Engelsiz Yaşam Köyü’nün ardından hedef büyüttü: Batur, İzmir’e 7/24 engelli kompleksi kuracak

Engelsiz Yaşam Köyü’nün ardından hedef büyüttü: Batur, İzmir’e 7/24 engelli kompleksi kuracak
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, engelli çocuklara ve ailelerine yönelik çalışmalarını anlattı: “Gözünüz arkada kalmasın”
Engelsiz Yaşam Köyü’nün ardından hedef büyüttü: Batur, İzmir’e 7/24 engelli kompleksi kuracak

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, engelli çocuklara ve ailelerine yönelik yaptığı çalışmaları anlattı. Batur, Konak’ta kurduğu Engelsiz Yaşam Köyü’nün Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Batur, ayrıca İzmir’de 7/24 hizmet verecek dev bir engelli kompleksi kurmayı hedeflediğini belirtti.

haber arası detay

İzmir’in Konak ilçesinde belediye başkanlığı yapan ve büyükşehir belediye başkan aday adayı olan Abdül Batur, engelli çocuklara ve ailelerine yönelik yaptığı çalışmaları basınla paylaştı. Batur, Narlıdere Belediye Başkanlığı döneminde Türkiye’de bir ilk olarak engelli çocuklara ve ailelerine hizmetler sunduğunu, Konak’ta da Engelsiz Yaşam Köyü adını verdiği bir proje hayata geçirdiğini anlattı.

Batur, Engelsiz Yaşam Köyü’nün zihinsel engelli çocukların hayata bağlanmasına şahit olduklarını, ailelerin de gözleri arkada kalmadan işlerini halledebildiklerini söyledi. Batur, “Bu bizim en güzel çalışmamız oldu; çünkü orada engelli çocuklarımızın ve ailelerin hayata nasıl bağlandığını görmek gerçekten bir mucize gibi” dedi.

Batur, engelli ailelerin en büyük korkusu olan “Ben ölünce çocuğuma ne olacak?” sorusuna da cevap vermek istediğini belirtti. Batur, bu nedenle Türkiye’ye örnek olacak, 7 gün 24 saat hizmet vererek engelli çocukların bakımını üstlenecek dev bir kompleksi İzmir’de kurmak istediğini söyledi. Batur, “Biz bu ailelere ‘Gözünüz arkada kalmasın’ diyebilmeliyiz. Bu bizim en temel vazifelerimizden biri olmalı” dedi.

Batur, Engelsiz Yaşam Köyü’nün Engelli Bireyleri Koruma ve Eğitim Vakfı’yla (EBKOV) birlikte Tepecik’te kurulduğunu, 11 dönümlük bir alanda 0-18 yaş arası engelli ve gelişimsel olarak risk altında olan çocuklara fizik tedavi ve özel eğitim programları sunduğunu, 18 yaş üstü yetişkin bireylere de iş-uğraş terapisi ve hobi atölyeleri düzenlediğini anlattı. Batur, merkezin beş yılda 547 çocuğa ücretsiz değerlendirme yaptığını, 17 çocuğun erken müdahale programıyla mezun olduğunu, bugün ise 180 bireye hizmet verdiğini kaydetti.

Yorum Yaz