BASKİ Tarımsal Sulama Sezonuna Hazır: 16 İlçede Kanal Temizliği ve Onarım Tamamlandı

BASKİ Tarımsal Sulama Sezonuna Hazır: 16 İlçede Kanal Temizliği ve Onarım Tamamlandı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (BASKİ), 16 ilçede hummalı bir çalışma yürüterek tarımsal sulama sezonuna hazır hale geldi.
BASKİ Tarımsal Sulama Sezonuna Hazır: 16 İlçede Kanal Temizliği ve Onarım Tamamlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Akın'dan Tarımsal Sulamaya Vurgu: "Çiftçilerimiz Kesintisiz ve Temiz Suya Ulaşsın"

haber arası detay

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, tarım ve hayvancılığın önemine dikkat çekerek, BASKİ'nin sulama kanallarında yürüttüğü çalışmaları takdir etti.

BASKİ, bu yıl tüm tarım alanlarına su ulaştırarak çiftçilerin refah seviyesini yükseltmeyi ve tarımsal üretime katkıda bulunmayı hedefliyor.

BASKİ, Tarımsal Sulama Sezonuna Hazır: 16 İlçede Kanal Temizliği ve Onarım Tamamlandı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (BASKİ), tarımsal sulama sezonuna hazırlanmak için 16 ilçede hummalı bir çalışma yürütüyor. Kanal temizliği, devrilen kanaletlerin onarımı, yabancı otlarla mücadele ve bakım onarım çalışmaları tamamlanan BASKİ, diğer ilçelerde de sulama sezonuna yetişmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın'ın Önemi:

Nüfusunun 3'te 1'i kırsal mahallelerde yaşayan Balıkesir'de tarım ve hayvancılığın önemini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, tarımsal sulamaya büyük önem veriyor. 71 bin 727 hektar alan ve 2 bin 764 kilometre tarımsal sulama kanalı ve kanaleti bulunan BASKİ, Başkan Akın'ın talimatıyla sulama sezonu öncesinde her birinin bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını titizlikle gerçekleştiriyor.

Sulama Kanallarında Kapsamlı Temizlik:

Altıeylül, Karesi, Bigadiç, Sındırgı, Dursunbey, Kepsut, İvrindi, Havran, Burhaniye, Manyas, Gönen, Bandırma, Erdek, Gömeç, Balya ve Susurluk ilçelerinde bulunan sulama tesislerine ait kanalların tamamında, makine ve insan gücüyle temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor. BASKİ ekipleri, sulama sahasındaki devrilen kanaletleri yerlerine yerleştiriyor, paletli kepçelerle ana kanallardaki tortuları temizliyor. Yosun ve yabancı otlarla mücadele için ilaçlama işlemleri de yapılıyor. Bu ilçelerdeki kapalı sistem tesislerinde hat dolumları yapılarak sistem arıza kontrolleri sağlanıyor.

Tarımsal Sulama Beyannamaları Alınıyor:

Sulama sezonu hazırlıkları kapsamında vatandaşlardan tarımsal sulama beyannameleri de alınmaya devam ediyor. BASKİ, çiftçilerin kesintisiz ve temiz suya ulaşımını sağlamak amacıyla tüm çalışmalarını 16 ilçede tamamladı. Sezon hazırlıkları diğer ilçelerde de hızlı bir şekilde tamamlanacak.

Çiftçilerden Memnuniyet:

Tarımsal Sulama İşletmeciliği alanında Türkiye'de örnek teşkil eden BASKİ, tarımsal üretimde verimlilik artışı için su kaynaklarının geliştirilmesi, sulu tarım alanlarının etkin kullanımı ve çiftçilerin ürünlerindeki verimin en iyi düzeye ulaşması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl sulama yapamadıklarını belirten çiftçi Mert Kaygan, bu yıl sulama yaparak verimlerini artıracaklarını ve daha fazla tarla ekebileceklerini ifade etti. Kanalların temizlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren çiftçi Nurullah Kocabaş ise, "Geçtiğimiz yıl ekemedik, susuz kaldı. Aralıklarla kanal temizlenirse çok daha iyi olacak." dedi.

BASKİ'nin Hedefi:

BASKİ, bu yıl tüm tarım alanlarına su ulaştırarak çiftçilerin refah seviyesini yükseltmeyi ve tarımsal üretime katkıda bulunmayı hedefliyor.

Yorum Yaz