Hedefimiz 2023 yılında ihracatımızı 40 milyon USD’ye çıkarmak

Hedefimiz 2023 yılında ihracatımızı 40 milyon USD’ye çıkarmak
Hedefimiz 2023 yılında ihracatımızı 40 milyon USD’ye çıkarmak

Yaşar Topluluğu’nuntarım, hayvancılık ve balıkçılıksektörlerindekitemsilcisiolarak 1983 yılındakurulan ve kurulduğuyıldanbuyanasektörlerineyönverenÇamlıYemBesicilik, ulusal ve küreseltarımsaldönüşümeuyumlu, etikdeğerlere, hayvanrefahına ve çevreyeduyarlı, kalite ve  verimlilikartışınaodaklıyaklaşımıylafaaliyetlerinisürdürüyor.İzmir Pınarbaşı ve ManisaTurgutluyemfabrikaları, İzmir Çeşme’dekültürbalığıüretimtesisi ve ManisaBeydere’desütbesiişletmesibulunanÇamlıYemBesicilik,tarım, hayvancılık ve balıkçılıksektörlerineyenilikçi ve sürdürülebilirürünlersunmayadevamediyor.

haber arası detay

 

Pınar Et ve ÇamlıYemBesicilik Başkan YardımcısıTunç Tuncer, 2023 yılındaÇamlıYemBesicilik’inihracatını40 milyonUSD’yeçıkararak, İngiltere, Ukrayna, Polonya, Fransa, Gürcistanpazarlarınayeralmayıhedeflediklerinisöyledi.

Türkiye’nintarım ve hayvancılıksektöründegeleceğineinandıklarınıbelirtenTunç Tuncer, “ÇamlıYemBesicilikolarakyeni, modern ve verimliyatırımlarımızlaülkemizekonomisinesağladığımızkatkıartarakdevamedecek. Türkiye’nin en modern, Avrupa’nınsayılı büyük tesislerindenolanbüyükbaş ve kanatlıyemifabrikalarımızda, Endüstri 4.0 ilkeleriyleuyumlubüyükbaşyemi, kanatlıyemi, özel ve fonksiyonelyemüretimigerçekleştiriyoruz. Ayrıcayıllıktoplam 12.500 ton balıküretimkapasitesi ile kültürbalıkçılığındaöncürolüstleniyoruz. Levrek, çipura ve granyözürüngruplarındaTürkiye’dehelalsertifikasıalan ilk firmalardanbiriyiz. 2022 yılındatazebalıkürünlerikategorisinde 24,5milyon USD dolarlıkihracatgerçekleştirdik. Levrek ve çipuraürünlerimiz ile Avrupa, KuzeyAmerika ve OrtaDoğuülkeleribaştaolmaküzere, çoksayıdaülkeyeihracatyapıyoruz. 2023 yılındahedefimiztoplamihracatımızı 40 milyonUSD’yeçıkararakİngiltere, Ukrayna, Polonya, Fransa, Gürcistanpazarlarındayeralmak.2023 yılındadevreyegirecekolanyenipaketlemetesisimiz ile ihracatkanalınayöneliközelpaketli hem işlenmiş hem de dondurulmuşlevrek ve çipuraürünlerinitüketicilerimizinbeğenisinesunmakistiyoruz” dedi.

‘Yemendüstrisi, hayvancılıktasürdürülebilirbüyümeiçin en önemliunsur’

Artan dünyanüfusunedeniyle et, süt ve balıkdahilolmaküzerehayvansal protein talebinindünyagenelindeartmayadevamettiğini ve butalebindünya karma yempazarındakibüyümeyidestekleyeceğinigösterdiğinisöyleyenTunç Tuncer, “BM Gıda ve TarımÖrgütü (FAO) tarafındanderlenentahminleregöre, 2050 yılınakadar 9,3milyarlıkbirdünyanüfusunubeslemekiçinyüzde 60 dahafazlagıdaüretmemizgerekecek.Oluşacaktalepdoğrultusundahayvansal protein üretiminin ve bunabağlıolarakhayvansal protein ihtiyacınınartmasıbekleniyor.Bununlabirlikte, karma yemsektörününrolü ve etkisi de artacaktır. Yemendüstrisi, hayvancılıktasürdürülebilirbüyümeiçin en önemliunsur. Karma yem de hayvansalproteinleringüvenli ve besleyicibirşekildeteminedilmesinisağladığıiçinküreselgıdaendüstrisindeönemlibirroloynuyor. Hayvansal protein üretimindeki her artış, sürdürülebilirhayvansalüretimiçinyemüretiminde de önemlibirartışsağlanmasınıgereklikılıyor. Kalitelisüt ve etürünlerineyönelikartantalep, sanayileşmedekihızlıartış, karma yempazarınınbüyümesiniarttıracakfaktörlerarasındayeralıyor. 2022yılındaÇin, ABD, Brezilya, Hindistan, Meksika, İspanya, Rusya, Türkiye, Japonya ve Almanyadünya karma yemüretiminde ilk 10 ülkearasındayeraldı”diyereksözlerinitamamladı.

Yorum Yaz