Hıdırnebi Ekoturizm'in Başkenti olmaya aday...

Hıdırnebi Ekoturizm'in Başkenti olmaya aday...
Hıdırnebi yaylası dünya turizmine açılıyor...
Hıdırnebi Ekoturizm'in Başkenti olmaya aday...

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim Hıdırnebi Yaylası Ekoturizm Alanı’nda oluşturulan Doğa Yürüyüş Parkuru’nda incelemelerde bulundu.

haber arası detay

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü, Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü Akçaabat Orman İşletme Şefliği sınırlarında kalan Hıdırnebi Kayaaltı Mevkii Ekoturizm Projesi kapsamında oluşturulan parkurda Kuruçam Mahallesi Muhtarı Orhan Altuntaş ve Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü görevlileriyle bir gezinti yapan Başkan Osman Nuri Ekim, “Yöre halkının rekreasyon ihtiyacına da cevap verebilecek bu projede yerli halkın kültürlerini yok etmeden, onların turizm faaliyetlerinden yararlanmalarını sağlamanın gayreti içinde olan Trabzon Orman Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon turizminde yeni bir destinasyon merkezi haline gelecek Hıdırnebi Kayaaltı Ekoturizm Projesi, şehirden 27 kilometre mesafede ve Doğankaya’dan sonra 2. Tırmanış parkurunu da içinde bulunduruyor.


Trabzon ili içerisinde doğa turizmi, Ekoturizm, yayla turizmi açısından Uzungöl’den sonra en çok ziyaretçi sayısına ulaşan Hıdırnebi Yaylası, bölgemiz turizmi açısından en önemli ekoturizm destinasyonlardan biridir. Bu doğrultuda, Akçaabat-Karadağ Merkezi içerisinde yer alan Hıdırnebi Yaylası ve yakın çevresi için Turizm Bakanlığı’ndan alınan ön izin ile imar planı çalışmaları başlatılmıştır. İmar planı çalışmaları ile İnput firmasına yaptırılan master plan çalışmaları birbiriyle koordineli olarak devam ettirilmektedir.

PROJE KAPSAMINDA, Hıdırnebi Yaylası’nın mevcut tesislerine ek olarak harita ve planlaması yapılarak yeni turizm alanları belirlenerek bu alanlara konaklama yerleri, SPA tesisleri, sosyal ve kültürel yapılar, yeme içme tesisleri, eğlence ve spor alanları tasarlanmaktadır. Ayrıca Ziyaret Kayası civarında ve Çatalkaya bölgelerinde seyir terasları, asma köprüler, obalar arası yaya ve atlı yürüyüş yolları ve piknik alanları yapılabilecektir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Akçaabat Belediyesi’ni ziyaret etti.

Trabzon’da yapımına devam edilen çalışmaları incelemek üzere Trabzon’a gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Akçaabat Belediyesi’ni ziyaret etti.

Akçaabat’ta Pulathane Bulvarı Kavşak noktalarını ve Akçaabat-Düzköy Karayolu’nda incelemeler yapan Bakan Karaismailoğlu’nu Akçaabat Belediyesi’nde Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı A.Hüseyin Altıntepe ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları Serkan Özdemir ve Ali Güngör, Belediye Meclis üyeleri ve Belediye Birim Müdürleri karşıladı.

Akçaabat’ta Nisan 2019 yılından bugüne kadar yapılan yatırım ve çalışmalar hakkında Bakan’a brifing veren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat’ın ulaşım sorununun çözüme kavuşması için yapılması gerekenleri ve bu konuda Akçaabat kamuoyunun beklentilerini içeren dosyayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na teslim etti.

Yoğun programı arasında fırsat bularak Akçaabat Belediyesi’ni de ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu’na Akçaabat halkı adına teşekkür eden Başkan Osman Nuri Ekim “ Sayın Bakanım, Akçaabatımıza, Belediyemize teşrif ederek bizleri ziyadesiyle onöre ettiniz. 2019 yılı seçimlerinden sonra gönül belediyeciliği kapsamında Akçaabatımıza hizmet aşkı ile çıktığımız bu yolda altyapıdan mimariye, ulaşımdan istihdama, sanattan spora ve turizme kadar her alanda çalışmalarımız sürdürüyoruz. Yatırımlarımızı hayata geçirmek için sürekli Ankara’ya gelerek Bakanlarımızdan destek talep ediyoruz. Şahsınız başta olmak üzere destek istediğimiz bütün Bakanlarımız bizlere destek olmuşlardır. Desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İl ve İlçe Başkanlarımıza şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum. Sayın Bakanım Akçaabatımıza geleceğinizi hemşehrilerimiz öğrendiğinde çok heyecanlandılar. Bu heyecanın sebebi ise uzun zamandır çözülemeyen Akçaabat’ın ulaşım sorununun son bulması için bir müjde beklentisidir. Akçaabatımızın olmazsa olmaz konularından olan ulaşım sorununun son bulması için Pulathane Bulvarı inşaatının kavşak kısımlarının kamulaştırmaları tamamlanarak bağlantıların yapılması ve özellikle şehir içi ulaşım yolu olarak halkımızın hizmetine sunulmalıdır. Geçmiş yıllardan bu yana bahsedilen ve bu yıl somut adım atılarak projeye esas sondaj çalışmaları başlayan Güney Çevre Yolu’nun Akçaabat geçişinin inşaat çalışmalarına başlanılarak Akçaabatımıza Güneyden geçen bir yol kazandırılmalıdır. Akçaabat-Düzköy Karayolu’nun tamamlanarak bu yoldaki ulaşımın konforlu hale gelmesi halkımız tarafından beklenen bir diğer ulaşım konusudur.” Dedi.

Trabzon’un en büyük ikinci ilçesi olan Akçaabat’ın ulaşım sorununu çözüme kavuşturmak adına çalışmaların sürdüğünü ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “Geçmiş dönemlerde   başlayarak yapımı büyük ölçüde tamamlanan Pulathane Bulvarı’nın kavşak bağlantılarını biran önce tamamlayarak buradaki sürekli ulaşımı hayata geçirmeliyiz. Öncelikle başladığımız bu işi bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Burası devam ederken ekiplerimiz Akçaabat’ın Güneyinden Geçen Yol için projeye esas sondaj çalışmalarına devam ediyor. Zemin etüt çalışmalarının tamamlanması neticesinde buradaki süreci devam ettireceğiz” dedi.