Balıkesir imar planları yıl sonununa kadar imzalanabilir.

Balıkesir imar planları yıl sonununa kadar imzalanabilir.
Balıkesir 1/5000 Nazım İmar Planları'ndan haber geldi

Uzun süredir imzalanması beklenen Balıkesir 1/5000 Nazım İmar Planları'ndan haber geldi. İmar Planları en geç 2021 sonuna kadar imzalanabilir.

haber arası detay

 

AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı Sözcüsü Murat Tuna, İlçe Yönetim Kurulu adına yazılı bir basın açıklaması yaparak, uzun süredir üzerinde çalışılan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları konusunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemelerini tamamlamak üzere olduğunu ifade etti.


Murat Tuna tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz, ilçemize verdiği değeri ve önemi, yaptığı çalışmalarıyla bir kez daha ifade etti. Uzun zamandır beklenen 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları konusunda, Büyükşehir Belediyemizin yoğun çabaları sonuç verdi ve artık son aşamaya gelindi. Büyükşehir Belediyemiz, en geç yıl sonuna kadar 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları’nı Edremit’e teslim edeceği müjdesini iletti ve bu müjdeyi kamuoyu ile paylaşıyoruz. 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları çalışmaları tamamlandığında Edremit halkının beklentileri karşılanmış olacaktır. Sayın Başkanımız Yücel Yılmaz, göreve geldiği günden bu güne Edremit’i her konuda destekliyor ve Körfez bölgemize verdiği önemi icraatlarıyla gözler önüne seriyor. Edremit halkı da, Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin bölgemizde yaptığı yatırımları görüp takdirle karşılıyor” denildi.


Açıklamanın devamında, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Edremit’te gerçekleştirdiği ve yapımı devam eden bazı önemli yatırımlar dile getirildi. AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı Sözcüsü Murat Tuna, “Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin yatırımları, körfez halkımız tarafından yerinde görülüyor ve hem halkın hem de başkanımız Yücel Yılmaz’ın göğsünü kabartıyor. Edremit Şehirler Arası Otobüs Terminali, Büyükşehir belediyemiz tarafından aynı yerinde yenilenmeye başlandı ve yakın zamanda modern bir görünüme kavuşacaktır. Yapımına yaklaşık bir ay önce başlanan Edremit Organize Sanayi’den Havuzlu Site’ye kadar ulaşım sağlayan 5 Çınarlar Yolu 30 yıldır düzensiz ve kötü durumdaydı. Halkımız o yolu kullanmaktan imtina ediyordu. Büyükşehir Belediyemiz, çok kısa sürede yolu sıcak asfalt ile kapladı ve kullanımı rahat bir hale getirip trafiğe açtı. Bu sayede, Edremit ile Havuzlu Site arasındaki trafik önemli ölçüde rahatladı. Yine Büyükşehir Belediyemiz, Eski Turban Tesisleri’nden Güre sınırına kadar halkın rahat nefes alması amacıyla bir prestij projesi gerçekleştirdi. Yeni Kordon Projesi sayesinde, ilçemize gelen misafirlerimiz ve ilçe halkımız, araç trafiğine maruz kalmadan, deniz kenarından ailesiyle rahatça yürüyüş yapabilir hale geldi. Kordon Projemiz ilçemize hayırlı olsun. Pandemi döneminde 2020 Mart ayından bu güne, meslek odaları ve muhtarlıklar aracılığıyla son kısıtlama ve kapanma zamanına kadar her türlü sosyal yardımları büyük bir içtenlikle ve çabayla ihtiyaç sahiplerine kapı kapı dolaşarak yerine getirmiştir” dedi.

Bakanlık Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği Geçerli Olacak Diyor.

Çevre ve şehircilik Bakanlığı, Balıkesir - Çanakkale planlama bölgesi için yeni karar aldı; açıklama şöyle; Bakanlığımızca onaylanan çevre düzeni planlarında kırsal yerleşme alanları şematik olarak gösterilmekte ve kırsal yerleşme alanlarında, koruma ve gelişim ilkelerine uygun imar planlarının hazırlanması esas olup kırsal yerleşmelerinbyerleşik alanlarında uygulama imar planları yapılıncaya kadar çevre düzeni planlarında kırsal yerleşme alanları için verilmiş olan yapılanma koşulları çerçevesinde iş ve işlemler yürütülmektedir. 

Bu bağlamda, kırsal yerleşme alanlarında alt ölçekte yapılan çalışmaların yönlendirilmesi, 3194 sayılı İmar Kanunu ile Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde (BEŞİNCİ BÖLÜM - Belediye Mücavir Alan Sınırları Dışında Planı Bulunmayan Köy ve Mezraların Yerleşik Alanlarında Uygulanacak Esaslar) kırsal yerleşme alanları için verilmiş olan yapılanma koşulları ile çevre düzeni planı kararları arasında uygulamalarda bütünlüğün sağlanması ve imar planları yapılıncaya kadar yapılanma koşullarının Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği doğrultusunda yürütülmesinin sağlanması amacıyla; 


Balıkesir Çanakkale Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı “8.2- KIRSAL YERLEŞİK ALANLAR” başlığı altında yer alan “8.2.4 BU ALANLARDA, KONUT, TARIM VE HAYVANCILIK AMAÇLI YAPILARA İLİŞKİN UYGULAMALAR, BU PLAN İLE VERİLMİŞ OLAN YAPILANMA KOŞULLARINI AŞMAMAK KAYDIYLA, 3194 SAYILI İMAR KANUNU’NA BAĞLI “PLANSIZ ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ”NİN 5. BÖLÜMÜNDE BELİRTİLEN ESASLARA GÖRE YAPILIR.” hükmünün, “8.2.4. BU ALANLARDA, KONUT, TARIM VE HAYVANCILIK AMAÇLI YAPILARA İLİŞKİN UYGULAMALAR, 3194 SAYILI İMAR KANUNU’NA BAĞLI “PLANSIZ ALANLAR İMAR YÖNETMELİĞİ”NİN 5. BÖLÜMÜNDE BELİRTİLEN ESASLARA GÖRE YAPILIR.” şeklinde değiştirilmesine 

 

Ekoturizm Nedir? Ülkemizde Ekoturizm üzerine nerelerde yatırım yapılabilir? Ekoturizmin Agro - çiftlik Turizminden farkı nedir? 
Ekoturizm; " Doğal çevreye zarar vermeden, çevreci anlayışla turizm faliyetlerini sürdürmektir diyebiliriz. Ülkemizde ekoturizm temel amacı; doğal güzelliklerden faydalanmak, bunu yaparken çevreci yapılar inşa etmek, ve aynı zamanda yerel halkı, yani kırsal kesimi kalkındırmak olarak nitelendirebilir.  Aynı zamanda kıyılarda sıkışan turizm sezonunu 12 aya yayararak, iç ve dış turizmden yıl boyu faydalanmak olarak hedeflenmiştir. Ülkemizde Ormanlık alanlarda 130 noktada ekoturizm odakları yeralmaktadır. Ekoturizm ülkemizin 7 bölgesinde yapılabilir. Ekoturizm amaçlı tesis yapmak imar yönetmeliğine bağlıdır. Planlı ve plansız alanlar imar yönetmeliğine uygun uygulamalı imar planı hazırlanmaktadır.
Ekoturizm Tesisi yapmak, Ekoturizm Belgesi almak ve turistik pansiyon, apart otel, bongolow tarzı turistik konaklama yapmak için hangi aşamalardan geçmek gerekmektidir.
Agro Turizm ( Çiftlik Turizmi )
Agroturizm; tarım faaliyetlerini deneyimlemek amacıyla gerçekleştirilen rekreatif eylemleri içeren, tarımsal kaynakların sürdürülebilirlik ilkesiyle turistik amaçlarla kullanılmasını ifade etmektedir. Söz konusu turizm türü özellikle kırsal kalkınma açısından gelir elde etme noktasında önemli bir faaliyettir. Kırsal çevreyle, tarımsal faaliyetlerle bağlantılı bir çiftlikte, kampta veya pansiyonda konaklama, eğitsel gezi, yeme-içme, rasyonel faaliyetler ve çiftlikte ürün ve el sanatlarının satılmasıyla ilişkili faaliyetler bütünü olarak tanımlamaktadır. 

Turizm koruma ve gelişim bölgeleri, Turizm Merkezleri; Turizm gelişim alt belgesi, Turizm işletmesi
Turizm tesisi, Turizm Belgesi, Turizm yatırımı belgesi, her ölçekte plan gibi terimlerin anlamını bulabilirsiniz.
Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri
Tarihî ve kültürel değerlerin yoğun olarak yer aldığı ve/veya turizm potansiyelinin yüksek olduğu yöreleri korumak, kullanmak, sektörel kalkınmayı ve plânlı gelişimi sağlamak amacıyla değerlendirmek üzere sınırları Bakanlığımızın önerisi ve Cumhurbaşkanı onayı ile ilân edilen bölgelerdir.
Turizm Merkezleri
Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri içinde veya dışında, öncelikle geliştirilmesi öngörülen; yeri, mevkii ve sınırları Bakanlığımızın önerisi ve Cumhurbaşkanı onayı ile ilân edilen, turizm hareketleri ve faaliyetleri yönünden önem taşıyan yerleri veya bölümlerini ifade etmektedir.
Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Alt Bölgesi
1/25.000 veya daha alt ölçekli plân ile belirlenen, içinde turizm türleri ile kültür, eğitim, eğlence, ticaret, konut ve her türlü teknik ve sosyal alt yapı alanlarından bir veya daha fazlasını kapsayan, kendi içinde alt alanlara ayrıştırılabilen arazilerdir.
Turizm işletmesi
Türk veya yabancı uyruklu, gerçek veya tüzel kişilerce, birlikte veya ayrı ayrı gerçekleştirilen ve turizm tesislerinde faaliyet gösteren ticari işletmelerdir.
Turizm tesisi
Turizm yatırımı kapsamında bulunan veya turizm işletmesi faaliyetinin yapıldığı tesisler ve bunların ayrıntıları ile tamamlayıcı unsurlarıdır.
Turizm belgesi
Turizm yatırımı belgesi, ana turizm yatırımı belgesi, turizm işletmesi belgesi veya kısmi turizm işletmesi belgesini ifade eder.
Turizm yatırımı belgesi : Yönetmelikle nitelikleri belirtilen tesis için Bakanlığımızca yatırım aşamasında verilen belge.
Turizm işletmesi belgesi: Yönetmelikle nitelikleri belirtilen tesis için Bakanlığımızca işletme aşamasında verilen belge.

Kısmi turizm işletmesi belgesi: Yönetmelikle nitelikleri belirtilen faaliyeti gösteren, tür ve sınıfının gerektirdiği zorunlu üniteleri yapılmış tesis için, yapılacak olan diğer üniteleri yatırım kapsamında tutularak Bakanlığımızca verilen belge.
İmar Planları
Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ve Turizm Merkezlerinde turizm sektörünün ekolojik ve ekonomik verimliliği ve sürdürülebilir turizm ilkesi doğrultusunda kültür ve turizme dönük kullanımların ağırlıklı olduğu bölgelerdeki koruma ve gelişmeyi sağlamak, kısa ve uzun dönemli ilke ve hedefler ile mekansal stratejileri belirlemek üzere hazırlanan bu Yönetmelikte tanımlanan çeşitli ölçeklerde fiziksel planlardır.
Turizm Yatırımın Türleri
Asli Konaklama Tesisleri
Oteller
Moteller
Tatil Köyleri
Pansiyonlar
Kampingler
Apart Oteller
Hosteller
Yeme - İçme ve Eğlence Tesisleri
Lokantalar
Kafeteryalar (Müstakilen belgelendirilememektedir)
Eğlence Yerleri (Müstakilen belgelendirilememektedir)
Sağlık ve Spor Tesisleri
Termal Turizmi Tesisleri
Termal Konaklama Tesisleri
Termal Kür Tesisleri
Sağlıklı Yaşam Tesisleri
Yüzme Havuzları
Spor Tesisleri
Golf Tesisleri
Kongre ve Sergi Merkezleri
Rekreasyon Tesisleri
Eğlence Merkezleri
Temalı Parklar
Günübirlik Tesisleri
Kış Sporları ve Kayak Merkezleri Mekanik Tesisleri
Kırsal Turizm Tesisleri    Çiftlik Evi-Köy Evi
Yayla Evi
Dağ Evi
Özel Tesisler
Özel Tesisler (Tescilli Kültür Varlığı niteliğindeki yapılarda gerçekleştirilenler
dışındaki özel tesislere Turizm Yatırımı Belgesi verilmez)
Butik Oteller
Bileşik Tesisler
Turizm Kentleri
Turizm Kompleksleri
Tatil Merkezleri
Zincir Tesisler
Personel Eğitim Tesisleri
Diğer Tesisler    Mola Noktaları
Yüzer Tesisler
Tatil Siteleri ve Villaları
    B Tipi Tatil Siteleri
    A Tipi Tatil Siteleri (Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde veya  Turizm Merkezleri içinde yer almayan tatil sitelerine Turizm Yatırımı Belgesi verilmez.) Yat Turizmi Tesisleri (Yat Turizmi Kapsamında)    * Yat Yatırımı ve İşletmeciliği * Yat Limanları Yatırımı ve İşletmeciliği


EKOTURİZM PROJELERİNİZ İÇİN BİZİMLE İLEŞİME GEÇİP BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.

0 544 608 84 80

Tüm Ekoturizm Haberlerini okumak ve Tüm Türkiye nerelerde ekoturizm projesi yapılabilir öğrenmek için bu linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz. Link; haritahaber.com/ekoturizmhaberleri

Yorumlar
Melih güçlü

yıl sonu olayı patladı sanırım ,sasırdıkmı biz degil,ya siz ? editor Kardes zaten yayınlamazsınız bari siz okuyun

Melih güçlü

20 Aralık 2021 11:09

Yorum Yaz