24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı

Milletvekili Mustafa Canbey’den 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı, AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

haber arası detay

Mesajında “Kamuoyunun haber alma hakkının karşılanması ve doğru bilgilendirilmesi noktasında basın, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak öne çıkmaktadır.” diyen Canbey, “Bu süreçte, demokratik ve ahlaki sorumluluk bilinciyle ilkeli şekilde çalışan gazeteciler toplum için önemli bir görevi yerine getirmektedir.“ ifadelerini kullandı.

Sosyal medyanın gelişmesi ile haber akışındaki hız ve kamuoyu üzerindeki etkisinin giderek arttığını belirten Milletvekili Canbey, “Bu mecralar aracılığıyla kamuoyunun yanıltılması, terör propagandası yapılması, hak ve özgürlüklere yönelik ihlaller önümüzde çözüm aranan büyük sorunlardandır.” dedi.

Yalan ve dezenformasyona karşı hakikat mücadelesinde gazetecilerin büyük sorumluluğu bulunduğunu söyleyen Canbey, “İnanıyorum ki amacı gerçekten habercilik olanlar ile haberciliği araçsallaştıranlar ayrıldıkça medya kuruluşlarımız asli fonksiyonlarını icra edecek; ülkemizin demokrasi standartlarının artmasına, kalkınmasına, güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Dünyanın çeşitli bölgelerinde gece gündüz demeden zor şartlar altında görevlerini yerine getirmekte olan, yalan ve dezenformasyona karşı hakikatin yanında yer alan tüm gazeteci meslektaşlarımın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başarılar diliyorum. Vefat eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Yorum Yaz