Havran Kocadağ da satılık Eko Turizm arazisi

Havran Kocadağ da satılık  Eko Turizm arazisi
Havran ekoturizm odak noktalarından biridir.
Havran Kocadağ da satılık Eko Turizm arazisi

Balıkesir ilinin Havran ilçesi 2040 projeksiyonu ekoturizm projesi açısından öngörülen noktalar Şöyledir; Fazlıca, Kalabak, Tepeoba, Karalar, Kocadağ, Sarnıç, Köylüce sınırları içinde kalan noktalarda Ekoturizm, Agro Turizm, Tarımsal Turizm, Yöresel Ürünler, Bungalow Evler Projesi, Ekolojik Köyler, Ekoturizm Rotaları, Apart Oteller, Aile pansiyonculuğu, Ekoturizm konut projeleri  vb gibi bir çok alternatif turizm faaliyetleri yapılabilmektedir.

haber arası detay

Havran köyleri Ekoturizm yatırımları açısında geleceği en parlak yerlerden biridir. Havran Ekoturizm, Agro Turizmi, Tarımsal Turizm, Gastronomi Turizmi vb. gibi alternatif turizim faliyetleri açasından en önemli merkezde yeralmaktadır.

Türkiye tüm iller dahil olmak üzere arazilerinizi arsa karşılığı imara açıyoruz. Arazi sahiplerinden hiçbir ücret talep etmiyoruz. Arsa payı oranını arazinin konumu ve değeri üzerinden belirliyoruz.  Ayrıntılı bilgi için iletişime geçebilirsiniz. Beytullah Yılmaz - 0 544 608 84 80 

65 ADET 77 M2 TABAN ALAN EKOTURİZM AMAÇLI VİLA PROJESİ

Balıkesir ili Havran ilçesi Kocadağ mahallesi 125 ada 48 parselde toplam 53.348,54 m2 alanda %10 Ekoturizm Konut imarı ile 65 adet , 77 m2 taban alanlı ekoturizm arazimiz satılıktır. Ekoturizm arazimizin imar izinleri alınmamış olup, proje ile birlikte imar masrafları alıcı kişiye aittir. 65 kişi üzerine kat irtifakı kurulduğunda , tapuda ekoturizm konutu olarak yazacaktır.

65 adet Ekoturizm imarlı arazimizde inşaat firması veya kooperatif üzerinden 65 kişiye kat irtifakı kurarak, kat irtifak tapularını verebilirsiniz. Kırsal Turizm destekleme kurumundan genç girişimcilere % 70 kadar hibe verilmektedir. Ayrıca kalkınma ajanslarından kırsal turizm yani ekoturizm teşvikleri alabilirsiniz.

EKOTURİZM YAPILAŞMA PLAN NOTLARI

Alt ölçek planların yapılması şartı ile; Ekoturizm niteliğinde kullanımlar; Kırsal Turizm Tesisleri, Butik Oteller
Sağlıklı yaşam tesisleri, golf tesisleri, spor tesisleri, günübirlik tesisler, doğal ürünlere yönelik atölyeler, kamping, trakking, doğa yürüyüşü vb. turizme yönelik kullanımlar ile sosyal ve teknik altyapı kullanımları yeralabilmektedir.

Ekoturizmin temel amaçlarından biri de; Turizm sezonun 12 aya yayılması ve turizm çeşitliliği sağlamaktır. Aynı zamanda alternatif turizm olarak ülkemizde yapılmaktadır. Ekoturizm ile bölge 12 ay turist çekme şansına sahip olacaktır. 

“EKOTURİZM/KIRSAL TURİZM TESİS ALANI (EKOTURİZM ALANI) OLARAK BELİRLENEN ALANDA TURİZME DÖNÜK EKOLOJİK YAPI İLE BÜTÜNLEŞİK OTELLER, PANSİYONLAR, KONUTLAR (ÇİFTLİK EVİ, DAĞ EVİ VB.), GÜNÜBİRLİK TESİSLER, SAĞLIKLI YAŞAM TESİSLERİ, SPOR TESİSLERİ İLE SATIŞ ÜNİTELERİ VE GEREKLİ SOSYAL DONATI ALANLARI YER ALABİLİR. EKOTURİZM ALANI OLARAK TANIMLI ALANDA; TURİZM TESİSLERİNİN NİTELİKLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİĞİN KIRSAL TURİZM TESİSLERİ BAŞLIKLI 6.BÖLÜMÜNÜN 35.MADDESİNDE BELİRTİLEN HUSUSLARA UYULACAKTIR.
EKOTURİZM ALANINDA TARIMSAL ÜRETİM, GEZİ, DİNLENME, SPOR GİBİ ORTAK AKTİVİTELER İÇİN ALANLAR AYRILACAKTIR. EKOTURİZM ALANI TEK BİR İMAR PARSELİ OLUŞTURULARAK TESİS
EDİLECEKTİR, BU ALANDA İFRAZ YAPILAMAZ.”

“EKOTURİZM/KIRSAL TURİZM TESİS ALANI (EKOTURİZM ALANI)’NDA YAPILACAK YAPILARDA DOĞAL YAPININ KORUNMASI ESAS OLUP BU AMAÇLA YAPILARDA KERPİÇ, TAŞ VEYA AHŞAP GİBİ DOĞAL YAPI MALZEMELERİ KULLANILACAKTIR. AYRICA YAPILARIN TASARIMINDA YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYULACAKTIR.

YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERİ BELİRLEMEYE VE YAPI PROJELERİNİN YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERİNE UYGUN OLUP OLMADIĞINA KARAR VERMEYE İLGİLİ İDARESİ YETKİLİDİR.”

“EKOTURİZM/KIRSAL TURİZM TESİS ALANINDA YAPILAŞMA KOŞULLARI; E:0,10, YENÇOK:7,50 METRE (2 KAT) VE YAPI YAKLAŞMA MESAFELERİ TAŞIT YOLUNDAN 10 METRE, DİĞER CEPHELERDEN 5 METRE’DİR.
TURİZM TESİSLERİNİN NİTELİKLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİĞİN KIRSAL TURİZM TESİSLERİ BAŞLIKLI 6.BÖLÜMÜNÜN 35.MADDESİNDE BELİRTİLEN KULLANIM KOŞULLARINI SAĞLAMAK KAYDIYLA EN AZ 5 KONAKLAMA BİRİMİ İÇEREN TEK YAPI YAPILMASI HALİNDE İKİ KATA KADAR, YAPILARIN BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ TEK ODALI YAPILMASI HALİNDE HER BİRİNİN TABAN ALANI 40 M²’İ GEÇMEYEN TEK KATLI YENÇOK=3.5 METRE (1 KAT), ASMA KAT YAPILMASI HALİNDE YENÇOK=4.5 METRE (1 KAT) YAPILABİLİR.

İDARİ BİNA, ANA BİNA VE EN AZ 5 KONAKLAMA BİRİMİ İÇEREN TEK YAPI YAPILMASI HALİNDE İNŞAAT TABAN ALANI, EMSALE ESAS TOPLAM İNŞAAT ALANININ %30’UNU GEÇEMEZ. EKOTURİZM ALANINDA YAPILACAK YAPILAR ARASI MESAFE MİNİMUM 10 METRE OLACAKTIR.”

İletişim : Beytullah Yılmaz - 0 544 608 84 80

 

Ekoturizm konut amaçlı 1. parsel toplam 5346.46 m2 dir. Emsal 0,10 hmax: 7,5 m dir. Toplam villa sayısı 7 adettir. villa taban alanı 76.40 m2 dir. İnşaat firması ve kooperatif üzerinden kat irtifakı kurulup, tapularda ekoturizm amaçlı konut yazacaktır.

Ekoturizm konut amaçlı 2. parsel toplam 5346.46 m2 dir. Emsal 0,10 hmax: 7,5 m dir. Toplam villa sayısı 7 adettir. villa taban alanı 76.40 m2 dir. İnşaat firması ve kooperatif üzerinden kat irtifakı kurulup, tapularda ekoturizm amaçlı konut yazacaktır.

 

Ekoturizm konut amaçlı 3. parsel toplam 5346.46 m2 dir. Emsal 0,10 hmax: 7,5 m dir. Toplam villa sayısı 7 adettir. villa taban alanı 76.40 m2 dir. İnşaat firması ve kooperatif üzerinden kat irtifakı kurulup, tapularda ekoturizm amaçlı konut yazacaktır.

Ekoturizm konut amaçlı 4. parsel toplam 5392.81 m2 dir. Emsal 0,10 hmax: 7,5 m dir. Toplam villa sayısı 7 adettir. villa taban alanı 77 m2 dir. İnşaat firması ve kooperatif üzerinden kat irtifakı kurulup, tapularda ekoturizm amaçlı konut yazacaktır.

 

Ekoturizm konut amaçlı 5. parsel toplam 5346.46 m2 dir. Emsal 0,10 hmax: 7,5 m dir. Toplam villa sayısı 7 adettir. villa taban alanı 76.40 m2 dir. İnşaat firması ve kooperatif üzerinden kat irtifakı kurulup, tapularda ekoturizm amaçlı konut yazacaktır.

 

Ekoturizm konut amaçlı 6. parsel toplam 6955.46 m2 dir. Emsal 0,10 hmax: 7,5 m dir. Toplam villa sayısı 9 adettir. villa taban alanı 77.20 m2 dir. İnşaat firması ve kooperatif üzerinden kat irtifakı kurulup, tapularda ekoturizm amaçlı konut yazacaktır.

Ekoturizm konut amaçlı 7. parsel toplam 5406.68 m2 dir. Emsal 0,10 hmax: 7,5 m dir. Toplam villa sayısı 7 adettir. villa taban alanı 77.23 m2 dir. İnşaat firması ve kooperatif üzerinden kat irtifakı kurulup, tapularda ekoturizm amaçlı konut yazacaktır.

 

Ekoturizm konut amaçlı 8. parsel toplam 5406.68 m2 dir. Emsal 0,10 hmax: 7,5 m dir. Toplam villa sayısı 7 adettir. villa taban alanı 77.23 m2 dir. İnşaat firması ve kooperatif üzerinden kat irtifakı kurulup, tapularda ekoturizm amaçlı konut yazacaktır.

Ekoturizm konut amaçlı 9. parsel toplam 5406.68 m2 dir. Emsal 0,10 hmax: 7,5 m dir. Toplam villa sayısı 7 adettir. villa taban alanı 77.23 m2 dir. İnşaat firması ve kooperatif üzerinden kat irtifakı kurulup, tapularda ekoturizm amaçlı konut yazacaktır.

Ekoturizm konutları google harita üzerinde gösterimi

Ekoturizm Arazisinin görünümü

Ekoturizm arazisinin görünümü

Ekoturizm villa projesinin google earth üzerindeki konumu

 

9 Aralık 2022 tarihi itibari ile ekoturizm / kırsal turizm şartları değişti. 1 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 102. maddesi uyarınca Bakanlık Makamı’nın Olur’u ile 19.12.2022 tarihinde onaylandı. 31 Aralık tarihine kadar tüm Türkiye planlama bölgesinin aşağıdaki şartlara uygun olarak Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yeniden düzenlenmesi bekleniyor.

 

Ayrıntılı bilgi ilçin arayabilirsiniz; Beytulah Yılmaz 0 544 608 84 80

Kırşehir-Nevşehir-Niğde-Aksaray Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın “8.15.5 Eko-Turizm Alanı” başlığı altında yer alan plan hükümleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulunun 25.05.2021 tarihli ve 2021/08-22 sayılı kararı doğrultusunda 06.05.2022 tarihli Kırşehir-Nevşehir-Niğde-Aksaray Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile düzenlenmiştir.
Ancak Eko-turizm ilke kararlarında yer alan eko-turizm faaliyetinin yapılacağı taşınmazlara ilişkin yapılaşma koşullarının söz konusu faaliyete katkı sağlamak ve alan üzerinde gerçekleşecek ekoturizm faaliyetlerinin mekânsal birlikteliğinin sağlanması ihtiyacı ortaya çıktığından, eko/kırsal/agro turizm faaliyetleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Plan İnceleme ve Değerlendirme Kurulunca alınan 05.09.2022 tarihli ve 2022/11-01 sayılı ilke kararı doğrultusunda 06.05.2022 onay tarihli ÇDP Değişikliği öncesinde ilgili idaresine eko-turizm alanı amaçlı imar planı/imar planı değişikliği için başvuru yapılmış ancak henüz sonuçlanmamış başvurular ile eko-turizm amaçlı onaylı imar planlarında yapılacak değişiklik taleplerine yönelik hususlara açıklık getirilmesi amacıyla Kırşehir-Nevşehir-NiğdeAksaray Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni

Planı’nın “8.15.5 Eko-Turizm Alanı”
başlığı altında yer alan plan hükümleri;
“8.15.5.1 Bu plan ile belirlenen veya alt ölçekli planlarda belirlenebilecek olan bu alanlarda; Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik hükümlerine uygun, ekolojik yapı ile bütünleşik kırsal turizm tesisleri ile bunlara hizmet veren spor tesisleri, satış üniteleri ve gerekli sosyal donatı alanları yer alabilir. Bu alanlarda yer alacak konaklama tesislerinin niteliklerine ilişkin yönetmelik uyarınca
“Kırsal Turizm Tesisleri” olarak belgelendirilecektir.
8.15.5.2 Eko-turizm alanları için öncelikle imar planını onaylamaya yetkili idareye başvurulur.
Başvuruların değerlendirilebilmesi için yetkili idarece Bakanlık/Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü dahil ilgili kurum ve kuruluşlardan uygun görüş alınması zorunludur.
8.15.5.3 Yapılacak yapılarda doğal yapı ve geleneksel mimari dokunun korunması sağlanacaktır.
8.15.5.4 Eko-turizm alanı olarak belirlenebilecek alanlarda uygulama öncesi toplam alan büyüklüğü en az 15.000 m2 olacaktır. Bu alanlarda uygulamalar ada bazında yapılacak, alanın toplam yüz ölçümünün en az % 30’luk bölümü, yapı yapılmayacak şekilde açık alan olarak planlanacaktır. Bu alanlarda Min. İfraz şartı 10.000 m2 ’dir. 20.000 m2 üzerinde büyüklüğe sahip alanlar ise toplam inşaat alanı 2.000 m2 ’yi geçmeyecek şekilde düzenlenecektir.
Bu alanlarda yapılaşma koşulları: Emsal= 0,10; Yençok: 2 kattır. Kat yükseklikleri yöresel, coğrafi koşullar ve iklim koşulları dikkate alınarak belirlenir. Bu tesislerde en fazla bir bodrum katı yapılabilir. Bodrum katlarda konaklama üniteleri yer alamaz. Bodrum katta yalnızca bakım ve işletme ihtiyaçlarını karşılayacak üniteler yer alabilir. Ayrı yapılar olarak düzenlenen konaklama birimlerinde bodrum kat sadece ana yapıda yer alabilir.


8.15.5.5 Bu alanlarda yer alacak turizm belgeli konaklama tesisi tek bir bağımsız bölüm olacaktır. Bu alanlardaki konaklama birimleri üzerinde devre mülk, kat irtifakı ve kat mülkiyeti gibi şerhe konu haklar tesis edilemez.

8.15.5.6 Konaklama tesisi için yetkili idareden İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alınması sonrasında ruhsat tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınacak turizm işletmesi belgesi ilgili idaresine ibraz edilecek ve bu plan hükmünün yetkili idare tarafından takibi ve denetimi yapılacaktır.
8.15.5.7 06.05.2022 tarihinden önce, ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş alma süreci başlatılarak ilgili idaresine yapılan eko-turizm amaçlı imar planı başvuruları, eko-turizm amaçlı onaylı imar planlarında emsal ve yoğunluk artışı ve sınır değişikliğini içermeyen imar planı değişiklik başvurularına yönelik iş ve işlemler, 06.05.2022 onay tarihli eko-turizm amaçlı çevre düzeni planı hükmü değişikliği öncesinde belirtilen koşullar doğrultusunda ilgili idaresince “Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği” kapsamında değerlendirilir.”
şeklinde yeniden düzenlenmiş ve 8.15.5 Eko-Turizm Alanı başlığı altındaki plan hükümlerini kapsayan Kırşehir-Nevşehir-Niğde-Aksaray Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği hazırlanmıştır.

8.15.5 Eko-Turizm Alanı
8.15.5.1 Bu plan ile belirlenen veya alt ölçekli planlarda belirlenebilecek olan bu alanlarda; Turizm Tesislerinin
Niteliklerine İlişkin Yönetmelik hükümlerine uygun, ekolojik yapı ile bütünleşik kırsal turizm tesisleri ile bunlara hizmet
veren spor tesisleri, satış üniteleri ve gerekli sosyal donatı alanları yer alabilir. Bu alanlarda yer alacak konaklama
tesislerinin niteliklerine ilişkin yönetmelik uyarınca “Kırsal Turizm Tesisleri” olarak belgelendirilecektir.
8.15.5.2 Eko-turizm alanları için öncelikle imar planını onaylamaya yetkili idareye başvurulur. Başvuruların
değerlendirilebilmesi için yetkili idarece Bakanlık/Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü dahil ilgili kurum ve kuruluşlardan uygun görüş alınması zorunludur.
8.15.5.3 Yapılacak yapılarda doğal yapı ve geleneksel mimari dokunun korunması sağlanacaktır.
8.15.5.4 Eko-turizm alanı olarak belirlenebilecek alanlarda uygulama öncesi toplam alan büyüklüğü en az 15.000 m2 olacaktır. Bu alanlarda uygulamalar ada bazında yapılacak, alanın toplam yüz ölçümünün en az % 30’luk bölümü, yapı
yapılmayacak şekilde açık alan olarak planlanacaktır. Bu alanlarda Min. İfraz şartı 10.000 m2
’dir. 20.000 m2 üzerinde
büyüklüğe sahip alanlar ise toplam inşaat alanı 2.000 m2
’yi geçmeyecek şekilde düzenlenecektir.
Bu alanlarda yapılaşma koşulları: Emsal= 0,10; Yençok: 2 kattır. Kat yükseklikleri yöresel, coğrafi koşullar ve iklim
koşulları dikkate alınarak belirlenir. Bu tesislerde en fazla bir bodrum katı yapılabilir. Bodrum katlarda konaklama
üniteleri yer alamaz. Bodrum katta yalnızca bakım ve işletme ihtiyaçlarını karşılayacak üniteler yer alabilir. Ayrı yapılar
olarak düzenlenen konaklama birimlerinde bodrum kat sadece ana yapıda yer alabilir.
8.15.5.5 Bu alanlarda yer alacak turizm belgeli konaklama tesisi tek bir bağımsız bölüm olacaktır. Bu alanlardaki
konaklama birimleri üzerinde devre mülk, kat irtifakı ve kat mülkiyeti gibi şerhe konu haklar tesis edilemez.
8.15.5.6 Konaklama tesisi için yetkili idareden İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alınması sonrasında ruhsat tarihinden
itibaren 1 yıl içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınacak turizm işletmesi belgesi ilgili idaresine ibraz edilecek
ve bu plan hükmünün yetkili idare tarafından takibi ve denetimi yapılacaktır.
8.15.5.7 06.05.2022 tarihinden önce, ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş alma süreci başlatılarak ilgili idaresine yapılan
eko-turizm amaçlı imar planı başvuruları, eko-turizm amaçlı onaylı imar planlarında emsal ve yoğunluk artışı ve sınır
değişikliğini içermeyen imar planı değişiklik başvurularına yönelik iş ve işlemler, 06.05.2022 onay tarihli eko-turizm
amaçlı çevre düzeni planı hükmü değişikliği öncesinde belirtilen koşullar doğrultusunda ilgili idaresince “Mekânsal
Planlar Yapım Yönetmeliği” kapsamında değerlendirilir.

EKOTURİZM PROJELERİNİZ İÇİN BİZİMLE İLEŞİME GEÇİP BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.

EKOTURİZM DESTEK İÇİN; Beytullah Yılmaz 0 544 608 84 80

Tüm Ekoturizm Haberlerini okumak ve Tüm Türkiye nerelerde ekoturizm projesi yapılabilir öğrenmek için bu linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz. Link; ekoturizm imarı nasıl alınır?

HANGİ HİZMETLERİ VERMEKTEYİZ.

1. İnsanlı ve İnsansız Hava araçları ile her ölçekte halihazır harita yapımı

2. Meşcere Haritaları Yapımı

3. True Ortofoto Harita Yapımı

4. Ekoturizm İmar Planları Hazırlama

5. Üst Ölçek Plan Değişikliklerinin Yapılması

6. Tarım Arazileri Amaç Dışı Kullanım Onaylarının Alınması

7. Koruma Amaçlı İmar Planlarının Hazırlanması ve Onaylanması

Yorumlar
Moom mimarlık

Güzel bir çalışma olmuş ,tebrikler.

Moom mimarlık

09 Mayıs 2022 21:46

Yorum Yaz