un güvenilirliğinin , ekipmanı en sert iklim koşullarında kullanırken pek çok müşterimiz tarafından pratikte onaylandığına dikkat etmek önemlidir . Buradakiler sadece birkaç örnek:

Kosta Rika Cumhuriyeti'nde müşterimiz Eduardo Fernandez tarafından yapılan bir hava araştırması sırasında şiddetli bir tropikal yağmur başladı, quadcopter görevi tamamladı ve kazasız başarılı bir iniş gerçekleştirdi.
 Dağıstan Cumhuriyeti'nde dağlık bir alanda hava fotoğrafçılığı yaparken, quadrocopter kontrol paneliyle temasını kaybetti ve yolun düz bir bölümünde engel sensörleri kullanarak otomatik modda indi.
Kostanay Minerals JSC maden işletmesindeki çalışma sırasında, hava fotoğrafçılığı düzenli olarak 15 m / s - 20 m / s'den daha yüksek bir rüzgar hızında yapılmaktadır.
TOPODRONE DJI Matrice 210 V2 L1 / L2 RTK / PPK UAV kullanan jeodezik hava fotoğrafçılığı teknolojisi
Bugün , 42 Mp çözünürlüğe sahip profesyonel bir kamera SONY RX1 RM2 ile donatılmış yeni geliştirdiğimiz TOPODRONE DJI Matrice 210 V2 L1 / L2 RTK / PPK'nın , yüksek hassasiyetli jeodezik hava fotoğrafçılığını yapmanıza nasıl olanak tanıdığını pratik bir örnekle göstereceğiz . geniş arazi alanları ve model yapımının plan ve yükseklikte 3 - 5 cm doğruluğunu sağlar.

Görevi planlamak için , araziyi dikkate alarak kişisel bir bilgisayarda uçuş rotası hazırlamamıza, kml formatına aktarmamıza ve DJI CrystalSky drone kontrol paneline yüklememize izin veren UGCS yazılımını kullandık .

Örnek Veri İndirme

Gerçekte tamamlanmış projelerden alınan veri kümeleri hem kendi kendine işlemeye yönelik "ham" verileri içerir: bir drone'dan hava fotoğrafları, fotoğraflama merkezlerinin yüksek hassasiyetli koordinatları, baz istasyonundan GNSS verileri ve doğruluğu kontrol etmek için kontrol noktalarının koordinatları ve daha önce işlenmiş verileri indirebilirsiniz.

PPK ve RTK drone'lar arasındaki fark nedir ve hangisi daha iyidir?

Post-process kinematik (PPK) ve gerçek zamanlı kinematik (RTK) yeni teknolojiler değildir. GNSS verilerinin doğruluğunu artırmak için yıllardır karasal araştırmada kullanılmıştır. Her iki yöntem de drone haritalama verilerinin konumunu düzeltir ve GCP ihtiyacını ortadan kaldırarak mutlak doğruluğu cm (inç altı) aralığına indirir.

Bununla birlikte, hava araştırmasında ortak olan engelleri ve çevresel koşulları hesaba kattığınızda, bir PPK drone ile bir RTK drone arasındaki farkın anlaşılması daha önemli hale gelir. Aslında anketleriniz için en iyi düzeltme yöntemini seçmek size zaman ve proje maliyetlerinden tasarruf sağlayacaktır. Ama hangisinin en iyisi olduğunu nasıl anlarsınız? Cevap, her bir yöntemin kendine özgü güçlü yanları ve dezavantajları da dahil olmak üzere nasıl çalıştığını öğrenmede bulunabilir.

PPK drone nedir (ve PPK nasıl çalışır)?

RTK ve PPK'ya genel bakış

Bir RTK drone, uçarken gerçek zamanlı olarak görüntü konumunu daha doğru bir şekilde düzeltmek için uydulardan ve sabit bir baz istasyondan veri toplayan yerleşik bir GNSS RTK alıcısı taşır.

Uydu verileri - kendi başına ve her durumda - troposferik gecikmeler vb. Nedeniyle hataya açıktır ve yaklaşık 1 metrelik (3,3 ft) maksimum doğruluk sağlar.

Bir yer istasyonundan gelen veriler, uydu sinyali hatasını düzeltmek için hesaba katılır ve doğruluğu cm (inç altı) düzey aralığına getirir.

RTK teknolojisi durumunda, GNSS baz istasyonundan drone baz istasyonundan drone'a kesintisiz iletişim gereklidir.

Drone yere indiğinde, tüm sinyaller sabitse, haritalama anket sonuçlarına sonradan işleme için mutlak doğrulukta veriler mevcuttur.

RTK, uydu konum verilerini düzeltmek için dört sabit iletişim hattına ihtiyaç duyar: 1. uydular ile drone arasındaki hat, 2. uydular ile GNSS baz istasyonu veya CORS (mobil aracılığıyla VRS'yi destekler) ağı arasındaki hat, 3. GNSS baz istasyonu arasındaki hat veya CORS / VRS ve drone baz istasyonu ve 4. drone baz istasyonu ile drone arasındaki çizgi.

Uçuş sırasında verileri düzeltmek güzel görünebilir. Bununla birlikte, engellerin sinyalleri engelleyebildiği veya kesintiye uğratabildiği ve uçuşların bir sinyalin gücünün ötesine uzanabildiği gerçek koşullarda, RTK teknolojisi dikkate değer zayıflıklar sunar. En iyi durumda - baz istasyonu ile drone arasındaki bağlantının sabit kaldığı durumlarda - RTK, PPK ile aynı mutlak doğruluğa ulaşır. Yine de her durumda, PPK güvenilirliği daha iyidir. Neden? Cevap, nasıl çalıştığı konusunda bulunur.

PPK drone nedir (ve PPK nasıl çalışır)?

Bir PPK drone, uydulardan veri toplayan ve uçuştan sonra geri alınmak üzere günlük kaydeden yerleşik bir GNSS PPK alıcısı ile uçar.

Uydu verileri - kendi başına ve her durumda - troposferik gecikmeler vb. Nedeniyle hataya açıktır ve yaklaşık 1 metrelik (3,3 ft) maksimum doğruluk sağlar.

Yakındaki bir üs (yer) istasyonundaki bir GNSS alıcısından uydu verileri toplanır ve uçuştan sonra, uydu sinyal hatasını düzeltmek için drone verileriyle hesaba katılarak doğruluğu cm (inç altı) düzeyine indirir.

PPK teknolojisi söz konusu olduğunda, ne GNSS baz istasyonundan drone baz istasyonuna ne de drone baz istasyonundan drone düzeltme veri iletişimine gerek yoktur; yalnızca drone ve drone baz istasyonu arasındaki telemetriye ihtiyaç vardır

Drone yere indiğinde, WingtraHub gibi uygun bir yazılım aracılığıyla bir düzeltme işleminin uygulanması gerekir. Mutlak doğruluktaki veriler daha sonra haritalama anket sonuçlarına yönelik sonradan işleme için kullanılabilir

PPK, uydu konum verilerini düzeltmek için iki sabit iletişim hattına ihtiyaç duyar: 1. Uydular ile GNSS baz istasyonu veya CORS ağı arasındaki hat ve 2. uydular ile drone arasındaki hat.

Sabit baz istasyonu ile drone baz istasyonu arasında ve PPK durumunda drone baz istasyonu ile drone arasında bir bağlantı kurmanız gerekmediğinden, bu yöntem daha güvenilir veri düzeltme ve daha kolay kurulum sunar. Daha önce dronlarla çalıştıysanız, telemetri bağlantılarında kısa kesintilerin oldukça sık meydana geldiğini bilirsiniz. Yaptıklarında, kilit kaybı bir andan daha uzun sürer. Yeniden başlatmak zaman alır. Ve gerçekleşene kadar, drone anketinizin o belirli alanı için düzeltme verilerini kaybedersiniz. Dolayısıyla RTK ile, doğruluğun GPS kalitesine düştüğü durumlarda verilerinizde önemli boşluklarla sonuçlanma olasılığınız daha yüksektir.

WingtraOne PPK modülü bir drone dir.

Hem PPK hem de RTK teknolojisi, uydu verilerini cm (alt inç) seviyelerine kadar düzeltebilir ve her iki yöntem de resimde görülen (üst düzey Septentrio WingtraOne PPK) modülü gibi yerleşik bir alıcıya bağlıdır, ancak temel farklılıkları güvenilirliği içerir ve dikkate değer.

Daha güvenilir olduğu için, PPK genellikle başarısız olan RTK için bir yedek olarak önerilir. Öyleyse neden ilk etapta RTK kullanıyorsunuz?

Aşağıdaki artılar ve eksiler net bir cevap sunar ve projeleriniz için neyin en iyi olduğuna karar vermenize yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

RTK Artıları

Uçuştan hemen sonra düzeltme tamamlandı

Uçağın gerçek zamanlı, yüksek doğrulukta konumunu sunar

Bir anket boyunca bağlantıların tamamı sabitse GCP ihtiyacını ortadan kaldırır

RTK Eksileri

Görevin başarısı birkaç teknolojiye bağlıdır, bu nedenle arızaya daha yatkındır, yani GNSS baz istasyonu (kablo, bluetooth vb. Aracılığıyla) veya VRS'yi destekleyen CORS ağı (mobil ağ üzerinden) drone yer istasyonuna sabit bağlantı gerektirir, ve sonra drone'a telemetri bağlantısı aracılığıyla

Kısa süreli kilit kaybı, yeniden başlatma için uzun süreye ve daha fazla veri kaybına eşittir

Telemetri aralığının ötesinde görevler, örneğin genişletilmiş görsel görüş hattı (EVLOS) veya görsel görüş hattının ötesinde (BVLOS) imkansızdır

Uçuş sonrası düzeltme verisi yok, yani uçuş alanı sinyal gücüyle sınırlı

Baz istasyonu konumundaki herhangi bir hata uçuştan sonra düzeltilmelidir, bu da gerçek zamanlı avantajı azaltır

PPK Artıları

GNSS baz istasyonunuzun bir drone yer istasyonuna bağlanmasına gerek yoktur

Herhangi bir CORS, bir GNSS baz istasyonu yerine, VRS ile veya VRS olmadan kullanılabilir

Çok daha basit kurulum - sürekli çalışan çok sayıda telemetri bağlantısına gerek yok

Telemetri aralığının ötesinde görevler, örneğin genişletilmiş görsel görüş hattı (EVLOS) veya görsel görüş hattının ötesinde (BVLOS) mümkündür

Bazı kaynaklar, PPK'nın daha doğru olduğunu söylüyor çünkü verileri, herhangi bir boşluk etrafında bunları düzeltmek için ileri ve geri işlem yapmak için kullanabilirsiniz.

GCP ihtiyacını ortadan kaldırır

PPK Eksileri

Düzeltme uçuştan sonra gerçekleşir

Neden bir PPK drone öneriyoruz?

Sonunda, verileri indiğiniz anda düzelttiğiniz için RTK zamandan tasarruf ediyor gibi görünebilir, ancak çalışmaya bağlı olduğu bağlantılar göz önüne alındığında, bazen başarısız olmaya mahkumdur. PPK, kararsız telemetri bağlantılarını kaldırarak daha kolay kurulum ve daha sağlam veri toplama sunar. İşlem sonrası işlem süresi, RTK veri bağlantılarının başarısız olması durumunda uçuşları yeniden çalıştırmak için gereken süreye kıyasla küçüktür, ki bu da yapmaya yatkındır.

RTK SİSTEM ÜZERİNE ÖRNEK

Emlid, tam özellikli bir çok bantlı RTK alıcısı olan Reach RS2'yi daha önceki aylarda duyurmuştu. Recah RS2  Tüm özellikleri, iOS ve Android için bir anket uygulamasıyla birlikte kullanıma hazır.
Reach RS2, GPS, GLONASS ve BeiDou'da L1 / L2 bantlarını ve Galileo'da L1 / L5'i izler ve saniyeler içinde sabit bir çözüm elde eder. Ölçme, haritalama ve navigasyon için santimetre düzeyinde hassasiyete ulaşır ve zorlu koşullarda bile sağlam performansı korur. RTK modunda 60 km'ye ve PPK modunda 100 km'ye kadar olan mesafelerde santimetre doğruluğu elde edilebilir.
Veri kaydederken 22 saate kadar otonom çalışma ve soğuk havada bile 3G gezici olarak 16 saate kadar çalışma - artık yanınızda yedek pil taşımanıza gerek yok. Reach RS2, bir USB duvar şarj cihazından veya USB-C üzerinden bir güç bankasından şarj edebilir.
Reach RS2, dünya çapında binlerce koordinat sistemini destekleyen, iOS ve Android için ReachView adlı ücretsiz bir uygulama ile birlikte gelir. ReachView ile kullanıcılar Reach alıcılarını tam olarak yapılandırabilir, RINEX veri günlük kaydını etkinleştirebilir ve RTK'da anket yapabilir.
Reach RS2 ayrıca, 2G geri çekilme ve küresel kapsama alanına sahip, enerji açısından verimli bir 3.5G HSPA modeme sahiptir. Bir akıllı telefondaki internet bağlantısına güvenmeksizin NTRIP üzerinden bağımsız olarak düzeltmelere erişilebilir veya yayınlanabilir.
RTK Drone üssü. Reach RS2, DJI Phantom 4 gibi bir RTK drone kullanılarak drone haritalama için bir baz istasyonu olarak kullanılabilir.
Emlid tarafından sunulan yeni bir hizmet, düzeltmeleri internet üzerinden alıcılar arasında geçirmenin ücretsiz bir yolu olan Emlid Caster'dır. Emlid Caster, herhangi bir NTRIP özellikli cihazla çalışır.
DJI Phantom 4 RTK ile Drone Haritalama için RS2'ye ulaşın
Emlid ekibi, DJI Phantom 4 RTK'yı Reach RS2 ile baz istasyonu olarak test etti. Phantom 4 RTK, NTRIP üzerinden Reach RS2'den tüm düzeltmeleri alır ve sahada anında ve güvenilir düzeltmeler alır.
Artık RTK ve PPK için baz istasyonu görevi gören Reach RS2 ile Phantom 4 RTK ile RTK haritalamanın avantajlarından tam olarak yararlanabilirsiniz.

RTK haritalama durumunda, fotoğrafların hassas coğrafi referansı gerçek zamanlı olarak gerçekleşir. DJI RTK drone, baz istasyonundan NTRIP tekerleği ile uçuş sırasında düzeltmeler almalıdır. Bu gereksinim, Reach RS2'yi uçuş görevi için kapsamlı hale getirir.
Bu pakete nasıl başlayacağınızla ilgili tüm bilgileri sizin için bir araya getirdik. Bu iş akışını Phantom 4 RTK ile test ettik, ancak aynı zamanda DJI'nin RTK özellikli herhangi bir drone ile de çalışacak

REACH RS2

Santimetre hassasiyetli çok bantlı RTK GNSS alıcısı
Ölçme, haritalama ve navigasyon için.
Bir mobil uygulama ile birlikte gelir

Temel 100 km'ye kadar
Güncelleme hızı 10 Hz

Saniyeler içinde bir düzeltme alır
Reach RS2 sadece saniyeler içinde sabit bir çözüme kavuşur ve zorlu koşullarda bile sağlam performansı korur. RTK'da 60 km'ye ve PPK modunda 100 km'ye kadar olan mesafelerde santimetre doğruluğu elde edilebilir.

GPS, GLONASS, BeiDou,
Galileo ve QZSS

L1OF, L2OF, L1C / A, L2C,
E1B / C, E5b, B1I B2I

PPP
desteği
RINEX ham veri günlükleri PPP hizmetleriyle uyumludur, böylece artık Dünya'nın herhangi bir yerinde santimetre hassasiyetinde sonuçlar alabilirsiniz. RINEX dosyalarını çevrimiçi bir hizmette işleyin ve mutlak doğrulukla konum elde edin.


Yerleşik
3.5G modem
Reach RS2, 2G geri çekilme ve küresel kapsama alanına sahip, enerji açısından verimli bir 3.5G HSPA modeme sahiptir. Artık düzeltmelere telefonunuzdaki İnternet bağlantısına güvenmeksizin NTRIP üzerinden bağımsız olarak erişilebilir veya yayınlanabilir.


1 şarjla 22 saat
Veri kaydederken 22 saate kadar otonom çalışma ve soğuk havada bile 3G gezici olarak 16 saate kadar çalışma - artık yanınızda yedek pil taşımanıza gerek yok. Reach RS2, bir USB duvar şarj cihazından veya USB-C üzerinden bir güç bankasından şarj edebilir.

DJI Phantom 4 RTK ile Drone Haritalama için RS2'ye ulaşın
24 Kasım 2020
Drone Haritalama , Haberler , Anastasiia Iurinova tarafından RS2'ye ulaşın

Emlid ekibi, DJI Phantom 4 RTK'yı Reach RS2 ile baz istasyonu olarak test etti. Phantom 4 RTK, NTRIP üzerinden Reach RS2'den tüm düzeltmeleri alır ve sahada anında ve güvenilir düzeltmeler alır.

Yer Ölçümü
Reachview ile
Hem Android hem de iOS için mevcut olan en kullanıcı dostu veri toplama yazılımı. ReachView ile noktaları toplayabilir ve belirleyebilir ve Reach alıcılarının bir baz istasyonu kurma, RINEX verilerini kaydetme ve NMEA çıkışını yapılandırma gibi tüm özelliklerini kontrol edebilirsiniz.

LoRa radyo
868/915 MHz

Frekans aralığı

8 km'ye kadar

Sadece 100mW'de

% 300 daha fazla menzil

Aynı güçteki FSK radyoları ile karşılaştırıldığında

LoRa Yayılı Spektrum modülasyonu, aynı güç çıkışına sahip geleneksel FSK telsizlerine kıyasla 4 kata kadar daha uzun mesafelerde çalışabilir. Bu, Reach RS2'ye pil ömründen ödün vermeden güçlü radyo performansı sağlar. LoRa radyo, İnternet üzerinden sağlanan düzeltmeler mevcut olmadığında gezgini üsse bağlamak için kullanılır.

Teknik Özellikler
RS2 Veri Sayfası 627 kb'ye ulaşın
Mekanik

Boyutlar126x126x142 mm
Ağırlık950 g
İşletim tº-20… + 65ºC
Giriş korumasıIP67 (su ve toz)
Elektriksel

Özerklik3.5G RTK gezici olarak 16 saat,
22 saat günlük kaydı
BataryaLiFePO4 6400 mAh, 6,4 V
Harici güç girişi6–40 V
DoluyorUSB Tip-C 5 V, 2 A
SertifikasyonFCC, CE
Konumlandırma

StatikH: 4 mm + 0,5 ppm
D: 8 mm + 1 ppm
PPKH: 5 mm + 0,5 ppm
D: 10 mm + 1 ppm
RTKH: 7 mm + 1 ppm
D: 14 mm + 1 ppm
Yakınsama zamanıTipik olarak ~ 5 s
Bağlantı

LoRa radyo
Frekans aralığı868/915 MHz
Güç0.1 W
Mesafe8 km'ye kadar
3.5G modem
BölgelerKüresel
BantlarDört bant, 850/1900,
900/1800 MHz
SIM kartNano SIM
Kablosuz internet802.11b / g / n
Bluetooth4.0 / 2.1 EDR
PortlarRS-232, USB Tip-C
Veri

DüzeltmelerNTRIP, VRS, RTCM3
Pozisyon çıkışıNMEA, LLH / XYZ
Veri kaydı
10 Hz'ye kadar güncelleme hızına sahip olaylarla RINEX
Dahili depolama
1 Hz'de 16 GB 160+ günlük kayıt
GNSS

Sinyal izlendiGPS / QZSS L1C / A, L2C
GLONASS L1OF, L2OF
BeiDou B1I, B2I
Galileo E1-B / C, E5b
Kanal Sayısı184
Ücretleri güncelle10 Hz GNSS
IMU9DOF

Phantom 4 RTK, Reach RS2'den düzeltmeler alıyor
Phantom 4 RTK, Reach RS2'den düzeltmeler alıyor
Artık RTK ve PPK için baz istasyonu görevi gören Reach RS2 ile Phantom 4 RTK ile RTK haritalamanın avantajlarından tam olarak yararlanabilirsiniz.

RTK haritalama durumunda, fotoğrafların hassas coğrafi referansı gerçek zamanlı olarak gerçekleşir. DJI RTK drone, baz istasyonundan NTRIP tekerleği ile uçuş sırasında düzeltmeler almalıdır. Bu gereksinim, Reach RS2'yi uçuş görevi için kapsamlı hale getirir.

Bu pakete nasıl başlayacağınızla ilgili tüm bilgileri sizin için bir araya getirdik. Bu iş akışını Phantom 4 RTK ile test ettik, ancak aynı zamanda DJI'nin RTK özellikli herhangi bir drone ile de çalışacak. Belgelerimizde Phantom 4 RTK ve Reach RS2'yi entegre etme hakkındaki ayrıntılı kılavuza göz atın !

Dilerseniz ürünü resmi internet sitesinden alabilirsiniz.

link: Reach RS2 RTK Modülü almak için https://emlid.com/reachrs2/

Yorum Yaz