GGYD Geleneksel İftar Yemeğinde Birlik ve Dayanışma Mesajı Verildi

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD), geleneksel hale gelen iftar yemeğinde iş dünyasının önemli temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya geldi. Bu anlamlı buluşmada, dayanışma ve yardımlaşmanın önemine vurgu yapılarak, Ramazan ayının manevi atmosferi paylaşıldı.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türk Sanayicileri ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak, çok sayıda iş insanı ve gazetecinin katılımıyla gerçekleştirilen bu özel günde, GGYD Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu anlamlı bir konuşma yaptı. Ramazan ayının sabır, hoşgörü ve paylaşma ayı olduğunu belirten Allıoğlu, bu kutsal ayın toplum üzerindeki birleştirici etkisini vurguladı.
Nezih Allıoğlu: "Ramazan Ayı Dayanışmanın Simgesidir"
Ramazan ayının manevi önemine değinen Allıoğlu, "Hayatımıza sayısız güzellikler katan rahmet, bereket, bağışlanma, arınma ve huzur mevsimi Ramazan ayına kavuşmanın sevinci içindeyiz. Ramazan ayı, dayanışma ve yardımlaşma gibi önemli erdemlerin benimsendiği ve güçlendiği bir dönemdir. Birbirimizi daha iyi anlayıp, empati kurma yetimizi daha da geliştirdiğimiz bu ay, sevginin, samimiyetin ve paylaşmanın simgesidir" ifadelerini kullandı.
Allıoğlu, GGYD olarak toplumsal dayanışmaya verdikleri önemi vurgulayarak, ihtiyaç sahiplerine yönelik başlatılan yardım kampanyası hakkında bilgi verdi. "Bu amaçla geçen hafta başlattığımız yardım kolilerini 2500’den fazla aileye ulaştırabilmenin huzurunu yaşıyoruz. Katkılarından dolayı tüm destekçilerimize şükranlarımı sunuyorum" diyerek yardım faaliyetlerine devam edeceklerini belirtti.
"Hayat Pahalılığı En Büyük Sorun"
Konuşmasında ekonomik gelişmelere de değinen Nezih Allıoğlu, 2024 yılının ekonomik açıdan zorlu geçtiğini, 2025 yılında da enflasyon ve hayat pahalılığının en önemli gündem maddeleri olmaya devam edeceğini söyledi. Özellikle alt ve orta gelir grubundaki vatandaşların en büyük sorununun hayat pahalılığı olduğunu vurgulayan Allıoğlu, ekonomik sıkıntılar karşısında üretimin artırılması gerektiğinin altını çizdi.
"Geçim sıkıntısını hafifletmenin yolu, daha fazla üretimden geçiyor. Ülke olarak ekonomik istikrarı sağlamak ve refah seviyesini artırmak için birlikte hareket etmeliyiz. Böylesine zorlu bir süreçte, iş dünyası olarak daha fazla dayanışma içinde olmamız büyük önem taşıyor" ifadelerini kullanan Allıoğlu, üretime ve istihdama yönelik projelerin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.
İftar Programında Sanat ve Maneviyat İç İçe
GGYD tarafından düzenlenen iftar yemeği, sadece iş dünyasını değil, sanat ve kültür dünyasını da bir araya getirdi. Programda semazen gösterisi ve Türk sanat müziği dinletisi ile misafirler manevi bir atmosferde iftarlarını açtı. Yemeğin ardından konuklarla sohbet eden Allıoğlu, davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirdiğini ifade eden Allıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
"Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı Ramazan ayının kentimiz, ülkemiz ve tüm İslam dünyası için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Birlikte nice güzel günlere ulaşmak dileğiyle, yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum."
GGYD'nin düzenlediği bu anlamlı etkinlik, iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları için önemli bir buluşma noktası olurken, Ramazan ayının ruhuna uygun olarak paylaşım ve dayanışma mesajları verildi.
GGYD Geleneksel İftar Yemeği – 40 Maddelik Özet