Karyalı Belediyeler Birliği çalışmamız sürüyor…

Karyalı Belediyeler Birliği çalışmamız sürüyor…
Özellikle Fen İşleri Müdürlüğü’nün kırsal ve merkez mahallelerde yaptığı çalışmalar hakkında meclisi bilgilendiren Başkan Tokat; “Güllük Mahallemizde yaklaşık 36 bin m2 parke kaplama işimizi tamamladık.
Karyalı Belediyeler Birliği çalışmamız sürüyor…

Milas Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı tamamlandı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın başkanlığında gerçekleşen mecliste ana ve ek gündem maddelerinin yanı sıra İmar Komisyon Raporları görüşülerek karara bağlandı. Başkan Tokat gündem maddelerine geçilmeden önce meclise belediye müdürlüklerinin çalışmaları konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

haber arası detay

 

Karyalı Belediyeler Birliği çalışmamız sürüyor…

Yunanistan’ın Leros kentine gerçekleştirilen ziyaret konusunda bilgilendirmelerde bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Bodrum Belediyesi ile birlikte Karyalı Belediyeler Birliği çalışmamız sürüyor. Leros da bir Karya kenti. Leros’u da birliğe davet ettik.  Bodrum Belediyesi biz ve Milas Ticaret Odası olarak orada gerekli katılımı gösterdik. Leros’unda birliğe bu şekilde destek göstermesi bizi fazlasıyla memnun etti” dedi.

Müdürlüklerimiz yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor…

Özellikle Fen İşleri Müdürlüğü’nün kırsal ve merkez mahallelerde yaptığı çalışmalar hakkında meclisi bilgilendiren Başkan Tokat; “Güllük Mahallemizde yaklaşık 36 bin m2 parke kaplama işimizi tamamladık. Ayrıca Güllük’te sahil projemiz çerçevesinde Orjan Sitesi’nin alt bölgesinden Semiramis Koyunun olduğu bölgeden sahil çalışmalarımıza başladık. Avşar ve Savran Mahallelerinde parke kaplama çalışmaktayız daha sonrasında parke çalışmalarımız çerçevesinde Söğütçük’e geçeceğiz. Buraların tamamlanmasının ardından Türbe köylerinde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek. Selimiye Pazar yerimizin yapım işi devam ediyor. Betonerme temel imalatları tamamlandı. Etrafı saha betonları ve çelik imalatlarla çevriliyor. Birinci Kat sathi asfalt kaplama çalışmalarımız sürüyor. Çukur Mahallesi ve Savranda bu konuda yoğun çalışmalarımız var. Adliye arkasında arıtma tesisimize giden yolda, Kazıklı kazıklıbucak bölgelerinde ve ilçemizin diğer bölgelerinde asfalt çalışmalarımız sürüyor. Taş duvar işi Galericiler çarşısı imalatıyla şu an sürüyor. Milas Cem Evi yaptırılması için ihale yapıldı. Sağlık Evi yaptırılmasına ilişkin ihalemiz yapıldı. Esentepe Parkımızın ihalesini yapmıştık şuanda yenileme çalışmaları devam ediyor. Menteş yürüyüş yolu başta olmak üzere kentimizin muhtelif parklarında kauçuk sisteminin yenilenmesi ve değiştirilmesi anlamında ihalemiz tamamlanmıştı. Yapım işleri devam ediyor. Menteş yürüyüş yolunu inceledim çalışmalar oldukça başarılı gidiyor. Milas Salı Pazarı’nın çatısı ve pazar yeri yanındaki dükkanların çatı örtüsünün ihalesi yapılmıştı. Önümüzdeki hafta içerisinde burada çalışmalar başlayacak. Burada çalışmalar olduğu sürece Salı Pazarı dışındaki burada kurulan pazarlarımızı iptal ettik. Bafa Belediye binamızın tadilat çalışmaları devam ediyor. Bozbük Mahallesindeki kahvenin projesi aşağı yukarı tamamlandı. Hayıtlı mahallemizde yapacağımız engelsiz yaşam parkı şu anda aşağı yukarı tamamlanmış durumda yakında ihale sürecine dahil olacak. Hadi Bey Konağı ile ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İTÜ’nün projeye dönük olarak çalışmaları devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz olarak bireysel Milas ansiklopedimizin 4. cildi  tamamlandı. Melih Cevdet Anday Sempozyumu ve Zeynep Casalini konserinin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde fener alayı ve  Edip Akbayram konseri gerçekleştirildi. 12. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür yarışması sonuçlandı. Ekim Ayı gibi ödül töreni gerçekleştirilecek. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz yaz boyunca tarımsal alanda desteklerini sürdürdü. En son fide dağıtımı gerçekleştirdik. Kadın ve Aile İşleri’nden sorumlu Müdürlüğümüzde bir kreş açılmasıyla ilgili sürecini tamamladı. Önümüzdeki günlerde faaliyete girecek” dedi.

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşülerek Eylül Ayı toplantısı son buldu. Milas Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı 7 Ekim Cuma günü saat 14:30’ da gerçekleşecek.

Yorum Yaz