Jeotermal temiz bir enerji kaynağıdır

Jeotermal temiz bir enerji kaynağıdır
Jeotermal temiz bir enerji kaynağıdır

Türkiye’de jeotermal kaynaklar alanında faaliyet gösteren şirketleri çatısı altında buluşturan Jeotermal Enerji Derneği (JED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kındap ve dernek üyelerinden oluşan heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. 
Sektörün mevcut durumu ve gelecek vizyonu hakkında Başkan Soyer’e bilgi veren Kındap, yenilenebilir enerji kaynakları içinde sürdürülebilirliği en yüksek vepek çok farklı alanda katma değer yaratılabilen tek kaynağın jeotermal olduğuna dikkat çekti. 

haber arası detay

 

 “YENİLENEBİLİR ENERJİYİ DAHA FAZLA DESTEKLEMEK GEREKİR.”

Egemenlik Evi’ndeki ziyarette konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  dünyanın içinde olduğu enerji krizinde yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminin çok daha iyi anlaşıldığını  belirterek, Türkiye’nin bu kaynaklardan daha fazla yararlanması gerektiğini ifade etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu kaynakların ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Başkan Soyer,  “300 gün güneşimiz var diye, dünyanın en güçlü rüzgâr potansiyeline sahibiz diye, Komutan Agamemnon’un askerlerini Balçova’daki termal kaynaklarda tedavi ettirmesi ile övünürken; bütün bunları faydaya dönüştürememek kabul edilebilir değil. Türkiye’nin yenilenebilir jeotermal enerji kaynaklarından daha fazla yararlanmasını desteklememiz gerekir. Bizim için sadece rüzgâr ve güneş enerjisi değil, jeotermal de temiz bir enerji kaynağıdır ancak doğru projelerle bu enerji kaynağı kullanılmalıdır.” diye konuştu.
Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarına verdiği önemin göstergesi olarak 11-13 Mayıs 2023 tarihlerinde Wenergy Temiz Enerji Teknolojileri Fuarı’na ev sahipliği yapacaklarını hatırlatarak, “Jeotermal enerji alanında da bilinç ve farkındalığın artması için Jeotermal Enerji Derneği’ni de fuarımızda görmeyi isteriz.”dedi. 

 “JEOTERMAL PEK ÇOK ALANDA DEĞER YARATIYOR”

JED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kındap ise sektörün 2010-2020 yılları arasında çok önemli yatırımlara imza attığını ve bin 691 Megavat (MW) kurulu güce ulaşarak dünyada örneği olmayan bir başarı sergilediğini vurguladı. Kındap, “Derneğimizin en önemli görevi, sektörümüzün tüm paydaşları ile kurumsal ilişkisini güçlendirmek; jeotermal enerjinin sadece elektrik üretiminde değil; seracılıktan konut ısıtmasına, termal turizmden meyve sebze kurutmaya kadar pek çok farklı alanda Türk ekonomisine nasıl değer yarattığını anlatmaktır.”dedi. 
Jeotermal enerji sektörünün geçmişte yapılan hatalardan ders almasını bilen, finansal açıdan güçlü ve çevre hassasiyeti en yüksek şirketlerden oluştuğu bilgisini veren Ali Kındap, Başkan Soyer’in sektöre pozitif bakış açısının sektör açısından çok değerli olduğuna işaret etti. 

 ALAŞEHİRLİ KADINLARIN İŞLEDİĞİ ÜZÜMLERİ BAŞKAN SOYER ÇOK BEĞENDİ

Kındap, Başkan Soyer’e Alaşehir’deki jeotermal enerji sahalarında üretilip hasatları yapılan, Alaşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi üyesi kadınlar tarafından kurutulan ve özenle, ambalajlanan kuru üzümlerden ikram etti. 
JED heyetinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinde İZENERJİ Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Türkoğlu, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Koordinatörü Aytekin Sözen de yer aldı. 

Yorum Yaz