Ekosistem Yöneticiliği Yapıyoruz

Ekosistem Yöneticiliği Yapıyoruz
Ev sahipliği için Bölge Müdürümüz Sayın Faruk Bayraktaroğlu ve ekibine teşekkür ediyorum
Ekosistem Yöneticiliği Yapıyoruz

Ekosistem Hizmetleri Daire Başkanı Bölgemizi Ziyaret Etti. ​Ekosistem Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Özgür Balcı bölgemize ziyaret gerçekleştirildi.

haber arası detay

Safranbolu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Şehrinde Bölge Müdürümüz Sayın Faruk Bayraktaroğlu, Bölge Müdür Yardımcımız Sayın İhsan Köse ve Safranbolu İşletme Müdürü, EKOH Şube Müdürü ve teknik elemanlarca karşılandı.

 

Safranbolu TAB Şehrinde incelemelerde bulunan Sayın Balci, lavanta, adaçayı ve kekik hasadı yaptı. Ekosistem Hizmetleri Daire Başkanı Sayın Özgür Balcı, Bölgemizde yürütülen ekosistem hizmet çalışmalarını yerinde görmek üzere Safranbolu Cam Teras ve Bulak Mencilis Mağarası , Bartın'da defne ürünleri, Kdz. Eregli'de Şehitlik ve Kandilli Orman Parkları, Kdz. Ereğli Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi ile Likapa ( yaban mersini) gelir getirici tür ağaçlandırma sahası ile Cehennem ağzı mağalarında incelemelerde bulundu.

Safranbolu İşletme Müdürü tarafından sinevizyon eşliğinde TAB Şehri hakkında bilgiler aktardı akabinde Daire Başkanı Sayın Balcı, İşletme Şeflerine 2011 yılından bu yana ekosistem hizmet çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra dünyanın en önemli ekosistemlerinden birinin ormanlar olduğunu belirtti. "Bu kaynağı yöneten irade sahibi olan biz ormancıların bu tarz yenilikçi anlayışla gerçekleştirdiği çalışmalarla daha kıymetli hale getirecektir. Bölge Müdürümüz nezdinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bölge Müdürümüz Sayın Bayraktaroğlu ise şahsım ve Bölge Müdürümüz olarak ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ederim. Odun ham maddesi eksenli ormancılık anlayışından uzaklaşarak ormanları çok fonksiyonlu bir yapı olarak işletilmesini sağlayacak şekilde çalışıyoruz. Biyoçeşitliliği ekonomik zenginliğe çevirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ormanlarımızdan ekosistem hizmetleri kapsamında üretilen odun dışı ürünleri gün geçtikçe artan bir çeşitlilik ve miktarda artış göstermektedir. Bu çeşitliliği artırmak ve ekonomiye kazandırmak ise bizim elimizde" dedi.

Ekosistem Yöneticiliği Yapıyoruz

Ziyaretleri ve incelemelerinin ardından Daire Başkanı Sayın Balcı, ormanlarımız sadece odun üretimi alanları değildir. Sahip olduğu ekosistemdeki tüm varlıklar için bir yaşam alanıdır. Bu alanları korumak, geliştirmek ve çoğaltmak için çalışıyoruz. Bölgenin doğal yapısına uygun yapılar tesis ederek, yerel ürünleri ekonomiye kazandıracak projeleri hayata geçiriyoruz. Ev sahipliği için Bölge Müdürümüz Sayın Faruk Bayraktaroğlu ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Bölge Müdürümüz Sayın Faruk Bayraktaroğlu ise " ormanlardaki tüm canlıların sesi olduğumuzu belirterek, önceden ormanlarımızda düzensiz faydalanma şeklinde üretimi gerçekleşen odun dışı ürünlerimizi yaptığımız eylem planları ve faydalanma planlarıyla sadece ekonomiye kazandırmıyor aynı zamanda sürdürülebilir orman yönetimi ilkeleri doğrultusunda gelecek nesillerin faydalanacak bir şekilde üretilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyoruz. Bölgenin doğal yapısına uygun yapılar tesis ederek, yerel ürünleri ekonomiye kazandıracak projeleri hayata geçiriyoruz.

Orman parkları, ekoturizm projeleri ile vatandaşlarımızın rekreasyonel ihtiyaçlarının giderilmesinin yanı sıra ormanlardan sağlık kazaklarını sağlıyoruz. Deniz turizmine alternatif olan doğa turizminin geliştirilmesi ile halkın ormanlara bakış açısını değiştirmek için projeler hazırlayarak hayata geçiriyoruz.

Ziyaretleri ve değerlendirmeleri, yaklaşımları ve katkıları için Daire Başkanı Sayın Özgür Balcı'ya teşekkür ederiz" dedi.

Daire Başkanı Sayın Balcı'nın inceleme ve değerlendirmelerinde Bölge Müdür Yardımcılarımız Sayın Mehmet Pınar ve İhsan Köse ile Safranbolu, Bartın, Zonguldak Kdz. Ereğli İşletme Müdürleri, Müdür Yardımcıları ve İşletme Şefleri hazır bulundu.

Yorum Yaz