CHP'den Şeffaflık Hamlesi: Tugay Mal Varlığını Kamuoyuyla Paylaştı

CHP'den Şeffaflık Hamlesi: Tugay Mal Varlığını Kamuoyuyla Paylaştı
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, mal varlığını kamuoyuna açıkladı. Tugay'ın bu adımı, İzmir'de şeffaflık ve hesap verilebilirlik tartışmalarını alevlendirdi.
CHP'den Şeffaflık Hamlesi: Tugay Mal Varlığını Kamuoyuyla Paylaştı

Tugay, "Gösterdiğim titizliği Büyükşehir'de de sürdüreceğim" dedi. Tugay'ın mal bildirimi, diğer adaylara da örnek olması açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

haber arası detay

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay Mal Varlığını Açıkladı: Şeffaflık ve Hesap Verilebilirlik Vurgusu
İzmir, 19 Mart 2024 - CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek kendisinin ve eşinin mal varlığını kamuoyuna açıkladı. Tugay'ın mal bildirimi, 2024 yılı rayicine göre 15 milyon TL değerinde oturduğu apartman dairesi, 2 milyon 200 bin TL değerinde 2017 model BMW 5.20 marka otomobil ve banka hesaplarında 465 bin 56 Türk Lirası, 3 bin 300 Amerikan Doları ve 9 bin 400 Euro nakit paradan oluşuyor. Eşi adına kayıtlı herhangi bir menkul veya gayrimenkul mal varlığı bulunmuyor.

Tugay: "Gösterdiğim Titizliği Büyükşehir'de de Sürdüreceğim"

Basın toplantısında konuşan Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanlığı süresince de mal bildiriminde bulunduğunu hatırlatarak, "Güncel mal bildirimimi kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Bu konuda hayatım boyuncu gösterdiğim titizliği, Büyükşehir Belediyesi yönetimi sürecinde de tam bir şeffaflıkla sürdüreceğim. Bu şeffaflık ve hesap verilebilirlik, birinci derecedeki yakınlarım için de geçerli olmuştur ve olacaktır." dedi.

Tugay'ın mal varlığını açıklaması, İzmir'de büyük yankı uyandırdı. Birçok vatandaş ve siyasi parti temsilcisi, Tugay'ın şeffaflık ve hesap verilebilirlik konusundaki hassasiyetini takdir etti.

Tugay'ın Mal Bildirimi Detayları:

Menkul Değerler:
2024 rayicine göre 15 milyon TL değerinde oturduğu apartman dairesi
2 milyon 200 bin TL değerinde 2017 model BMW 5.20 marka otomobil
Nakit Paralar:
465 bin 56 Türk Lirası
3 bin 300 Amerikan Doları
9 bin 400 Euro

Eşinin Mal Varlığı:

Eşi adına kayıtlı herhangi bir menkul veya gayrimenkul mal varlığı bulunmuyor.

Yurttaşlar "Cemil Tugay'ın şeffaflık ve hesap verilebilirlik konusundaki hassasiyetini takdir ediyorlar. Bu, bir belediye başkanında olması gereken önemli bir özellik."
Siyasi Parti Temsilcileri"Tugay'ın mal varlığını açıklaması, diğer adaylara da örnek olmalı. İzmirliler, adayların mal varlığını bilmeye hakkı var." yorumlarını yaptılar
Cemil Tugay'ın mal varlığını açıklaması, İzmir'de şeffaflık ve hesap verilebilirlik tartışmalarını alevlendirdi. Tugay'ın bu adımı, diğer adaylara da örnek olması açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Yorum Yaz