Sun Tekstil Sürdürülebilirlik Yolunda: Ürünlerin %63'ü Sürdürülebilir Hammaddelerle Üretiliyor

Sun Tekstil Sürdürülebilirlik Yolunda: Ürünlerin %63'ü Sürdürülebilir Hammaddelerle Üretiliyor
Sun Tekstil, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı. Raporda, şirketin döngüsel ekonomi uygulamaları ve moda endüstrisinin sürdürülebilirlik dönüşümüne katkıları yer alıyor.
Sun Tekstil Sürdürülebilirlik Yolunda: Ürünlerin %63'ü Sürdürülebilir Hammaddelerle Üretiliyor

Ekoten Tekstil İklim Değişikliğiyle Mücadelede Öncü: Karbon Saydamlık Projesi'nde "A-/Leadership" Skoru

haber arası detay

Sun Tekstil'in bağlı ortaklığı Ekoten Tekstil, Karbon Saydamlık Projesi'nde (CDP) iki yıl üst üste "A-/Leadership" skoru alarak önemli bir başarıya imza attı. Ekoten Tekstil, sera gazı emisyonlarını azaltmak ve su geri kazanımını artırmak için çalışmalar yürütüyor.

Sun Tekstil, 30% Club Halka Yeni Arz Edilen Şirketlerde Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulları Kategorisinde Olağanüstü Başarı ve Liderlik Seviyesi ödülüne hak kazandı. Şirket, MEGEM (Mesleki Eğitim ve Gelişim Merkezi) kurarak ve çeşitli burs programları düzenleyerek kadınların meslek edinmelerini ve işgücüne katılımlarını destekliyor.

Sun Tekstil 2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nu Yayınladı ve Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksine Dahil Oldu
Sun Tekstil ve bağlı ortaklığı Ekoten Tekstil, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı. Raporda, şirketin tasarım ve üretimde hayata geçirdiği döngüsel ekonomi uygulamaları ve moda endüstrisinin sürdürülebilirlik dönüşümüne katkıları yer alıyor.

Sun Tekstil 2023 yılında tüm ürünlerinin %63'ünü sürdürülebilir hammaddeler kullanarak üretti. Şirket, 2021 yılından itibaren altyapısı uyumlu olan müşterilerine tasarımlarına ait fit numunelerini üç boyutlu kalıp hazırlama yazılımları kullanarak dijital ortamda sunmaya başladı ve 2023 yılında tüm tasarımlarının %38'ini dijital ortamda geliştirerek sundu.

Ekoten Tekstil ise 2022 yılında yatırımını gerçekleştirdiği %95 oranında su geri kazanımı sağlayacak, inovatif teknolojiye sahip ileri arıtma tesisinin kurulumunu tamamladı. 2023 yılında gerçekleştirdiği saha çalışmalarından edindiği tecrübelerini baz alarak 2025 yılında %95 geri kazanım oranına ulaşmayı hedefleyen Ekoten Tekstil, 2012 yılında uluslararası standartlara göre raporlamaya başladığı sera gazı emisyonları yönetimi çalışmaları sayesinde birim ürün başına (kg kumaş) emisyonlarını 2022 yılına göre %11 oranında azalttı.

Sun Tekstil ve Ekoten Tekstil'in önemli sürdürülebilirlik başarıları şunlardır:

Birim ürün başına düşen sera gazı emisyonları 2022 yılına göre %11 oranında azaltıldı.
Ekoten Tekstil, Karbon Saydamlık Projesi CDP'nin (Carbon Disclosure Project), 2023 yılı İklim Değişikliği Programı'nda "A-/Leadership" skoru ile derecelendirilerek iki yıl üst üste bu önemli başarıya ulaştı.
Ekoten Tekstil, ithal edilen enerjiden kaynaklanan dolaylı sera gazı salınımını yenilenebilir enerji kaynakları ile dengeledi.
Sun Tekstil, 30% Club Halka Yeni Arz Edilen Şirketlerde Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulları Kategorisinde Olağanüstü Başarı ve Liderlik Seviyesi ödülüne hak kazandı.
Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, "Sürdürülebilir geleceği birlikte tasarlamak" hedefiyle çıktıkları yolculukta toplum ve dünya için değer yaratan faaliyetlerini sürekli daha iyi uygulamalarla güçlendirdiklerini söyledi. Ünlütürk, "Sektörümüzün en önemli problemlerinden biri olan üretimde meydana gelen tekstil atıklarının tekstilden tekstile katma değerli geri dönüşüm oranını artırabilmek adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sürdürülebilir dönüşümün dijital dönüşümden ayrı düşünülemeyeceğine inanıyoruz ve bu doğrultuda stratejilerimizi önemli yatırımlar ile hayata geçiriyoruz. Ar-Ge Merkezimizin yaptığı çalışmalar ve kullandığımız dijital platformlar sayesinde sürdürülebilir kaynaklarımızı korumak için özenle çalışıyoruz. Küresel markaların çözüm ortağı ve ülkemizin en büyük hazır giyim üreticilerinden biri olarak fark yarattığımıza ve değişime öncü olabileceğimize yürekten inanıyoruz." dedi.

Sun Tekstil'in 2023 Sürdürülebilirlik Raporu'ndan bazı önemli bulgular şunlardır:

Şirket, 2023 yılında tüm ürünlerinin %63'ünü sürdürülebilir hammaddeler kullanarak üretti.
Birim ürün başına düşen sera gazı emisyonları 2022 yılına göre %11 oranında azaltıldı.
Ekoten Tekstil, ithal edilen enerjiden kaynaklanan dolaylı sera gazı salınımını yenilenebilir enerji kaynakları ile dengeledi.
Sun Tekstil, 30% Club Halka Yeni Arz Edilen Şirketlerde Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulları Kategorisinde Olağanüstü Başarı ve Liderlik Seviyesi ödül


 

Yorum Yaz