Kahratlı Kadınlar Sürdürülebilir Tarım Liderliğiyle Sertifikalandı

Kahratlı Kadınlar Sürdürülebilir Tarım Liderliğiyle Sertifikalandı
Döngü Kooperatifi’nin “Keten Döngüsü” projesi kapsamında eğitim alan Kahratlı kadınlar, sertifikalarını alarak sürdürülebilir tarımda liderliğe adım attı.
Kahratlı Kadınlar Sürdürülebilir Tarım Liderliğiyle Sertifikalandı

Döngü Kooperatifi’nin, Sabancı Vakfı Açık Çağrılı Hibe Programı kapsamında desteklenen “Sürdürülebilir Tarım ile Kırsalda Kadın Liderler: Keten Döngüsü” projesi tamamlandı. Tire’nin Kahrat Köyü’nde gerçekleşen projenin kapanış etkinliğinde, Üretici Kadınlar Şenliği düzenlenerek eğitimlere katılan kadınlara sertifikaları törenle verildi.

haber arası detay

Köy halkı ve konuklara hitaben bir konuşma yapan Döngü Kooperatifi Başkanı Zeynep Derece, çalışmaları destekleyip eğitimlere coşkuyla katılan tüm kadınları tebrik ederek, Kültürpark Rotary Kulübü Başkanı Özer Koyuncu, Kahrat Muhtarı Mehmet Kuray Kuru ve değerli eğitimcilere kıymetli destekleri için teşekkür etti. Düzenlenen törende, eğitim alan 19 kadına sertifika ve teşekkür belgeleri sunuldu. Ayrıca, anayasal haklarına sahip çıkmaları dileğiyle birer Anayasa Kitapçığı armağan edildi.

Proje kapsamında gönüllü eğitim veren uzmanlar Kadın Dayanışma Vakfı Kurucu Üyesi Seniye Nazik Işık ve İzmir Sürdürülebilir Kentler İletişim Ağı İcra Kurulu Üyesi Prof. Dr. Canan Madran’ın şeref konuğu olduğu etkinlik büyük ilgi gördü. Tire Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Kaya da şenliğe katılarak, kooperatif çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tire Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu üyesi gençler, hocaları Ahmet Köyük’ün önderliğinde güzel bir folklor gösterisi yaparak büyük alkış aldılar.

Kahrat Eski Köy Okulu bahçesindeki etkinlikte, Üretici Kadınlar Şenliği de düzenlendi. Kahratlı kadınlar, ürettikleri gıda ürünlerini, el işlerini, yetiştirdikleri sebze ve meyveleri, doğal sabunları sergileyip sattılar. Tire’ye özgü keçe ve Beledi dokuma ürünleri standları ilgi topladı. Atölye 64a’dan seramik sanatçısı Belgin Yavuzgil Çelebi, köy çocuklarının seramik çamuru ile tanışmalarını sağladı. Döngü Kooperatifi’nin keten bitkisine yönelik Ar-Ge çalışmaları ile yarattığı gıda, tekstil, tasarım ürünleri de sergilenerek tanıtıldı.

Etkinlikte Döngü Kooperatifi’ni Başkan Zeynep Derece, Başkan Yardımcısı Aslı Odabaşı, kooperatif ortağı ve Keten Döngüsü Projesi Koordinatörü Müge Nisari, ortaklardan Dr. Burcu Karaca Uğural, Elmas Kuruoğlu, Güliz Kıymaz ve Sevda Boduroğlu temsil ettiler.

Sabancı Vakfı Hibe Programı desteğinde, keten tarımı odağında kadın ve genç topluluk liderleri yetiştirilmesini, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmayı hedefleyen proje kapsamında, “Kadının Rolü”, “İklim Krizi”, “Kadın Girişimciliği”, “Keten Tarımı” başlıklı dört kapsamlı eğitim verildi. Hepsi de alanında uzman isimlerin gönüllü olarak verdiği eğitimlere katılan Kahratlı kadınların öğrenme isteği sayesinde çok başarılı bir proje dönemi yaşandı. Eğitimlerden sonra, öğrendiklerini hayata geçirmeye çalışan kadınların öyküleri çok etkileyici oldu. Köy yönetimine aktif katılımlar başladı. Köydeki çöpleri ayrıştırma, kompost yapımı konusunda adımlar atıldı. Girişimci olmak isteyenlerin kurduğu ekip markalaşarak "Kahrat’tan Şeyler" logosu altında ürün üretip satmaya başladı.

Yorum Yaz