Yenice Çukuroba Köyü'nde satılık Ekoturizm arsası

Yenice Çukuroba Köyü'nde satılık Ekoturizm arsası
Yenice Çukuroba Köyü'nde satılık Ekoturizm arsası

Çanakkale ile Yenice ilçesine bağlı kalkım beldesi Kaz Dağları'nın merkez üssüdür diyebiliriz. Oksijeni bol, yüksek rakımlı bu belde Kaz Dağları arka yüzünde kalmasından dolayı bugüne kadar pek adı duyulmamıştır. Özellikle küresel salgın Covid-19 pandemisi ile birlikte Kalkım beldesi cazibe merkezi olmuştur. Küresel Isınmanın hissedilmediği kalkım beldesi yüksek rakımı sayesinde yazları klima etkisi yapmaktadır. Ege Bölgesinde oksijen miktarı en fazla yer Kalkım Beldesi dir. Girişimci iş adamları bu beldeyi yeni keşfetmiş olup, bu bölgede Ekoturizm / Kırsal Turizm çalışmalarına hız vermiş durumdadır. Ekoturizm yatarımları açısında geleceğin ekolojik yaşam köylerinin hinterlandı Kalkım Bölgesidir diyebiliriz. 

haber arası detay

 

KALKIM BELDESİ'NDE EKOTURİZM PROJEMİZE 25 ADET EKOLOJİK VİLLA YAPABİLİRSİNİZ.

Kalkım Beldesi'nde ekolojik projemize 25 adet ekolojik villa yapabilirsiniz. Projemizi satın aldığınızda 500 Bin euro Kırsal Turizm / Ekoturizm destek hibesi kapsamında (IPARD III) üzerinden hibe çıkarıyoruz.Proje sahibi Beytullah Yılmaz ile iletişime geçebilirsiniz. 0 544 608 84 80

Covid-19 Pandemisi ile birlikte Sürdürülebilir İnovatif Turizm Faliyetlerinin odak noktası Ekoturizm olmuştur.

Covid-19 Pandemİsi Ekoturizm yatırımlarını artırdı. Küresel salgın Covid-19 pandemisinin uzun sürmesi, alternatif turizm faaliyetlerine olan ilgiyi artırdı. Ekoturizm arazileri ve yatırımları üzerine büyük talep olması Ekoturizm arazilerinin  artışını beraberinde getirdi. Türkiye'de yeniden tanımlanan alternatif turizm faaliyetleri ; Eko, Agro, Tarımsal Turizm, Gastronomi Turizmi, Yöresel Lezzet Durakları, Bungalov konaklama merkezi, butik oteller apart oteller vs gibi doğa ile içi içe olan yerler tercih sebebi oldu. 

Yenice Çukuroba Köyü Ekoturizm arsamızın İmara esas jeoteknik etüd çalışmalarından bir kesit.

Ekoturizm yeni plan notları şöyle oldu; 19 Aralık 2022 tarihinde tekrar değişti.

Ekoturizm alanı olarak belirlenebilecek alanlarda Min. Parsel büyüklüğü=15.000 m2’dir. Bu alanların % 30’lik kısmının Arazi Ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik uyarınca umumi ve kamu hizmet alanlarına ayrılması zorunludur.  Kat yükseklikleri yöresel, coğrafi koşullar ve iklim koşulları dikkate alınarak belirlenir. Bu tesislerde en fazla bir bodrum katı yapılabilir. Bodrum katlarda konaklama üniteleri yer alamaz, yalnızca servis alanı olarak kullanılabilen  bu alanlar, emsale dahil değildir. Ayrı yapılar olarak düzenlenen konaklama birimlerinde bodrum kat sadece ana yapıda yer alabilir.


8.15.5 Eko-Turizm Alanı
8.15.5.1 Bu plan ile belirlenen veya alt ölçekli planlarda belirlenebilecek olan bu alanlarda; Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik hükümlerine uygun olan, ekolojik yapı ile bütünleşik butik oteller, özel konaklama tesisleri ve kırsal turizm tesisleri ile bunlara bütünleşik spor tesisleri, satış üniteleri ve gerekli sosyal donatı alanları yer alabilir.
8.15.5.2 Eko-turizm alanları için öncelikle yetkili idareye başvurulur. Yetkili idarenin uygun görüşü doğrultusunda Bakanlığa başvuru öncesinde ilgili kurum ve kuruluşlardan görüş alınması zorunludur.
8.15.5.3Yapılacak yapılarda doğal yapı ve geleneksel mimari dokunun korunması sağlanacaktır.
8.15.5.4 Eko-turizm alanı olarak belirlenebilecek alanlarda Min. Parsel büyüklüğü=15.000 m2 ’dir. Bu alanların % 30’lik kısmının Arazi Ve Arsa Düzenlemeleri Hakkında Yönetmelik uyarınca umumi ve kamu hizmet alanlarına ayrılması zorunludur. Bu alanlarda yapılaşma koşulları: Maks. Emsal=0,10; Maks. Bina yüksekliği 2 kattır. Kat yükseklikleri yöresel, coğrafi koşullar ve iklim koşulları dikkate alınarak belirlenir. Bu tesislerde en fazla bir bodrum katı yapılabilir. Bodrum katlarda konaklama üniteleri yer alamaz, yalnızca servis alanı olarak kullanılabilen bu alanlar, emsale dahil değildir. Ayrı yapılar olarak düzenlenen konaklama birimlerinde bodrum kat sadece ana yapıda yer alabilir.
8.15.5.5 Bu alanlarda yer alacak turizm belgeli konaklama tesisi tek bir bağımsız bölüm olacaktır. Bu alanlardaki konaklama birimleri üzerinde devre mülk, kat irtifakı ve kat mülkiyeti gibi şerhe konu haklar tesis edilemez.

Yorum Yaz