Tireli Kadınlar Dijital Dünyada Yerini Alıyor

Tireli Kadınlar Dijital Dünyada Yerini Alıyor
Tire Halk Eğitimi Merkezi tarafından verilen dijital okuryazarlık ve pazarlama eğitimleri, kadınların dijital pazarda ürün ve hizmet tanıtımı yapmasını sağlıyor.
Tireli Kadınlar Dijital Dünyada Yerini Alıyor

Tireli kadınlar, dijital okuryazarlık kursu sayesinde dijital dünyada bilinçli ve etkin bir şekilde yer almayı öğreniyor. Kursiyerler, yöresel ürünlerini dijital pazarda satarak hem gelir elde ediyor hem de sosyal ve ekonomik hayata katılıyor.
Tire Halk Eğitimi Merkezi’nin düzenlediği proje kapsamında dijital okuryazarlık ve pazarlama eğitimleri alan Tireli kadınlar, teknolojinin gücünü kullanan, bilinçli, üretken ve girişimci bireyler haline geliyor. Proje, kadınların kendine güvenini, özgüvenini ve vizyonunu artırıyor.

haber arası detay

Tireli Kadınlar Teknolojiyle Güçleniyor
Tireli kadınlar, dijital okuryazarlık ve pazarlama eğitimleri alarak dijital pazarda fark yaratıyor. Tire Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen bir proje kapsamında verilen eğitimler, kadınların dijital dünyada bilinçli ve etkin bir şekilde yer almasını sağlıyor. Proje, kadınların hem meslek sahibi olmasını hem de ev ekonomisine katkıda bulunmasını amaçlıyor.

Dijital Okuryazarlık Kursu
Tire Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan Dijital Okuryazarlık Kursu, kadınlara akıllı telefon, tablet, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar ile birlikte ağ cihazlarının sağladığı bilgiyi doğru şekilde kullanma, kullandığını anlayabilme ve üretebilme yetisi kazandırıyor. Kurs, 18 yaş üstü kadınlara yönelik olarak veriliyor. Kursiyerler, dijital dünyanın dönüşüm süreci, dijital ayak izi, dijital güvenlik önlemleri, e-devlet ve e-nabız uygulamaları, online bankacılık, sosyal medya araçları, çevrimiçi görüşmeler gibi konularda eğitim alıyor.

Dijital Pazarlama Eğitimi
Dijital Okuryazarlık Kursu’nu tamamlayan kadınlar, dijital pazarlama eğitimi de alarak dijital pazarda ürün ve hizmet tanıtımı yapmayı öğreniyor. Kursiyerler, pazarlamanın bileşenleri, rakip analizi, pazarlama mecrası olarak sosyal medya platformları, markalar için internet reklamcılığı, e-ticaret mevzuatı ve küçük girişimciye yönelik destekler, dijital pazaryerleri gibi konularda bilgi sahibi oluyor. Kursiyerler, yöresel ürünler üreterek teknolojinin getirdiği imkânlar doğrultusunda dijital pazarda ürünlerinin satışını yapıyor.

Projenin Faydaları
Tire Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen proje, kadınların dijital pazarda varlığını göstermesini ve işgücüne katılmasını amaçlıyor. Proje, aynı zamanda kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını da destekliyor. Proje sayesinde kadınlar, teknolojinin gücünü kullanan, bilinçli, üretken ve girişimci bireyler haline geliyor. Proje, kadınların kendine güvenini, özgüvenini ve vizyonunu artırıyor. Proje, ayrıca kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmasını, aile bütçesine destek olmasını ve ekonomik bağımsızlığını kazanmasını sağlıyor.

Proje Hakkında Görüşler
Proje hakkında görüşlerini paylaşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, “Kadınlarımıza verdiğimiz önem doğrultusunda onlara iş ve yaşam becerileri kazandırıyoruz. Dijital okuryazarlık kursu ile onlara açtığımız alanda kadınlarımız hem öğreniyor hem üretiyor hem de ürettiklerini satarak ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar.” dedi.

Proje kapsamında eğitim alan kadınlardan biri olan Zeynep Yılmaz ise, “Dijital okuryazarlık ve pazarlama eğitimleri sayesinde dijital dünyada daha bilinçli ve etkin bir şekilde yer almayı öğrendim. Yöresel ürünlerimi dijital pazarda satarak hem meslek sahibi oldum hem de ev ekonomisine katkıda bulundum. Bu proje bana çok şey kattı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Yorum Yaz