BAYOSB’de GES yapımı başladı

BAYOSB’de GES yapımı başladı
BAYOSB’nin yeni yıl hediyesi GES olacak 
BAYOSB’de GES yapımı başladı

Yeşil OSB kapsamında yenilenebilir enerji yatırımlarını sürdüren Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi, Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin yapımına da başladı.  Önceki ay GES sözleşmesinin imzalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda atan BAYOSB’de ihaleyi kazanan Power Elektronik ve Power Solar Elektronik Üretim Ortak Girişimi, panellerin kurulacağı alanda inşaat çalışmalarına başladı. 

haber arası detay


Dünya Bankası projesi kapsamında ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde GES’in yapımına başladıklarını söyleyen BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, yıl sonuna kadar GES’i tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. 
Yeşil OSB olmanın olmazsa olmazı olan GES’in inşasına başlamanın bu yolda atılan en önemli adımlardan olduğuna dikkat çeken BAYOSB Başkanı Telseren, “Dünya Bankası destekli GES, 1.6 MW gücünde olacak. Hem OSB’nin enerji ihtiyacını karşılayacağız hem de bölgeye kurulacak olan elektrikli araç hızlı şarj istasyonunun enerjisini bu GES’den sağlayacağız” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde yapımına başlanan GES’in sözleşmede teslim süresinin altı ay olduğunu vurgulayan Telseren, “İhaleyi alan firmamızla yaptığımız görüşmelerde yılbaşına kadar GES’ teslim edebileceklerini vurguluyorlar. Bölgemiz için bu tesis yeni yıl hediyesi olacak. AB Yeşil Mutabakatı kapsamında yenilenebilir enerji yatırımları konusunda bölge firmalarımıza da her türlü desteği veriyoruz” diye konuştu.


Yorum Yaz