Seydişehirliler Derneği ilk iftarını verdi

Seydişehirliler Derneği ilk iftarını verdi
Seydişehirliler Derneği ilk iftarını verdi

Konyalıların en yoğun olduğu İzmir’de bir avuç hizmet erinin 2016 yılında, mevcut oluşumlara alternatif olarak ihtiyaca binaen kurduğu Konyalılar Federasyonu güçlenmeye devam ediyor. Çatısı altında bulunan onlarca dernek; köylerine, kasabalarına, ilçelerine ve yurdumuzun çeşitli yerlerinde yaşayan hemşehrilerine hizmet etmede birbirleriyle yarışıyorlar. Konya’nın mistik ve ekonomik gücünü, coğrafyasını ve hoşgörünün sembolü Mevlana ruhunu tanıtırken, yaşadıkları kente sosyal ve ekonomik katma değer katıyorlar.

haber arası detay

 

Dernekler ülke ve yerel bazda düzenlenen vefa ve anma günleri, mevlit, yöresel ağırlıklı sohbet ve eğlencelerin yanı sıra; ramazan ayında toplu iftar programları yaparak Konyalıların buluşmalarına vesile oluyorlar. Bu bağlamda Konya Hasanşeyhliler Derneği, Höyük Çamlıcalılar Derneği, Yaz Yurdu Derneği, Kayabaşılılar Derneği, Huğlular Derneği ve Seydişehirliler Derneği bu yıl da geleneksel olarak yaptıkları toplu iftarları tamamladılar.

SEYDİŞEHİRLİLER DERNEĞİ İLK İFTARINI VERDİ

Birkaç ay önce kurulan çiçeği burnunda Seydişehirliler Derneği, ilk toplu iftarlarını verdi. Konyalıların yoğun ilgi gösterdiği iftar programında Nasreddin Hoca ve semazen gösterileri büyük ilgi gördü. Okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti, dualar ve ilahiler katılımcılara manevi duygular yaşattı.

Dernek başkanı Eren Yavuz ve başkan yardımcısı İsmail Ulaş’ın yaptıkları ortak açıklamada; “İlk defa düzenlememize rağmen güzel bir iftar yemeği olduğunu düşünüyoruz. Katılımcılara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Yeni dernek olmanın heyecanı içinde eksiklerimizi görme imkanımız oldu. Konya Seydişehir Derneği olarak çıktığımız bu yolda, edindiğimiz tecrübelerle bundan sonra daha güzel programlar yapacağız İnşallah. Bu bir başlangıç, bizi izlemeye devam edin.” Dediler.

DERNEKLERİMİZ KONYALILARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEK

Federasyona bağlı dernek başkanları ve bazı parti yöneticileri ile sivil toplum örgütlerinin onur konukları olarak katıldığı programda bir konuşma yapan Konyalılar Federasyonu başkanı Yusuf Devebacak, Ramazan ayının feyiz ve bereketine değinerek;

“Bu manevi ayda hemşehrilerimizi buluşturan dernek yöneticilerine ve tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Konyalılar Anadolu’nun maneviyatı güçlü, çalışkan, dürüst, hoşgörülü, paylaşımcı ve hayırsever insanlarıdır. Üst kimlik Konyalılar olmak üzere, biz tüm Anadolu insanının yanındayız. Bayrak ve vatan sevgimiz tartışılmaz ilkemizdir. Derneklerimiz birlik ve beraberliğin, Konyalıların sesi olmaya devam edecek.” Dedi.

Çay ikramları ve hoş sohbetlerle sona eren iftarda, Konyalılar her koşulda beraber olma sözü verdiler.

Haber ve Fotoğraflar. Bayram ÇAN

Yorum Yaz