Kırçiçeği yeni hedefi Geleneksel lezzetle Küresel büyüme

Kırçiçeği yeni hedefi Geleneksel lezzetle Küresel büyüme
Kırçiçeği yeni hedefi Geleneksel lezzetle Küresel büyüme

Ege'nin geleneksel lezzetlerinden doğan ve her gün 5 bini aşkın kişiyi sofralarında ağırlayan Kırçiçeği, hedefini küresel büyüme olarak belirledi. 38. yılını kutlayan Kırçiçeği'nin ikinci nesil yöneticisi Meryem Dilşad İpbaş Bağış, uzun ömürlü bir aile şirketi olmanın sırrının “gelenekçilik” ve “yenilikçilik” olduğuna dikkat çekerek "Yenilikçi bakış açısıyla, geleneksel lezzetimizi dünyaya açıyoruz" dedi. 
 
Dezavantaj gibi görünen gelenekçilik ve yenilikçilik ikileminin doğru yönetildiğinde rekabet avantajı sağladığını vurgulayan Bağış “Biz bu ikilemi başarılı bir şekilde yönetiyoruz. Kırçiçeği'nin gurur tablosu geçmişini ve geleneklerini bir kaynak olarak kullanarak, bunları geliştiriyor ve inovasyona yönelik avantaj sağlıyoruz. Geldiğimiz noktada, müthiş bir geleneksel lezzet havuzuna sahibiz. Tüm bunları dünya ile paylaşmak için gerekli alt yapımızı da tamamladık” dedi. 

haber arası detay


 
12 restoran, et işleme tesisi ve lojistik merkeziyle hizmet veren Kırçiçeği'nde 2010 yılında kurumsallaşma süreçlerini başlattıklarını belirten Bağış "Aile üyesi yöneticiler dışında profesyonelleri davet ettik. Aile anayasası çalışmalarımız da devam ediyor" dedi. Şirketin yeni dönem hedeflerinden de bahseden Bağış "Türkiye'de marka haline getirdiğimiz Karacasu pidesini globalde de tanıtmak amacıyla yurtiçi ve yurtdışı restoranlar açarak daha geniş kitlelere ürünlerimizi ulaştırmak istiyoruz. Aynca dondurulmuş ürünlerimizle raflarda yer almak, ihracatını yapmak da hedeflerimiz arasında" diye konuştu. 


 
“FARK YARATACAĞIZ”
Sürdürülebilirlik, iş dünyasında eşitlik ve dünya markası olmak konusunda yoğun çalışma içinde olduklarını belirten Bağış "Y kuşağı temsilcisi olarak iş dünyasına ve markaya global vizyon çizmek için ürün çeşitliliğinin yanı sıra yönetimde kadın istihdamını arttırarak iş dünyasında da fark yaratmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Başarıda ve toplumsal kalkınmayı sağlamada en önemli konunun kadınların çalışma hayatına dahil edilmesi olduğunu vurgulayan Bağış, "Kadınların, yenilikçi fikirleri ile toplumda sürdürülebilir refah, huzur ve mutluluk yaratılmasına katkıda bulunan temsilciler olduğuna inanıyor, kadın elinin değdiği her işte başarının da beraber geldiğini biliyoruz" dedi.


 
“KADINLAR YÖNETİYOR”
Kadının varlığının her ortamda nezaket ve kaliteyi beraberinde getirdiğini vurgulayan Bağış “Toplumda kadın iş hayatına girmekle özgürleşmeli” dedi. Bağış, toplumda örnek bir kadın yönetici olmak konusunda sorumluluk hissettiğini belirterek “Ne ben ne ailem bir kadın olarak yönetici olmanın zor olacağını hiç düşünmedik. Her zorluğu aştım. Yönetim kadromuzda kadın çalışan oranı yüzde 95. Kırçiçeği'ni kadınlar yönetiyor diyebiliriz. Şirket genelinde ise kadın çalışan oranı yüzde 45. Restoran müdürü, pide ustası, garson, komi.. Kadınlar bu şirkette her yerde” dedi.
 
“ŞEFLERLE BULUŞUYOR”
Öte yandan Kırçiçeği’nin 38’inci yıla özel düzenlediği “Şeflerle Buluşuyor” etkinliği tüm hızıyla devam ediyor. Emsalsiz lezzet reçetelerinin paylaşıldığı etkinliğin ilk konuğu şef Ahmet Güzelyağdöken olmuştu. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin ikinci konuğu ise Şef Elif Edes oldu. Yaşar Üniversitesi Gastronomi Topluluğu öğrencileriyle bir araya gelen Edes, Kırçiçeği'nin dört ayrı lezzetini yeniden yorumladı. Smyrina adını verdiği kahvaltı pidesi, Bergama tulumu ile lezzetlendirdiği Kibele, karemelize soğanla lezzet üstüne kavuşturduğu İonia, lor-tahin-ceviz-muz ve çikolata ile tatlıların kraliçesi olan Demeter, Kırçiçeği lezzet aşıklarından tam not aldı. Kırçiçeği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpbaş, Edes'e katkıları nedeniyle teşekkür plaketi sundu. 

Yorum Yaz