EİB Export-Up ile kadın ve genç girişimciler sürdürülebilir ve yeşil büyüme hedefliyor

EİB Export-Up ile kadın ve genç girişimciler sürdürülebilir ve yeşil büyüme hedefliyor
EİB’den kadın ve genç girişimcilere ihracat yolunda mentorluk desteği
EİB Export-Up ile kadın ve genç girişimciler sürdürülebilir ve yeşil büyüme hedefliyor

Ege İhracatçı Birlikleri’nin (EİB) kadın ve genç girişimcilere yönelik olarak düzenlediği EİB Export-Up Mentorluk Programı, ihracata yeni başlayan veya ihracata adım atmak isteyen girişimcilerin sürdürülebilir ve yeşil büyüme hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlıyor. Program, EMCC (European Mentoring & Coaching Council /Avrupa Yönderlik ve Koçluk Derneği) ve TurkishWin iş birliğiyle gerçekleştiriliyor.

haber arası detay

Programın ikinci dönemi, Şubat 2023’te başlayarak 6 ay sürdü ve 8 mentor ile 8 faydalanıcı arasında başarılı bir eşleşme sağlandı. Program sonunda, katılımcılar adına fidan bağışı yapılarak, sürdürülebilir ve yeşil büyüme temasına uygun bir sonuç elde edildi. Programın üçüncü dönemi ise Şubat 2023’te meydana gelen depremler sonrasında ticaret hayatına tekrar dönmeyi amaçlayan 14 depremzede kadın girişimciye yönelik olarak devam ediyor.

Programın faydalanıcılarından Swatchloop Teknoloji ve Yazılım A.Ş. kurucusu Güneş Sayıt, EİB Export-Up Mentorluk Programı sayesinde girişimini geliştirme ve büyütme fırsatı yakaladığını belirtti. Sayıt, “EİB’nin iş modelime özel atadığı mentorum Sayın Gürhan Kanlı; pazar fırsatları ve sahada ölçeklenme potansiyeli hususunda bizim için çok faydalı ve değerli bilgilendirmelerde bulundu. Bu açıdan EİB’nin mentor eşleştirmelerinin çok doğru ve yerinde olduğunu düşünüyorum. İşini geliştirmek, yurtdışına açılmak ve pazar fırsatlarını yakalamayı isteyen girişimci kadınlara EİB Export-Up programını öneriyorum.” dedi.

Programın mentorlarından Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Denetim Kurulu Üyesi Gürhan Kanlı ise, programın girişimcilerin kendi iş fikirlerine sahip çıkmaları ve işlerini büyütmeleri/ilerletmeleri için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Kanlı, “Programda faydalanıcılarla deneyimlerimizi paylaşarak, onların ihracat odaklı hedeflerine ulaşmalarına destek olmaya çalıştık. Programın sonunda, faydalanıcıların işlerinde gözle görülür bir gelişme sağladıklarını görmek bizi çok mutlu etti.” diye konuştu.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise, EİB Export-Up Mentorluk Programı’nın Birliklerinin temel amacı olan sürdürülebilir ihracat artışını hedeflediğini söyledi. Eskinazi, “Bu program ile genç ve kadın girişimcilerin networklerini geliştirmelerine yardımcı olmak, sahip oldukları kaynaklara dair farkındalık uyandırmak ve sonuçta Birliğimizin temel amacı olan sürdürülebilir ihracat artışını hedefliyoruz. Programın ilk dönemi 2021 yılı itibariyle farklı sektörlerden 18 kadın ve genç ihracatçımızın katılımıyla başlamış olup sonraki dönem takip eden yılda Sürdürülebilir ve Yeşil Büyüme temasında 8 faydalanıcımız ile devam etmiştir. 2023 yılı son çeyreğinde ise ülkemizde Şubat 2023’te meydana gelen depremler sonrasında programın üçüncü dönemi deprem bölgesinde ticaret hayatına tekrardan dönmeyi amaçlayan 14 depremzede kadın girişimcimize yönelik halihazırda süreç devam etmektedir. Genç ve kadın girişimcilerimiz EİB Export-Up gibi programlarla ihracatta yetkin isimler haline gelecek ve onlar ihracatçı olduklarında katma değerli nitelikli ürün ihracatımız artacaktır. Bunun bir devlet politikası haline gelmesi gerekiyor.” dedi.

EİB Export-Up Mentorluk Programı ile ilgili başvuru, katılım şartlarına www.export-up.org sitesinden ulaşabilir, tüm soru ve talepleriniz için koordinasyon ekibi ile [email protected] e-posta adresi aracılığı ile iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Yaz