İş’te Dijital Kadınlar Projesi, ortalama 600 girişimci kadının hayatına etki etti.

İş’te Dijital Kadınlar Projesi, ortalama 600 girişimci kadının hayatına etki etti.
Yapay Zeka olan proje Acun Medya Akademi eğitmenlerinden Ozan Sihay'ın eğitmenliği ile Yapay Zeka eğitimi vererek uygulamalar yaptırıldı.
İş’te Dijital Kadınlar Projesi, ortalama 600 girişimci kadının hayatına etki etti.

Proje Kadın Girişimcilerin iş hayatlarında sıkıntı yaşamamaları veya kendilerini ileriye taşımaları için eğitimler paneller düzenlemektedir. Yapay Zeka olan proje Acun Medya Akademi eğitmenlerinden Ozan Sihay'ın eğitmenliği ile Yapay Zeka eğitimi vererek uygulamalar yaptırıldı.Ve ilk 3 proje ödüllendirildi.

haber arası detay

 


Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JuniorChamber International/JCI) İzmir Şubesi’nin dönem başkanı Elif Çakmak’ın 2018’de başlattığı İş’te Dijital Kadınlar Projesi bu sene de girişimci kadınların yeni beceriler edinmesi ve potansiyellerini geliştirmek hedefiyle başarıyla tamamlandı. 11 Kasım 2023 tarihinde Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Proje programı kapsamında, dijital pazarlama, e-ticaret, yapay zeka destekli içerik oluşturma ve çeşitli atölye çalışmaları gibi konular, ücretsiz olarak sunulan eğitimlerde ele alındı. Proje, sektörde uzmanlaşmış konuşmacılar eşliğinde, ilham veren kadın girişimcilerin başarı öykülerini de içeren zengin bir içerik sunarak katılımcılara değerli bilgiler aktarılmasını sağladı.

Etkinlik, sabah saat 09.00'da başlayarak tüm gün boyunca devam etti ve 2 atölye çalışması, 11 eğitim oturumu ve 2 ilham veren kadınlar oturumu içeriyordu. Bu yıl etkinlik içeriği, önceki yıllardan ayrı olarak, girişimci kadınların teknoloji trendlerini ve dijital dünyanın gücünü daha aktif kullanmasını sağlamak adına ‘’yapay zeka’’ konusu etrafında oluşturuldu. Bu kapsamlı etkinlik 27 firma sponsorluğunun desteği ile gerçekleşti.

Yaklaşık 100 girişimci kadının başvuru yaptığı etkinliğe 70 girişimci kadının başvurusu kabul edildi. Farklı alanlarda girişimleri ve/veya girişim fikirleri olan kadınlar gün boyu katıldıkları eğitimler, atölye çalışmaları ve paneller ile kendi girişimlerine değer katacak bilgiler ve tecrübeler edindi. Yapay zeka destekli içerik oluşturma atölyesi ile pratik yapay zeka kullanımı konusunda tecrübe kazanıp, oluşturdukları içerik ve görsellerin sunumunu gerçekleştirdiler. Sunumların ardından jüri tarafından 1., 2. ve 3. seçilen katılımcıya Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi katkılarıyla hazırlanmış ödül verildi.

İş’te Dijital Kadınlar Projesi, bugüne kadar ortalama 600 girişimci kadının hayatına etki etti. Proje genelinde toplamda 42 eğitim gerçekleşti. Ayrıca, projenin başlangıcından bugüne kadar ki 7 yıllık sürecinde 1 lansman, 9 panel ve 11 atölye çalışması düzenlendi.

Etkinlik sonunda katılımcılara yapılan röportajlarda ‘’Kadın girişimci olarak yapabileceklerimizin farkına vardık, ufkumuz genişledi, ve gücümüzü hissettik’’ , ‘’Yeni yüzyılda kadın girişimciler olarak neler yapabileceğimizi keşfettik.’’, ‘’Girişimimiz için yapay zekayı nasıl daha doğru kullanabileceğimizi öğrendik.’’, ‘Genç bir kadın girişimci olarak iyi ki katıldım dediğim inanılmaz verimli bir etkinlikti, yeni yolculuğuma çok güzel bir ışık oldu.’’ gibi geri dönüşler alındı.

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği İzmir Şubesi Başkanı Bülent Kahraman, İş’te Dijital Kadınlar Projesi 2023’ün direktörleri Percihan Zengin, İrem Sönmez Şahin ve Selen Günaydın ve Mentörleri Güzin Erdoğan ve Hava Kübra Kısa da atölye çalışmaları, eğitim oturumları ve ilham veren kadınlar oturumları sonucunda 2018’den beri kadın girişimcilerin kendi işlerini geliştirip dijitalleşmelerine ek olarak bu sene yapay zeka uygulamalarıyla rakiplerinden bir adım öne geçerek gelişimlerine katkı sağlamaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.

Yorum Yaz