Halfeti Evleri Ekorizm yatırımları için değerlendirilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü makamında ziyaret etti.  Bakan Nebati ve Bakan Kurum ziyaretin ardından Şanlıurfa’ya yapılacak yatırımlarla ilgili müjdeler verdi.

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sabah saatlerinde kente gelerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ü makamında ziyaret etti.

Yaklaşık 4 saat süren ziyaretin ardından Bakan Nebati ile Bakan Kurum’a Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapımı devam eden hizmetlerle ilgili sunum yapıldı. Bakan Kurum ve Bakan Nebati toplantının sonrasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi hatıra defterini imzaladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerinin ardından Şanlıurfa’da yapılacak olan yatırımlar ve yapımı devam eden projelere ilişkin açıklamalarda bulundular.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Şanlıurfa’nın tarımın, gastronominin ve turizmin başkenti konumunda olduğunu belirterek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde kentte her alanda yatırımların devam edeceğinin altını çizdi.

ŞANLIURFA’DA GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ YATIRIMLARI

Bakan Nebati, “Ülkemizin en büyük üçüncü tarım arazisi Şanlıurfa'mızda yer alıyor. Ülkemizin ve şehrimizin, yüksek güneşlenme süresi avantajını da fırsata çeviriyoruz. Bunun için güneş enerjisi santrali kurulumuna yönelik kredi imkânını sağlıyoruz. Bu kapsamda sağladığımız kredilerin yüzde 22’sini siz değerli hemşerilerimiz kullandı. Hem sizlerin hem de ülkemizin dört bir yanındaki çiftçilerimizin bu kredilerden faydalanmasını ısrarla tavsiye ediyorum. Bunun için yedi yıla kadar vadede faizin yüzde 75’ini yerli malı sulama sistemini ve GES kullanması halinde ise faizin tamamını bakanlığımızın karşıladığı kredilerden yararlanarak güneş enerjisi santrali yatırımlarınızı arttırabilirsiniz.” Diye konuştu.

ŞANLIURFA’DA SANAYİ HIZLA GELİŞİYOR

Şanlıurfa’da Sanayinin hızla geliştiğini aktaran Bakan Nureddin Nebati, “Sanayinin hızla geliştiği, Şanlıurfa'mızda her geçen gün yeni yatırımlar kazanmakta ve yeni yatırımcılara kavuşmaktayız. Bizler de verdiğimiz desteklere ilaveten. Sanayicilerimizin potansiyelini arttırmak için altyapı yatırımlarını arttırmaktayız. Gıda ihtisas ve Siverek OSB'lerindeki altyapı çalışmalarını tamamlanmasıyla OSB sayısı toplam altıya ulaşacaktır.” Dedi.

ŞANLIURFA TARİHİN, TURİZMİN, GASTRONOMİNİN ŞEHRİDİR

Şanlıurfa’nın eşsiz tarihi alanlara ev sahipliği yaptığını ifade eden Bakan Nebati, “Şanlıurfa aynı zamanda bir turizm şehridir. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan şehrimiz, bu medeniyetlerden miras kalan zengin tarihi ve kültürel dokusuyla turizm potansiyeli en yüksek illerimizden biridir. Bu kadim şehir herkesçe bilinen Balıklıgöl ve Harran Kümbet Evleri'nin yanı sıra Göbeklitepe ve dünyaca ünlü Haleplibahçe mozaikleriyle her kesimden yerli ve yabancı turistin ilgi odağındadır. Şanlıurfa yalnız kültür turizmiyle değil üç semavi din için önemli merkezlere ev sahipliği yapmasından dolayı inanç turizmi,  Bozova ve Halfeti bölgesiyle su sporları, Karacadağ Kayak Merkezi'yle kış turizmi,  Karaali Kaplıcaları ve yeni kurulan hastaneleriyle termal ve sağlık turizmi, dillere destan mutfağı ile gastronomi turizmi, Harran Kümbet Evleri ve tarihi Halfeti Evleri'yle Eko Turizm için büyük bir yatırım potansiyeli içermektedir” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Şanlıurfa’da hangi ilçede kaç konut yapılacağını paylaştı.

ŞANLIURFA’YA 7 BİN 64 KONUT

Bakan Kurum, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesini Sayın Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaştılar ve bu kapsamda da Şanlıurfa'mıza 7 bin 64 konut yapacağız. Eyyübiye'de 4 bin 250, Viranşehir'de 714, Birecik, Bozova ve Siverek'te 500 konut, Suruç'ta 250, Ceylanpınar'da 130, Halfeti'de 120 ve Hilvan'da da 100 sosyal konut inşa ediyoruz. Bugün de yapmış olduğumuz istişareler çerçevesinde Harran'da da 250 sosyal konutu kazandırıyor olacağız” dedi.

BALIKLIGÖL KÜLTÜR ADASI PROJESİ

Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik alanlarından biri olan ve her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Halil-ür Rahman (Balıklıgöl) bölgesi için “Kültür Adası” projesini açıklayan Bakan Kurum, “Bugün almış olduğumuz kararlar çerçevesinde Balıklıgöl bölgesi için kentsel dönüşüm kapsamında kültür adası diye bildiğimiz alana ilk önce bir proje çalışmasını yapacağız. Bu kapsamda YİKOB'a beş milyon lira proje desteği vereceğiz ve tamamlanmasına müteakip de gerek Büyükşehir Belediyemiz gerek Hazine ve Maliye Bakanımızın destekleriyle birlikte Şanlıurfa'ya yakışır bir kültür adasını bu proje kapsamında inşallah içinde kültür alanlarıyla, restoranlarıyla kazandırmak istiyoruz. Bu kapsamdaki çalışmamızda projenin bitimine müteakip hızlı bir şekilde inşasını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

ŞANLIURFA’NIN GELECEĞİNİ DAHA İLERİYE TAŞIYACAĞIZ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle başlatılan ve çalışmaların devam ettiği Kültür ve Turizm Yoluyla ilgili de konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Şanlıurfa'mız Mezopotamya'nın ve Güneydoğu'nun kadim toprakları Peygamberler Şehri Şanlıurfa'mız bugünden çok daha ileriye gitsin, her alanda ileriye gitsin ki Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde inşallah 2023’te yeni Türkiye vizyonu çerçevesinde, yeni yüzyıl vizyonu çerçevesinde tüm bakanlıklarımızla birlikte belediye başkanlarımızla, valimizle, milletvekillerimizle birlikte Şanlıurfa'mızı Şanlıurfa'nın çocuklarını, Şanlıurfa'nın geleceğini. Çok daha yukarı noktalara taşıyacak adımları atmaya devam edeceğiz. Turizm yolu ki bu da çok çok önemli bu turizm yolunun yapılması için de gereken kredi desteğini sağlayacağız.” İfadelerini kullandı.

Bakan Nebati ve Bakan Kurum’un Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ziyaretlerine Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk,  AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Mehmet Ali Cevheri, Ahmet Akay, İlçe belediye başkanları ile meclis üyeleri ve çok sayıda davetli de eşlik etti.

Yorum Yaz