DATEM stereo 3d fotogrametri yazılımı ile profesyonel projeler üretebilirsiniz.

DATEM stereo 3d fotogrametri yazılımı ile profesyonel projeler üretebilirsiniz.
Datem Firmasının üretmiş olduğu Summit Evolution stereo 3d fotogrametrik yazılımdır.
DATEM stereo 3d fotogrametri yazılımı ile profesyonel projeler üretebilirsiniz. DATEM stereo 3d fotogrametri yazılımı ile profesyonel projeler üretebilirsiniz.

DATEM fotogrametri yazılımı insanlı ve insansız hava araçları ile çekilen hava fotoğraflarından streo kıymetlendirme, Fotogrametrik nirengi ölçümü, blok dengelemesi üzerine kurulan profesyonel yazılımdır. 

haber arası detay

 

Alaska merkezli bir işletme olan Datem Firmasının üretmiş olduğu bir çok modülü bulunan Summit Evolution, stereo verilerden 3D bilgileri keşfetmek, fotogrametrik projeler oluşturmak için profesyonel bir yazılımdır. Datem Summit Evolution ile Fotogrametrik Nirengi ölçümü ve blok dengelemesi Siyah-Beyaz ve renkli hava fotoğraflarından her ölçekte Sayısal Harita üretimi DTM-DEM (Sayısal Yükseklik Modeli) üretimi Ortofoto harita üretimi Fotomozaik görüntüleri üretimi Uydu görüntülerinden faydalanarak Sayısal Harita üretimi Uydu görüntülerinden Ortofoto, Ortomozaik ve TrueOrtho üretimi Uydu görüntüleri yardımıyla sayısal görüntü işleme, görüntü zenginleştirme ve sınıflandırma uygulamaları Stereo Uydu görüntüleri yada Hava Fotoğraflarından DEM üretimi ve Editi ve birçok fotogrametrik projelerde başarılı bir fotogrametrik yazılımdır.

Summit Evolution, stereo verilerden 3D bilgileri keşfetmek ve yakalamak için bir dizi güçlü araç sağlar. Yazılım, CAD ve GIS arayüzlerini, 3D stereo vektör üst üste bindirme, otomatik özellik düzenleme, kontur oluşturma ve daha birçok aracı içerir. Etkinleştirilmiş Summit ürünleri için Capture ™ arabirimi aracılığıyla, bir Summit Evolution projesinin görüntü özellikleri doğrudan AutoCAD ® , MicroStation ® , ArcGIS ® veya Global Mapper ® içine dijitalleştirilir . DAT / EM SuperImposition ™ ile bu görüntü özellikleri, anında özellik doğrulaması için Zirve Evrimi projesinin üzerine yerleştirilmiştir.

Summit Evolution, beş ürün seviyesinde mevcuttur. Profesyonel, oryantasyon ölçümü, ortorektifikasyon, arazi görselleştirme, kontur oluşturma, nokta dönüştürme ve DTM toplamayı içerir. Özellik Koleksiyonu, proje kurulumu, oryantasyonu ve orto işleme ihtiyaçları başka bir yerde karşılananlar içindir. Lite; kaynak uzmanları, CBS teknisyenleri ve QA uzmanları için tasarlanmış bir görselleştirme aracıdır. Mobil, saha için optimize edilmiş çeşitli Summit Evolution Lite'dir, ancak masaüstü için de mevcuttur. Summit UAS , nokta bulutları dahil UAS verilerini 3D stereo olarak analiz etmek ve coğrafi referanslı 3D vektörleri toplamak için LandScape'in gücünü Summit Evolution Lite'a ekler.

Tek renkli, pankromatik, üç ve çok kanallı çok bantlı görüntüleri destekler.
Taranmış hava filmi, matris ve süpürgeli dijital hava kameraları, küçük ve orta formatlı metrik kameralar, yakın mesafe görüntüleyiciler, ortofotolar, RPC uyduları, LiDAR, UAS görüntüleri ve sentetik açıklık radarını destekler.
Hızlı kurulum için üçüncü taraf elektronik kopyasını ve önceden işlenmiş UAS projelerini, aerotriangülasyon sonuçlarını ve diğer yönlendirme dosyalarını içe aktarır.
Tam kapsamlı manuel ve otomatik görüntü yönlendirme yetenekleri.
DAT / EM'nin Yakalama arayüzünü kullanarak 3D vektörleri doğrudan AutoCAD, MicroStation, ArcGIS veya Global Mapper'da dijitalleştirir.
Maksimum verimlilik için sağlam ve kullanımı kolay arayüz.
Kuş bakışı, yakın çekim, projeye genel bakış, 3B vektör bölünmüş pencere ve çoklu görünüm alanları, çeşitli görselleştirme ve geri bildirim araçları sunar.
Koordinat dönüşümü uygulayabilme.
Sınırsız yakınlaştırma seviyeleri, hızlı kaydırma ve bitişik stereo modellerin CAD / EM SuperImposition ile CAD ve GIS vektörlerinin görüntü görünümü üzerinde otomatik olarak yüklenmesi.
DAT / EM Ortho + Mozaik modülü ortomoziğin kolay ve hassas bir şekilde oluşturulması için.
DTM ve kesme çizgisi nesneleri oluşturulurken ve düzenlenirken konturların dinamik, gerçek zamanlı önizlemesi için Arazi Görselleştirici aracı.
Contour Creator ™, bitmiş konturları oluşturmak ve CAD dosyasına yazmak için.
PCI Geomatica GDB verilerinin kullanımına izin vermek için DAT / EM-PCI ProPack arayüzü. (PCI lisansı gerektirir)
Airfield3D ™ standartlarına uygun hava sahası engel haritalama aracı.
LiDAR ve diğer DTM özellikleri dahil olmak üzere, nokta verilerini içe aktarmak, yeniden bağlamak ve dönüştürmek için Nokta Çevirici.
Professional'dan Mobile'a kadar çeşitli lisans seviyeleri mevcuttur.

Proje Yönetim
Zirvesi Evolution'ın proje tabanlı bilgi yönetimi, herhangi bir modeldeki herhangi bir konuma kolay erişim sağlayan Microsoft uyumlu pencereler ve diyalog kutuları kullanır. Summit Evolution, kullanıcıya büyük paket ayarlı projeleri ve tek stereo çiftlerinden oluşan daha küçük projeleri yönetmek için araçlar sağlar. Kullanıcılar, tek bir stereo modelin yanı sıra tüm paket ayarlı bir proje boyunca sorunsuz bir şekilde dolaşabilirler.

Oryantasyon
Zirvesi Evrim, iç, göreceli ve mutlak yönlendirme araçları sunar. Ayrıca, dış yönelim dosyalarını ve üçüncü taraf aerotriangülasyonun sonuçlarını içe aktarır. Summit Evolution, Inpho MatchAT'i kolayca açar ve aşağıdaki aerotriangülasyon paketlerini destekler: Albany, PATB, Aerosys, BLUH ve BINGO. Ayrıca Leica ADS40 / 80/100 Hava Sensörleri, RPC (Rasyonel Polinom Katsayısı) ile uydular, IfSAR (İnterferometrik sentetik açıklıklı radar) Sensörü ve ortofotolar için projeler yapabilir ve pikselden yere çözümler kullanabilir. DEM dosyaları içeren ortofotoları stereo çiftlere ve LiDAR dosyalarını stereo çiftli ortofotolara dönüştürmek için araçlar sunar. Uydu RPC görüntülerini ayarlayabilir ve epipolarize edebilir.

İç Yönlendirme:
İç yönlendirme, taranan piksel koordinatlarını fotoğraf koordinatlarına dönüştürür. Summit Evolution, manuel veya otomatik iç mekan yönlendirme seçeneği içerir. Otomatik iç mekanda, bir referans yama kamera başına yalnızca bir kez ölçülebilir. Bu, tüm projeleriniz aynı kamerayı kullanırsa, güvene dayalı yamayı bir daha asla ölçmeniz gerekmeyeceği anlamına gelir. Otomatik iç diyalog kutusunda tek bir tıklama ile projeyi açın ve işlemi yapın.

Göreceli Yönelim:
Bağıl yönelim, stereo çiftin iki görüntüsünü stereo olarak görüntülenebilmeleri için hizalar. Bu, manuel veya otomatik göreceli yönlendirme ile yapılabilir. Otomatik hizalama komutu ve hatta manuel göreceli yönlendirmeyi yarı otomatik bir sürece dönüştüren diğer seçenekler içeren manuel prosedür basit ve kullanımı kolaydır.

Mutlak Yönlendirme:
Mutlak yönlendirme, göreceli olarak yönlendirilmiş stereo çiftleri içinde üç boyutlu yer koordinatları oluşturur.

Dış Yönlendirme:
Dış yönlendirme, göreceli ve mutlak yönelimlere gerek kalmadan üç boyutlu yer koordinatları oluşturur. Dış oryantasyon, Applanix POSAV TM sisteminden veya aerotriangülasyon paketlerinden türetilenler gibi dosyalardan dış oryantasyon parametrelerini (X, Y, Z, omega, phi, kappa) içe aktararak çalışır . İçe aktarma sihirbazı, çok sayıda dosya biçimine kolay erişim sağlar.

Subpixel
Summit Evolution, piksel sınırlamalarını kaldırarak vektör verilerinin doğruluğunu artırır. Sistem, pikseller içindeki ölçüm, dinamik yakınlaştırma ve hareket için alt piksel görüntüleme işlevi sağlar.

Görüntü Kaynakları
Summit Evolution stereoplotter, proje tabanlı bir ortamda birden çok model görüntünün uygun kamera ve kontrol dosyalarıyla birlikte kolay yönetimine izin verir. Modellerin hızlı ve verimli stereoskopik oryantasyonu, iç, bağıl ve mutlak oryantasyon kullanılarak veya dış oryantasyon verileri kullanılarak gerçekleştirilir.

Zirve projeleri, neredeyse tüm stereo görüntü kaynaklarından oluşturulabilir: taranmış hava filmi, matris ve süpürgeli dijital hava sensörleri, küçük ve orta formatlı metrik kameralar, yakın mesafeli karasal dijital ve taranmış film sensörleri, ortofotodan sentetik stereo ve DEM, sentetik açıklıklı radar, LiDAR ve uydu kaynakları. Üçüncü taraf sistemlerden gelen projeler, doğrudan Summit Evolution projeleri olarak içe aktarılabilir ve kullanılabilir.

Görüntü İşleme
Görüntü döşeme, gerçek zamanlı kaydırma ve yakınlaştırma sunar. Summit Evolution, görüntünün yalnızca o anda görüntülenen bölümlerini yükleme yeteneği ile görüntü boyutundan bağımsız olarak aynı düzeyde performans sağlar. Summit Evolution, görüntü boyutundan bağımsız olarak aynı bellek gereksinimlerine de sahiptir.

Ek olarak, Summit Evolution, anında görüntü ayarlamaları ve histogram eşitleme sunar.

Summit Evolution, pek çok yaygın ve pek yaygın olmayan görüntü formatlarını doğrudan veya bunları karo GeoTiff'e dönüştürerek kullanabilir. BigTiff ve Jpeg 2000 gibi daha yeni gerçek 16-bit formatlarını destekler ve büyük dosyaların 4 GB'ı aşmasına izin verir.

GUI Elements
Summit Evolution, bir model içindeki konumun hızlı referansı için özelleştirilebilir araç çubukları, menüler, yerleştirilebilir kuşbakışı ve yakın görünümler ve kullanımı kolay bir proje yönetimi penceresi ve proje genel bakış aracı içerir.

Summit UAS Toolkit şunları içerir:

LandScape : 3D stereo olarak görselleştirin ve keşfedin; muazzam 3B arazi nokta bulutlarını düzenleyin; nokta görünümleri arasında hızla geçiş yapın; görünüme göre noktaları düzenleyin; çok çeşitli otomatik ve etkileşimli araçlar kullanın; Noktalar oluşturarak, değiştirerek ve sınıflandırarak ve bu noktalara göre mevcut çizimleri gözden geçirip güncelleyerek verilerinizin daha iyi anlaşılmasını sağlayın.
Summit Evolution Lite: Bir anten, uydu veya UAS projesini 3D stereo olarak görüntüleyin; Dünya yüzeyinin içeriğini ölçmek ve anlamak; 3D vektörleri doğrudan ArcGIS®, MicroStation®, GlobalMapper® ve AutoCAD® gibi bir yardımcı vektör düzenleyicide yakalayın. Stereo ile vektör düzenleyicinizin 3B gücünden yararlanın.
LandScape + Summit Evolution Lite: Entegre Summit UAS ortamı, stereo çiftler veya ortofoto üzerine bindirilmiş nokta bulutunun aynı anda görüntülenmesini sağlamak için her iki uygulamayı birlikte kullanır.

LANDSPACE MODÜLÜ
Bir kişinin arazi veri kümesine gelişmiş ve verimli bir portal sağlamak için DAT / EM Systems International'dan LandScape'i kullanarak 3 boyutlu nokta bulutlarını görüntüleyin ve düzenleyin. LandScape, LiDAR veya SfM gibi çok büyük arazi nokta bulutları üzerinde çalışabilir. Operatör, arazi veri setlerini bağımsız modda LandScape içinde stereo olarak görüntüleme veya bir Summit Evolution görüntü projesiyle etkileşime girip üst üste bindirme seçeneklerini seçebilir. LandScape, noktaları oluşturarak, değiştirerek ve sınıflandırarak ve bu noktalara dayalı vektörler çizerek kişinin verilerinin anlaşılmasını geliştirmek için çok çeşitli otomatik ve etkileşimli araçlar içerir. LandScape'in araçları, veri görünümünün anlaşılmasını daha da geliştirmek için kullanıcı tarafından yapılandırılabilir.

LandScape'teki düzenleme araçları, tek bir nokta, bir projedeki tüm noktalar veya LandScape'in filtreleme araçları kullanılarak oluşturulan bir seçim dahil olmak üzere nokta bulutu verilerinin kolayca değiştirilmesine izin verir. LandScape, vektör özelliklerini çeşitli formatlarda toplayan, kullanan ve kaydeden basit bir yerleşik vektör düzenleyici olan DAT / EM Çizim Araçlarını içerir. Daha gelişmiş dijitalleştirme araçları için, ek DAT / EM Capture ™ modülleri eklenebilir.

LandScape, isteğe bağlı olarak, stereo görüntülerin üzerine yerleştirilmiş nokta bulutunu görüntülemek için Summit Evolution ™ ile entegre olabilir. Noktaları eklemek, seçmek ve düzenlemek ve vektör verilerini toplamak için Summit Evolution imlecini kullanın.
Noktaların profil ve perspektif stereo görünümü. Renklendirme ve görüntüleme tercihlerinin seçimi. Herhangi bir açıdan veya mesafeden dolaşın, yakınlaştırın, kaydırın ve döndürün.
Nokta veri kümesinde bulunan herhangi bir özniteliğe göre nokta bulutu renklendirmesi: yükseklik, dönüş, uçuş çizgisi, yoğunluk, gömülü RGB rengi, ortofoto RGB rengi veya sınıfı.
Eşzamanlı giriş dosyalarının sayısında sınır yoktur. Operatör, ekrandaki ayrıntı miktarı üzerinde tam kontrole sahiptir.
Gezinme, seçim ve dijitalleştirme için tam 3D fare ve sistem faresi desteği.
DAT / EM Düğme Yöneticisi kullanılarak fare düğmesi programlama ve makro oluşturma desteği.
Çıplak toprak, su, yollar, binalar, bitki örtüsü, demiryolları, enerji hatları, renk ve yüksek / alçak noktalar gibi otomatik nokta sınıflandırması filtreleri. Her sürümde daha fazla filtre eklenir.
Etkileşimli araçlar: çokgen içindeki noktaları değiştirin veya ekleyin, kesme çizgileri etrafındaki noktaları filtreleyin, noktaları bir düzleme veya yüzeye kaydırın, seçilen noktaları ayrı bir dosyaya kaydedin ve daha fazlası.
İmleci çevreleyen nokta yüksekliklerini kullanarak fırça boyutlu bir daire içindeki noktaları yumuşatmak için Fırça Z Düzenleme Aracı.
Yüzeye yapışma yeteneği ile kesme çizgileri gibi yeni 3B vektörleri dijitalleştirin.
Noktalarla birlikte mevcut .dxf, .dwg, .dgn veya .shp vektör dosyalarını görüntüleyin.
Yerleşik vektör düzenleyici DAT / EM Çizim Araçları ile nesneleri çizin ve düzenleyin.
DAT / EM Capture (isteğe bağlı - ayrı satılır veya Summit Evolution ile birlikte verilir) kullanarak doğrudan AutoCAD ® , MicroStation ® , ArcGIS ® veya Global Mapper ® içinde dijitalleştirin .
Mevcut nesneleri doğrudan AutoCAD, MicroStation, ArcGIS veya Global Mapper'dan üst üste yerleştirmek için DAT / EM Yakalamayı kullanın.
DAT / EM'nin birinci sınıf dijital fotogrametrik iş istasyonu olan isteğe bağlı Summit Evolution ile sorunsuz bir şekilde entegre edin. LandScape'in noktalarını bir Summit stereo modelinde üst üste getirin.


DAT/EM, DATEM Summit Evolution ve Diğer programlar arası import ve Export veri transferi

PİX4D MAPPER PRO

rofesyonel drone tabanlı haritalama için masaüstü yazılımı. Pix4Dmapper yazılımı elle, drone ile veya uçakla çekilen görüntüleri otomatik olarak dönüştürür ve son derece hassas, coğrafi referanslı 2D haritalar ve 3D modeller sunar. Zamanında özelleştirilebilirler ve geniş bir uygulama ve yazılım yelpazesini tamamlarlar.

DAT / EM Systems International tarafından sunulan Summit Evolution TM , kullanıcının Pix4D projelerini içe aktarmasına izin verir.

SİMACTİVE CORRELATOR3D
SimActive'in Correlator3D ™ yazılımı, UAV'ler de dahil olmak üzere uydu ve hava görüntülerinden yüksek kaliteli jeo-uzamsal verilerin üretilmesi için patentli bir uçtan uca fotogrametri çözümüdür. Correlator3D ™ havadan nirengi (AT) gerçekleştirir ve yoğun dijital yüzey modelleri (DSM), dijital arazi modelleri (DTM), nokta bulutları, ortomozikler ve vektörleştirilmiş 3D özellikler üretir. GPU teknolojisi ve çok çekirdekli CPU'lardan güç alan Correlator3D ™, büyük veri kümelerinin hızlı üretimini desteklemek için benzersiz işlem gücü sağlar.

Summit Evolution ™ , SimActive marka .gcp dosyalarını okuyabilir ve kontrol noktası ölçümlerini ve dış değerleri mevcut projeye ekleyebilir. Mevcut projede halihazırda mevcut değilse resim adları da ekleyecektir.

GLOBAL MAPPER

Blue Marble Geographics ® tarafından sunulan Global Mapper ™  , benzersiz bir uzaysal veri setine erişim sunan ve hem deneyimli CBS profesyonellerini hem de haritalama acemilerini tatmin etmek için doğru CBS işlevselliği sağlayan uygun fiyatlı ve kullanımı kolay bir CBS veri işleme uygulamasıdır. Bağımsız bir mekansal veri yönetimi aracı olarak ve işletme çapında bir CBS'nin ayrılmaz bir bileşeni olarak eşit derecede uygun olan Global Mapper, haritalar veya uzamsal verilerle uğraşan herkes için sahip olunması gereken bir araçtır. Global Mapper hakkında daha fazla bilgi için www.globalmapper.com adresini ziyaret edin . 

Global Mapper ™ ile Summit Evolution ™ Photogrammetric Workstation'ı bağlayın Global Mapper için
yeni DAT / EM Capture ™, Blue Marble Geographics'ten Global Mapper'ı, DAT / EM'nin ünlü Summit Evolution stereoplotterinin herhangi bir baskısı ile birleştirir. Summit Evolution'ın Global Mapper için 3B dijitalleştirme cihazı olmasını sağlar ve Global Mapper projelerinin Summit Evolution araçlarını kullanmasına izin verir. DAT / EM Capture, vektör bilgilerini stereo görüntülerden doğrudan Global Mapper içine toplamak için kullanılan arayüzdür. Yakalama arka planda çalışır ve 3D (x, y, z) yer koordinatlarını Global Mapper'a gönderir. Eşzamanlı olarak, Global Mapper'ın 2D veya 3D özellikleri, anında geri bildirim ve özellik doğrulaması için DAT / EM SuperImposition kullanılarak stereo ekranda gerçek bağıl 3D konumunda yeniden oluşturulur.

Özellikleri:

3D verileri doğrudan Global Mapper'da toplayın ve düzenleyin
Ölçüm ve arazi takip araçlarıyla kaydırma, yakınlaştırma ve 3B konumlandırma araçları
Summit Evolution işlevlerini Global Mapper'ın ana penceresinden etkinleştirin
Yer referanslı fotogrametrik görüntüleri stereo olarak görüntüleyin
Hem Summit Evolution hem de Global Mapper'da yer koordinatlarını takip edin
Hazırlanan projeyi açmak ve Global Mapper uzantısını başlatmak için herhangi bir Summit Evolution sürümünü (Lite, Feature Collection veya Professional) kullanın

AUTOCAD

DAT / EM Summit Evolution Professional, Feature Collection ve Lite paketlerine dahil olan DAT / EM Capture, fotogrametrik stereoplotter'ı AutoCAD ® için bir 3B yer koordinat sayısallaştırıcısına dönüştürür . Görüntü özellikleri doğrudan AutoCAD'in DWG format dosyalarına toplanır. DAT / EM Capture, AutoCAD için birçok sayısallaştırma, haritalama ve düzenleme geliştirmeleri sağlar.

AGİSOFT PHOTOSCAN
Şubat 2, 2016 Agisoft PhotoScan, dijital görüntülerin fotogrametrik işlenmesini gerçekleştiren ve CBS uygulamalarında, kültürel miras belgelerinde ve görsel efekt üretiminde ve çeşitli ölçeklerdeki nesnelerin dolaylı ölçümlerinde kullanılmak üzere 3B uzamsal veriler üreten bağımsız bir yazılım ürünüdür.

Summit Evolution TM , İHA projeleri dahil olmak üzere hava projelerinde kullanmak için bir Agisoft PhotoScan kamera dosyasını içe aktarabilir. Lütfen kullanıcının PhotoScan kamera dosyasını anlaması ve yalnızca bir Zirve kamera dosyasında eşdeğeri olan kamera parametrelerini kullanması gerektiğini unutmayın.

ESRİ ARCGIS VE ARCGIS PRO

Esri ®  ArcGIS ® for Desktop, konum farkındalığının avantajını gerçekleştirmenin anahtarıdır. Verileri toplayın ve yönetin, profesyonel haritalar oluşturun, geleneksel ve gelişmiş mekansal analizler yapın ve gerçek sorunları çözün. Bir fark yaratın ve kuruluşunuz, topluluğunuz ve dünya için somut değer katın. www.arcgis.com

DAT / EM Summit Evolution Professional, Feature Collection ve Lite paketlerine dahil olan DAT / EM Capture, ArcGIS ve Summit Evolution arasında sorunsuz çalışmak üzere tasarlanmış bir dizi güçlü araçla stereo verilerden 3D bilgileri çıkarmanıza olanak tanır.

3B nokta bulutu görüntüleme ve düzenleme yazılımımız olan DAT / EM LandScape , DAT / EM Capture araçlarını kullanmak için bir yükseltme yolu da sunar.

PCI GEOMATİCA

PCI Geomatics'ten Geomatica, hızlı ve doğru görüntü analizi ve üretimi için dünyanın her yerinden profesyoneller, araştırmacılar ve öğrenciler tarafından kullanılan güçlü bir jeo-uzamsal görüntü işleme yazılım paketidir. Geomatica, görselleştirme araçları, en son uydu ve hava sensörleri için destek ve görüntülerden ve ilgili jeo-uzamsal verilerden bilgileri işlemek ve çıkarmak için 550'den fazla algoritma sağlar. Geomatica, OrthoEngine aracılığıyla orto / mozaik için güçlü iş akışları ve açık kaynaklı Python API, Easi ve Modeler ile otomasyon yeteneği sağlar.

TRİMBLE INPHO UASMASTER
Kasım 19, 2015
UAS (İnsansız Uçak Sistemleri) hava haritalama ve ölçme sistemleri ile toplanan görüntülerden güçlü çıktılar oluşturun. UASMaster, kullanım kolaylığını fotogrametrik bir iş istasyonunun tam gücüyle birleştirir. 30 yıllık dijital hava fotogrametri liderliğiyle bilinen en son Trimble Inpho teknolojisine dayanan yeni UASMaster modülü, fotogrametrist olmayanlar için basit kara kutuya yakın iş akışları ile fotogrametri uzmanı iş akışları arasındaki boşluğu dolduruyor. Çok sezgisel kılavuzlu iş akışlarını esneklik, son derece etkili etkileşimli düzenleme araçları ve ileri düzey kullanıcılar tarafından gerekli görülen kapsamlı kalite güvence raporları ile birleştirir. UASMaster açık bir pazar konseptine sahiptir ve bu nedenle UAS için hemen hemen her donanım satıcısından gelen verileri işleyebilir. Sabit kanatlı araçların yanı sıra helikopter tipi uçaklarla da çalışır. Yazılım, anket balonları ve diğer insansız hava sistemleri türlerinde bile başarılı işlemeyi kanıtladı. UASMaster, UAS verilerinin özel özelliklerinden yüksek kaliteli sonuçlar sağlamak için özelleştirilmiş ileri teknoloji içerir. Özel bilgisayar-görme algoritmalarının dahil edilmesi, minimum manuel etkileşimle otomatik olarak çok doğru sonuçlar üretir. Teknoloji, GPS destekli UAS için optimize edilmiştir (önerilen doğruluk +/- 10m). Bu, özel fotogrametri bilgisi veya deneyimi gerektirmeden mükemmel sonuçlar veren istikrarlı ve güvenilir bir fotogrametrik sistem sağlar. UASMaster, UAS verilerinin özel özelliklerinden yüksek kaliteli sonuçlar sağlamak için özelleştirilmiş ileri teknoloji içerir. Özel bilgisayar-görme algoritmalarının dahil edilmesi, minimum manuel etkileşimle otomatik olarak çok doğru sonuçlar üretir. Teknoloji, GPS destekli UAS için optimize edilmiştir (önerilen doğruluk +/- 10m). Bu, özel fotogrametri bilgisi veya deneyimi gerektirmeden mükemmel sonuçlar veren istikrarlı ve güvenilir bir fotogrametrik sistem sağlar. UASMaster, UAS verilerinin özel özelliklerinden yüksek kaliteli sonuçlar sağlamak için özelleştirilmiş ileri teknoloji içerir. Özel bilgisayar-görme algoritmalarının dahil edilmesi, minimum manuel etkileşimle otomatik olarak çok doğru sonuçlar üretir. Teknoloji, GPS destekli UAS için optimize edilmiştir (önerilen doğruluk +/- 10m). Bu, özel fotogrametri bilgisi veya deneyimi gerektirmeden mükemmel sonuçlar veren istikrarlı ve güvenilir bir fotogrametrik sistem sağlar.

Sezgisel kılavuzlu iş akışı konsepti, morfolojik veri oluşturma (örn. Kesme çizgisi ölçümleri), sınıflandırma, filtreleme ve çok daha fazlası dahil olmak üzere coğrafi referanslama ve nokta bulutları için etkileşimli bağlam odaklı ve otomatik düzenleme yeteneklerini mükemmel bir şekilde entegre eden fotogrametrik acemi için bile uygundur.
Herhangi bir sabit kanatlı, helikopter tipi veya diğer UAS donanımı için açık. Teknoloji, GPS destekli UAS için optimize edilmiştir (önerilen doğruluk +/- 10 m)
Trimble'ın Inpho fotogrametri modülleri ile tam uyumlu
Yazılım kiralama: UASMaster ayrıca aylık olarak kiralanabilir

OneButton ™ by Icaros'u DAT / EM Systems International'ın Summit Evolution'ı ile birleştirerek, UAS tarafından toplanan verilerinizden değerli 3 boyutlu bilgiler elde edeceksiniz. Sorunsuz bir iş akışında, UAS görüntülerini yakalayın, verileri Icaros OneButton ™ 'a yükleyin ve stereo modelleri Summit Evolution'da görüntüleyin. Summit Evolution'da, son derece hassas 3B vektörleri ve denetimler, topografik haritalama veya mühendislik projeleri için uygun bilgileri derleyin. Basitleştirilmiş bir kullanıcı arabirimi için, tarım, ormancılık ve koruma gibi endüstrilerde kullanılmak üzere OneButton'dan türetilmiş ortofotodan Summit UAS'de 3B vektörler oluşturun.

Icaros OneButton ™ Hakkında

OneButton ™ yazılımı, havadan görüntü haritalarını, 2D / 3D dijital arazi modellerini, 3D nokta bulutlarını ve daha fazlasını kolayca ve otomatik olarak üretmenize izin vermek için hareket algoritmalarından en gelişmiş fotogrametrik yapıyı kullanır. Olağanüstü sonuçlar için tam otomatik görüntü birleştirme, geçiş yumuşatma, ışık ve renk dengeleme ile dakikalar içinde toplanan görüntülerden kusursuz ortorektifleştirilmiş, jeo-uzamsal olarak doğru ürünlere geçin. OneButton ™, kullanımı kolay olmakla birlikte, rakip yazılımlardan daha iyi sonuçlar üretir ve proje boyutunuz için bir sınır yoktur. Deneyiminiz ne olursa olsun, OneButton, drone'nuzdaki yatırım getirisini anında artırmanıza izin verir.

Ürün Özellikleri

Son derece kolay kullanımı hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlar ve daha iyi üretkenlik ve büyüme için iş gücünüzü güçlendirir
Projenizin görüntü türü ve istenen çıktılar için fotogrametrik süreci optimize eden çeşitli proje türleri için seçenekler
Toplanan görüntülerden dakikalar içinde kesintisiz ortorektifiye, jeo-uzamsal olarak doğru ürünlere (dijital yükseklik modelleri, ortomozikler, 3B nokta bulutları) gidin
Olağanüstü sonuçlar için tam otomatik görüntü birleştirme, yumuşatma, ışık ve renk dengesi
Mühendislik ve inşaat gibi yüksek coğrafi konum doğruluğu projeleri için yer kontrol noktalarının (GCP) girişini (veya içe aktarmayı) destekler.
Kamera, lens ve harici yönlendirme parametrelerine kayıtsız (otomatik kalibrasyon)
Geniş alanların verimli bir şekilde kapsanması için küçük ve orta büyüklükte sensörleri ve geniş format sensörleri destekler
Çok bantlı çok bantlı görüntüleri destekler
Nadir ve eğik görüntülerin hassas coğrafi konumlandırması için benzersiz paket blok ayarı
Yüksek performanslı, son teknoloji fotogrametrik motor, olağanüstü 2D ve 3D sonuçlar elde etmek için Motion teknolojilerinden en son Bilgisayarla Görme ve Yapıyı içerir
Çıktılarınızı yerleşik bir görüntüleyicide görüntüleyin: 2B çıktıları görüntüleyin (GeoTiff ortomosaik, GeoTiff arazi modeli), 3B çıktıları görüntüleyin (LAS nokta bulutu, PLY photomesh), Geçiş videoları oluşturun, GeoTiff arazi modellerinden kontur çizgileri oluşturun
Gerçek zamanlı ilerleme, otomatik kaydetme ve kurtarma özelliği
Proje özelliklerini, işleme sonuçlarını, istatistikleri, görüntü kapsama analizini, görüntü korelasyon haritasını ve otomatik kamera kalibrasyon sonuçlarını gösteren işleme raporu
Çok hızlı işleme için GPU ve birden fazla çekirdek (varsa) kullanır
10.000'den fazla görüntüye ölçeklenir
Daha fazla bilgi için www.icaros.us/onebutton adresini ziyaret edin 

MİCROSTATİON

Mimarlar ve mühendisler için her boyut ve karmaşıklıktaki projeler için en iyi 3D modelleme yazılımı olmanın yanı sıra, MicroStation ® geleneksel CAD yazılımının tüm avantajlarını sağlar. Ayrıntılı çizimler ve dokümantasyon, renderlar ve animasyonlar üretebilirsiniz. Basit CAD tasarım yazılımının aksine, MicroStation'ın gücü ve esnekliği, zamanınızı ve enerjinizi daha iyi bir dünya inşa etmek için tasarımlar geliştirmeye odaklamanıza yardımcı olur. - Daha fazlasını görmek için: https://www.bentley.com/en/products/product-line/modeling-and-visualization-software/microstation

DAT / EM Summit Evolution Professional, Feature Collection ve Lite paketlerine dahil olan DAT / EM Capture , bir fotogrametrik stereoplotter'ı MicroStation için bir 3B yer koordinat sayısallaştırıcısına dönüştürür. Görüntü özellikleri doğrudan MicroStation'ın .dgn format dosyalarına toplanır. DAT / EM Capture, MicroStation için birçok sayısallaştırma, haritalama ve düzenleme geliştirmeleri sağlar.

TRİMBLE INPHO MATCH-AT

Olağanüstü performansla hassas havadan görüntü üçgenlemesi

Hem hat hem de isteğe bağlı olarak itme odası sensörü verileri için gelişmiş ve benzersiz görüntü işleme algoritmalarına dayalı hava görüntülerinin coğrafi referans blokları.
Büyük projeler için bile tam otomatik işleme.
İşleme, uçuş geometrisinden bağımsızdır ve tamamen rastgele uçuş modellerini destekler.
Çoklu ışınlı görüntü eşleştirmeyi kullanarak kare görüntülerde optimum konumlarda bağlantı noktalarını otomatik olarak çıkarın.
Grafiksel blok analizi tarafından yönlendirilen kontrol ve bağlantı noktalarını ölçün veya doğrulayın.
Kanıtlanmış paket blok ayarı ve kalite kontrol araçlarını kullanarak görüntü bloklarını yönlendirin.
Sondaj yanlış hizalamasının kalibrasyonu ve kayma ve sapma düzeltmeleri dahil olmak üzere sıkı GPS ve IMU veri desteği.

DATEM FİRMASI HAKKIMIZDA
DAT / EM Systems International, 1987'den beri fotogrametrik yazılım geliştiren Alaska merkezli bir şirkettir. Fotogrametrik donanım ve yazılım ürünleri ve hizmetlerinin önde gelen geliştiricisi olan DAT / EM, dijital stereoplotter Summit Evolution ile 3D özellik toplama yazılımında uzmanlaşmıştır. ve 3D stereo nokta bulutu görüntüleme ve düzenleme ürünü LandScape yazılımıdır.
BİZE ULAŞIN
DAT / EM Systems International
2014 Merrill Field Drive
Anchorage, Alaska 99501 ABD
Tel: 907-522-3681 / Faks: 907-522-3688
ABD'de ücretsiz: 800-770-3681
[email protected]
support @ datem. com.tr
Demo Talep Edebilirsiniz: https://www.datem.com/request-a-demo/

Fotogrametri nedir? Fotogrametri Çeşitleri nelerdir? Fotogrametride hangi hava araçlarını, hangi yazılımları kullanmam gerekmektedir gibi soruların yanıtını verelim. Basın dünyasından gelen bir arkadaşınız olarak meslekteki tecbürelerimi aktaran bir makale kalema aldım.
Fotogrametri dilimize eski yunancadan gelme bir terimdir. Photos(ışık), Grama(Çizgi), Metron ( ölçme ) yani ışık ve çizgi yöntemiyle ölçme anlamında kullanılmaktadır. Fotogrametri Çeşitlerini uzun uzun anlatmadan ticari değeri olan haritacılık mesleğinde en çok kullanılan Hava Fotogrametrisi üzerinde duracağız, Sonuç herkes fotogrametri üzerine yapılan terimlerden ziyade nasıl para kazanırım, nereden başlamalayım diye araştırma yapmaktadır.


Hava Fotogrametrisi; Mürebeatlı ve mürebeatsız hava araçlarından belirli kurallar dahilinde çekilen hava fotoğrafların Fotogrametri yazılımları ile işlenerek sayısal ortamda kullanılabilir hale getirme yöntemidir. 
Haritacılık sektöründe Hava Fotogrametrisinde insanlı ve insansız hava aracına karar vermeden önce şu sorular sorulmalıdır.
1. Öncelikle bu ticari iş olduğu için para gerekli olduğunu unutmayınız, yani bütçeniz ne kadar? hangi hava aracına hangi yazılıma yetmektedir? bu konuda araştırma yapılması gerekmektidir.
2. Fotogrametri Sektöründeki  iş büyüklüğü hacminiz, yani fotogrametri mesleğini yaparken büyük hektarlı işler mi? örneğin ; 1/1000 ölçekli fotogrametrik halihazır harita yapımı veya 1/5000 lik fotogrametrik halihazır harita yapımı,  yoksa küçük hektarlı işler örneğin ( maden ocakları, hafriyat kübaj hesaplamaları, 3B bina modellemeleri vs ) gibi işlerde mi kullanacaksınız buna karar vermeniz gerekmektedir. 1/1000 ve 1/5000 ölçekli halihazır harita yapımında kesinlikle insansız hava araçlarını kullanamazsınız.  İller Bankası Halihazır Harita Yönetmeliğinde insansız hava araçları ile yapılan fotogrametrik halihazır projeler hemen hemen yok gibidir. yapan firmalarda Phase One gibi metrik kameralar ile çekilimiş hava fotoğraflarından halihazır üretimi yapamaktadır. Bu gün Phase One sadece kamerası harita sektöründe çalışanlar için servet değeri yapmaktadır.


1/1000 ve 1/5000 ölçekli fotogrametrik halihazır haritalarda hizmet vermek isteyen firmalar hava aracından ziyade yazılımlara para yatırmasında fayda vardır. Çünkü insanlı hava araçlarından çekilen hava fotoğrafların nokta bulutu yazılımlarında işlemeyezsiniz. Mutlaka Stereo Cad gibi 3Boyutlu görüntü veren yazılımlara odaklanmak  ve bütçenizi bu yazılamlara ayırmak sizin işinize yarayacaktır.

Şekil 1. UltraCam çerçeve formatı: Soldan sağa UltraCam D, UltraCam X, UltraCam Xp ve UltraCam Eagle, 11.500 Piksel (UltraCam D) ila 20010 Piksel (UltraCam Eagle) çapraz iz sunar.  


3. Küçük ölçekli işler için minumum Phantom 4 Pro RTK, Agisoft, Pix4d gibi nokta bulutu tabanı üzerinden çalışan yazılımlara bütçe ayırmak en önemli noktadır. Bu minimum paket ile küçük hektarlık işlerinizi, maden ocakları hafriyat hesabı, 3B bina modellemeleri gibi işlerinizi çok rahat görecektir.

 

4. Orta ölçekli işletmeler Sabit Kanat İnsansız Hava araçlarına yönelmesinde Fayda görüyorum. Bu hava araçları ile orta ölçekli işlerinizi çok rahat yapabileceksinizdir. yine de orta ölçekli hava araçları ve yazılım lisans masrafları size devasa bütçe harcamanız anlamına gelmektedir.

Orta ölçekli firmaların kullanabileceği İnsansız Hava Aracı olarak wingtra modeli işinizi fazlası ile görecektir. Wingtra insansız hava aracı hakkında aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz.

Link; http://www.haritahaber.com/wingtra-sabit-kanat-insansiz-hava-araci_21.html

Aslında burada şöyle bir seçenekte yapabilirsiniz. ilk önce Phantom 4 RTK gibi ve Pix4 gibi başlangıç leveli ile fotogrametriye start verip , ileriki aşamalarınızda bütçenize göre firmanıza yeni hedefler çizebilirsiniz.
Fotogrametrik projelerde kullanılacak hava aracı ve yazılımların nasıl olması gerektiğini çözdükten sonra , diğer aşamalarda neler yapmanız gerekmektedir onlara göz atalım.
öncelikle  bu alanda mesleğinizde bir gereksinim duydulduğunu bilmeniz gerekir. Müşteri portföyünüz oluşmadan yatırım yapmak pek mantıklı değildir. Mesala; maden ocaklarının ölçüm işini yapan bir harita firması 1. level olan en ucuz paket Phantom4 Pro RTK ile işe başlaması gerekmektedir.  Phantom 4 RTK ile YKN noktaları atılmadan fotogrametrik proje yapılabiliyormuş. açıkçası ben denemedim. Match-AT ve ISAT gibi yazılımlarda bile YKN kullanılmadan Hava Nirengi Dengeleme yapamıyorken Phantom 4 RTK da 1cm hassasiyetinde YKN olmadan iş garantisi verilmesini anlamış değilim, belki  farklı bir yöntem kullanılıyor olsa gerek; Phantom 4 RTK ile YKN Kullanmadan kendi yapmış olduğum bir projeyi saha kontrolü yaparak ve sonuçları görerek , burada paylaşmayı isterim... sonuçta Maden Ocağı ölçümünde cm hassasiyeti aranmaz diye biliyorum. kısacası 1. Level ile işe başlamanız gerekmektedir.

Şekilde Görüldüğü gibi eğer iş yapma büyüklüğünüz bu ve bunun benzeri ise Phantom4 RTK size fazlasıyla hitap edecektir. 

PHANTOM4 RTK 2 CM KONUM DOĞRULUĞU YANİ HASSASİYETİ

Konumsal doğruluk fotogrametriye etkisi %10 bile değildir. Etkisi mutlaka vardır. Abakus tahtasındaki boncuk dizilimi gibi fotoğraf çekmek varken, bunu düzensiz bir şekilde çekmek gibi birşeydir.  Fotogrametriye etkisi  işin zaman maliyeti ve iş gücüne etkisi büyük olmaktadır. Düzensiz çekilen fotoğraflar daha zahmetli ve daha zaman almaktadır. Eğer doğru bir fotogrametrik proje yapmak istiyorsanız konum hassasiyeti değil, proje bitiminden sonra sahadan alınacak verilerin x,y,z hassasiyeti aranmalıdır. Çünkü dronlara ait kameralar metrik değil none metrik kameralardır. bu kameralar ile yapılan işlerde büyük hassasiyetler aramak hayal olur. ama hafriyat kazıları , maden ocakları vb gibi işlerde, elle ölçümden daha iyi sonuçlar çıkabilir.  


 5. Fotogrametrinin yazılım, insansız hava aracı; drone, IHA, UAV, VTOL, Sabit Kanat, Quad Copter, Multi Kopter gibi çeşitlerinden birine sahip olduktan sonra ; ilk aşamamız olan Proje alanımızın çıplak gözle görülüp, Uçuş planı yaptıktan sonra, bu alana YKN noktalarını döşemek gerekmektedir. YKN noktalarının bilimsel olarak nasıl atılması gerektiğini bulabilirsem burada paylaşacağım
şekil : 1


YKN ( Yer Kontrol Noktası ) araziye döşendikten sonra , Uçuş planı yapacağımız alanı ileri ve yan bindirme oranlarını , otomatik uçuş yazılımı programına kml import, veya otomatik harita alanı seçerek belirledikten sonra kamera ayarlarımızın yapılması gerekmektedir;

Hava Fotoğrafçılığı

Fotoğraf ; Photos(ışık), Grama(Çizgi), Fotogrametrinin ilk iki kuralından oluşur. Fotoğraf çekiminde ışığa hakim olamazsanız iyi bir fotoğraf çekemezsiniz., Havadan fotoğraf çekmek, Manzara ve portre fotoğrafı çekmekten çok zordur. Kamera ayarları noktasında çoğu kullanıcı büyük hatalar yapmaktadır. hava durumuna göre kesinlekle kamera ayarlarınızı manuel yapmanız gerekmektedir. yoksa hız hesabına göre giden hava aracınızdan aldığınız hava fotoğraflarında hareketli nesneler bulanık çıkacaktır.
Bunun için minumum, F değeri otomatik, Shutter 1/500, ISO 100, ve hava durumuna göre bulutlu veya güneşli,  Beyaz dengesi otomatik ( Eğer beyaz a4 kağıdının fotosunu çekip, bu fotodaki ayarı gör derseniz de güzel bir sonuçu olur ), ışık ayarı : gün ışığı ( Bu önemlidir çünkü havada ışığı kontrol edemezsiniz) mutlaka gün ışığı yapmanız gerekmektedir. özetle F  değeri  otomatik, Shutter 1/500, ISO 100 sadece bu ayar bile size yetecektir. Profesyonel fotoğrafçılık eğitimi almışsanız zaten bu ayarları hatırlatmak gerekmez.

 şekil : Geneleksel fotoğraf ayar tahtası


Bu aşamaları yaptıktan sonra size düşen insansız hava aracınızın uçuşunu gerçekleştirmek,( ehliyet ve diğer resmi izinlerin alınması şartı ile )  ve misyon bittikten sonra yazılımda fotogrametrik değerlendirme aşamasına geçmiş bulunmaktasınız.
Burada yazılımlar devreye giriyor. 1. Level yazılımları olan Agisoft, Pix4d gibi yazılımlar ile çok kolay bir şekilde fotogrmetrik dengeleme yaparak, nokta bulutu çalışmanıza devam edebilirsiniz.

Agisoft ile fotogrametrik dengeleme için bu linke tıklayın; http://www.haritahaber.com/agisoft-metashape-fotogrametri-dengeleme_12.html

Pix4d ile fotgrametrik Dengeleme için bu linke tıklayın; http://www.haritahaber.com/pix4d-fotogrametrik-proje-yapmak_8.html

Stereo Cad ile Fotogrametrik Dengeleme Yapmak İçin Bu linke Tıklayın;http://www.haritahaber.com/menci-aps-ile-fotogrametrik-dengeleme_11.html 

Ortofoto ve True Ortofoto Nedir?

Ortofoto terim olarak orto: düzeltme, anlamından gelen düzeltilmiş fotoğraf demektir. True ortofto da; düzeltilmiş gerçek fotoğraf demektir. 

Ortofoto; insanlı ve insansız hava araçlarından çekilen hava fotoğraflarının camera mercek bozulmalarının giderilmesi, eğiklik ve yükseklik hataları belirlendikten sonra , koordinatlı x,y hale getirilmiş fotoğraflardır. Ortofotolar true değil ise bilgi amaçlı altlıklar olarak kulanılır, Eğer orotofotonuz true ( gerçek ) ise aynen sayısal projede olduğu gibi x ve y koordinatı alabilirsiniz. tabi bu koordinat alımı sizin uçuş yüksekliğiniz ile kaç cm çözünürlülükte olduğu ile ilgilidir. 1/1000 ölçekli ortofotolarda 10 cm çözünürlülükte çekilmektedir. 5000 lik hava fotoğrafları ise 30 cm çözünürlülükte çekilmektedir. True ortofotolar fotoğrafın çekim açılarından kaynaklanan hataların DSM kullanılarak düzeltilmesi sonucunda elde edilen ortofotolardır. 

Çizimle Ortofotonun bire bir çakıştığı True ( Gerçek ) Ortofoto Örneği

www.haritahaber.com sitesinde videolar kısmında havadan çekilen fotoların dengelenmesinden ortofoto yapımına kadar tüm aşamaları anlatan videolar bulunmaktadır. Zaten yazılım lisansı satın aldığınızda size yetkili bayii gerekli tüm aşamaları öğretecektir.

Vtol Uav tarafından yakalanan fotoğraflar, nokta bulutları, ortomozikler, 3B yeniden yapılandırma ve çokbantlı veriler dahil olmak üzere çok çeşitli GIS içeriği oluşturur. Uygulamalar arasında yükseklik haritaları, izolinler, planimetrikler, su akışı analizi, simülasyonlar, artırılmış gerçeklik ve mahsul sağlığı izleme yer alır. VTOL'den gelen coğrafi referanslı görüntüler, Pix4D ve Agisoft Metashape gibi yaygın fotogrametrik yazılımlarla uyumludur.

Agisoft yazılımında yapılan nokta bulutu örneği 

İnsansı hava aracı ile fotogrametrik uçuş planı örneği

En popüler fotogrametri yazılımlarını bu linkten bulabilirsiniz.

link; http://www.haritahaber.com/2020-yilinda-en-cok-tercih-edilen-fotogrametri-yazilimlari_39.html

Geoeye Fotogrametri Firması olarak; insanlı ve insansız hava araçlarıyla çekilen hava fotoğraflarından isteğe özel 1/1000 lik, 1/2000 lik, 1/5000 lik fotogrametrik halihazır haritalar üretmekteyiz. Aynı zamanda dron teknolojisinin kullanılamadığı sınır bölgeleri, savaş alanları gibi riskli bölge haritalarını güncel olarak 30 cm GSD stereo uydu fotoğralarından yapmaktayız.  Uydu fotogrametrisinde minumum 25 km 2 alanda sipariş alınmaktadır. daha düşük alanlar için fiyat verilememektedir.

Uydu fotogrametrisinde YKN noktalarını araziye uyguladıktan sonra en geç bir hafta içinde stereo fotoğrafların çekimini gerçekleştirip, Sayısal true ortofoto ve SYM, ve halihazır haritaları belirlenen zaman içinde teslim etmekteyiz. 1000 hektar ve üzerindeki paftalarda insanlı hava araçları, 1000 hektar ve altı alanlar için İHA larımız ile projelerinizi yapmaktayız. Projelerimizde Endüstriyel metrik kameraralar kullanılmaktadır.  Siyah Beyaz Arşiv fotolar ile 50 yıl öncesine gidip, istenilen bölge ile ilgili çalışmaları stereo çizim yaparak projenin teslimini sağlamaktayız. 

Merkezi Balıkesir'de olan GeoEye Fotogrametri Hizmetleri yerel ve ulusal çapta projelere imza atmaya devam ediyor. Halihazır Harita ve ortofotoları uygun fiyata yapıyoruz; Resmi kurum ve özel firmaların halihazır haritalarını iller bankası halihazır yönetmeliğine uygun olarak profesyonel kadromuz ile yapmaktayız. Belediye Halihazır Harita ve ortofoto Yenilemeleri, Karayolları Koridor Yol Projeleri ve sayısal ortofotolar, Şehir ve Bölge Plancılarının geniş ölçekteki halihazır haritalarını ve ortofotolarını, Kadastro 22/A yenileme haritaları, Özel Harita firmalarına uygun fiyata halihazır harita ve ortofotalarını, Orman Bölge Müdürlükleri Meşcere haritaları ve sayısal Ortofoto haritalarını, en hızlı iş bitirme ile yapmaktayız.
İnsanlı ve insansız hava araçlarımız hızlı bir şekilde, profesyonel kadromuz ile hizmet vermekteyiz. Aynı zamanda 30 cm çözünürlük uydu sensörleri hava fotoğraflarından sayısal ortofoto yapmaktayız.

GeoEye Fotogrametri firması olarak Neler Yapmaktayız?
İnsanlı ve İnsansız Hava Araçlarından Çekilen Fotoğraflardan
Fotogrametrik Nirengi ölçümü ve blok dengelemesi
Streo Hava fotoğraflarından her ölçekte Sayısal Harita üretimi
DTM-DEM (Sayısal Yükseklik Modeli) üretimi
Ortofoto harita üretimi
Fotomozaik görüntüleri üretimi
Uydu görüntülerinden faydalanarak Sayısal Harita üretimi
Uydu görüntülerinden Ortofoto, Ortomozaik ve TrueOrtho üretimi
Uydu görüntüleri yardımıyla sayısal görüntü işleme, görüntü zenginleştirme ve sınıflandırma uygulamaları
Stereo Uydu görüntüleri yada Hava Fotoğraflarından DEM üretimi ve Editi

Halihazır harita uygun fiyat ve hızlı iş bitirme için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Beytullah Yılmaz ( 0 544 608 84 80 )

Fotogrametrik Nirengi Dengelemesi , True Ortofoto Üretimi, Fotogrametrik Halihazır Harita Üretimi,  Fotogrametrik Stereo Kıymetlendirme örneklerimiz.

 

Yorum Yaz