İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarımsal Üretim Planlama toplantısı düzenledi.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarımsal Üretim Planlama toplantısı düzenledi.
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal üretim planlamasının gıda güvencesi, verimlilik, çevre koruma ve sürdürülebilirlik açısından önemini vurguladı.
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarımsal Üretim Planlama toplantısı düzenledi.

Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı merkez birimleri ve İzmir ilindeki taşra birimleri katıldı.Toplantıda, tarımsal üretim planlamasının amaçları, yöntemleri ve faydaları anlatıldı.Toplantıda, tarımsal üretimin gıda güvencesi, verimlilik, çevre koruma ve sürdürülebilirlik açısından önemi vurgulandı.Toplantıda, 5488 ve 5403 sayılı kanunlarda yapılan değişiklikler ve yeni politikalar hakkında bilgi verildi.Toplantıda, stratejik ürünlerin en uygun yerde üretilmesi ve suyu merkeze alan bir üretim planlaması hedeflendiği belirtildi.

haber arası detay

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, Tarım ve Orman Bakanlığı merkez birimleri ile İzmir ilindeki taşra birimleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ŞAHİN, tarımsal üretim planlamasının üreticiyi koruyup güçlendireceğini, tüketicinin de uygun fiyatlı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlayacağını söyledi.

Toplantıda, Tarım ve Orman Bakanlığı merkez biriminden Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri YILMAZ, Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı Melikşah TAŞKIN, Entegre İdare ve Kontrol Sistemi Daire Başkanı Ahmet Turan GÜRKAN, Tarım Havzaları Daire Başkanı Engin TOPRAK, Stratejik Yönetim ve Kurumsal Performans Daire Başkanı İbrahim TEMİZKAN birer sunum yaptılar.

Sunumlarda, tarımsal üretim planlamasının gıda güvencesi, verimlilik, çevre koruma ve sürdürülebilirlik açısından önemine değinildi. Ayrıca, 5488 ve 5403 sayılı kanunlarda yapılan değişiklikler ve yeni politikalar hakkında bilgi verildi.

Toplantıda, stratejik ürünlerin en uygun yerde üretilmesi ve suyu merkeze alan bir üretim planlaması hedeflendiği belirtildi. Bu sayede, kaynak kullanımında optimizasyon, verimlilik ve tarımsal hasılada artış sağlanması, hasat döneminde üreticilerin pazarlama sorunu yaşamaması, refah düzeylerinin yükselmesi ve iklim değişikliği dikkate alınarak doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı temin edilmesi amaçlanıyor.

İzmir’de Tarımsal Üretim Planlaması İçin İstişare Toplantısı. Tarım ve Orman Bakanlığı merkez ve taşra birimleri, tarımsal üretim planlamasının amaçları, yöntemleri ve faydalarını görüştü.
İzmir’de Stratejik Ürünlerin Üretimi Planlanıyor. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, stratejik ürünlerin en uygun yerde üretilmesi ve suyu merkeze alan bir üretim planlaması hedeflediğini açıkladı.