CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Kazım Yevimli, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde bir yazı kaleme aldı

CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Kazım Yevimli, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde bir yazı kaleme aldı
CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Kazım Yevimli, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde bir yazı kaleme aldı

CHP İzmir Milletvekili Aday Adayı Kazım Yevimli, ulusal bağımsızlığımızın sembolü, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde bir yazı kaleme aldı. Yevimli, yazısında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı

haber arası detay

 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Aday Adayı Kazım Yevimli, ulusal bağımsızlığımızın sembolü, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 12 Mart 1921’de yazdığı İstiklal Marşı’nın kabulünün yıl dönümünde, bir yazı kaleme aldı. Yevimli yazısında milletçe zor bir dönemden geçtiğimizi fakat bu zorluğun yine milletçe birlik ve beraberlikle aşılabileceğini vurguladı. Yazısında CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve kıymetli belediye başkanlarının bölgede yaraları sarmak için gece gündüz çabaladığını dile getiren Yevimli, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Yevimli yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün 12 Mart Ulusal İstiklal Marşı'mızın kabul günü.

Ne yazık ki aziz milletimiz tarih boyunca bugün olduğu gibi nice büyük sorunlar ile karşı karşıya kalmış fakat milletimizin azmi, kararlılığı ve feraseti; her seferinde içinde bulunduğumuz kötü koşullardan dayanışma, birlik ve beraberlikle daha güçlü çıkmamıza vesile olmuştur.

Bundan 1 asır yıl önce güzel vatanımız, büyük bir işgal altındaydı. İtilaf devletleri bin seneyi aşkın bir süredir bulunduğumuz, üzerinde vatan kurduğumuz, uğruna atalarımızın birçok çetin mücadele verdiği bu toprakları bizden alma, bizleri sömürgesi haline getirme, sesimizi kesme derdindeydi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı Ulusal Kurtuluş Mücadelesi ile Şanlı Türk askerimizin gösterdiği direniş, milletimizin asla boyunduruk altına gitmeyeceğini tüm dünyaya göstermişti. 

Atatürk ve Şanlı Türk Ordusu öylesine çetin bir mücadele verdi ki; 1. İnönü Muharebesi'nden bile belliydi aslına bakarsanız Kurtuluş Savaş'ını kazanacağımız.

Yeni Türk devletinin temeli olan İstiklal Marşımız da 12 Mart 1921 tarihinde 1. İnönü Zaferi'nin ardından kabul edildi.
Vatan Şair'imiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı marşımız bizi, tarihimizi, acılarımızı, birlik ve beraberliğimizi öylesine güzel öylesine içten yansıtıyordu ki bu şiiri seçmemek imkansızdı Ulusal Marşı'mız olarak. 

Mehmet Akif de bunun farkındaydı ve kazandığı yarışmanın ödülünü almadı, benim değil milletin marşı dedi ve ödülü bağışlama nezaketinde bulundu. O gün bugündür güzel memleketimizin dört bir köşesinde "En iyi İstiklal Marşı Okuma" yarışmalarında birinci olan güzel evlatlarımız kazandığı ödülü almıyor, bağışlayarak güzel bir geleneği sürdürüyor.

Güzel vatanımızın çok değerli fertleri; Bugün deprem felaketi nedeniyle 11 ilimizde büyük yıkımlar oluştu ve on binlerce insanımızı kaybettik. Her birinin acısını yüreğimizde hissediyoruz fakat gün artık birliğimizi arttırma ve bölgedeki yaraları sarma günüdür. 

İlk günden itibaren hepimiz bu gaye ile hareket ediyoruz. Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ve kıymetli belediye başkanlarımız da sürekli bölgede, yaraları sarmak, bölgeyi tekrar ayağa kaldırmak için büyük bir mücadele içerisinde. 

İnanıyoruz ki milletimizin içinde bulunduğu kara günler yine bizim beraberliğimizle aşılacak. Çünkü Mehmet Akif'in dayanışma ruhu genlerimizde var. 

Bu vesileyle Ulusal İstiklal Marşı'mızın kabul gününü bu yıl biraz buruk bir sevinçle de olsa kutluyor, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.”


+

Yorum Yaz